Razernij
 
Originele titel: Rage


laatste uitgave
2004

Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 1986
Uitgebracht in Nederland als: paperback, pocket
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: 'Voor Susan Artz en WGT'
Nominaties: Nee
Verfilmd: Nee
Verhalentitels: -
   
 
  Koop ook bij onze sponsors...
  Via een sponsorprogramma dat we bij een aantal winkels hebben, krijgen wij een percentage
van alle verkopen. En niet alleen van Stephen King gerelateerde zaken!
 

De Fanclub kan je aanraden om je tweedehands Stephen King boeken
te bestellen in het betrouwbare winkeltje van StephenKingFans.
Online zoeken en direct bestellen: klik op de kat!

 
Korte samenvatting van het boek:
Charlie Decker is een opgegroeide jongen, zoals zo velen. Met maar één maar: hij haat de wereld van de volwassenen met al haar schijnheiligheid. En de gedachte dat hij op een dag ook zo zal zijn, maakt zijn leven tot een gruwel. Op een dag slaan alle stoppen bij hem door en schiet hij een lerares en leraar dood. Terwijl de school als een vesting wordt omsingeld door een enorme politiemacht, houdt Charlie zijn klas in gijzeling en begint hij een gevaarlijk en bizar, psychologisch spel....
Stephen King beschrijft in Razernij de pijn van het opgroeien in een steeds complexer wordende samenleving en geeft tevens een ontluisterend beeld van de veel geroemde 'American Dream'.
 
Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

     
90-245-1524-6

Zwarte pocket
Luitingh
1e druk - 1988
90-245-3667-7

Poema
Luitingh-Sijthoff
1e druk - 2000
90-245-5239-7
978-90-245-5239-9
Poema
Luitingh-Sijthoff
3e druk - 2004
     
 
Razernij is ook opgenomen als verhaal in boeken met de volgende covers:

 
90-245-1611-0
Paperback
Luitingh
1e druk - 1986
90-245-1611-0
Paperback
Luitingh
1e druk - 1988
90-245-1611-0
Paperback
Luitingh-Sijthoff
17e druk - 1992
90-245-1611-0
Paperback
Luitingh-Sijthoff
20e druk - 1995
90-245-1999-3
Pocket
Luitingh-Sijthoff
1e druk - 1991
 
 
Informatie over diverse uitgaven:
-
 
Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Het was een mooie morgen toen ik het kreeg, een mooie meimorgen. Wat er zo mooi aan was? Ik hield mijn ontbijt binnen en ik zag een eekhoorn onder Algebra II. Ik zat in de rij het verst van de deur, dat is dus bij de ramen, en ik zag de eekhoorn op het gazon. Dat grasveld van de Placerville High School is een best gazon. Het maakt niet van die bochten. Het loopt helemaal door tot aan het gebouw en zegt bonjour. Niemand heeft ooit, althans niet in mijn vier jaren op de PHS, geprobeerd het terug te duwen van het gebouw, met een paar bloembedden, dwergconifeertjes of dat soort flauwekul. Het loopt helemaal door tot aan het betonnen fundament en daar ligt het te groeien, of je het leuk vindt of niet. Wel heeft een of andere trut twee jaar geleden in de gemeenteraad eens voorgesteld dat de gemeente maar een paviljoen voor de school moest bouwen, compleet met een gedenkteken ter ere van de jongens die op de Placerville High zijn geweest en later in een of ander oorlog de pijp uitgingen. Mijn vriend Joe McKennedy was erbij en hij zei dat ze flink op haar donder had gekregen. Ik wou dat ik erbij was geweest. Zoals Joe het vertelde klonk het schitterend. Twee jaren geleden. Als ik me goed herinner was dat omstreeks de tijd dat ik gek begon te worden.
 
Overige informatie:
Richard Bachman was het pseudoniem waaronder Stephen King in het begin van zijn carrière een aantal fascinerende thrillers publiceerde:
 • De marathon
 • De ontvoering
 • Razernij
 • De vervloeking
 • Vlucht naar de top
 • Werk in uitvoering

  'Richard Bachman' stond op de omslag, maar de huiveringwekkende verbeeldingskracht waarmee de romans zijn geschreven, kan alleen afkomstig zijn van de meester van de horror zelf: Stephen King.

  'Razernij', 'De marathon', 'Werk in uitvoering' en 'Vlucht naar de top' zijn eerder verschenen in de verhalenbundel 4x Stephen King.
  'De marathon', 'Werk in uitvoering' en 'Vlucht naar de top' zijn bovendien opgenomen in de verhalenbundel Stephen King omnibus.

  De ontvoering (Blaze), het laatste Richard Bachman boek was geschreven in 1973, nog voor Carrie, maar was nooit eerder gepubliceerd. Het manuscript is in 2007 pas herontdekt door Stephen King die het heeft herschreven zodat het vrijgegeven kon worden voor publicatie.

  Vind je het leuk om recensies te lezen of er één over dit boek te schrijven, meld je dan aan op

 •  
  Aan het boek gerelateerde websites:
  -
   
   
  [top]

  Stephen King Fanclub Nederland