Plot – tot nu toe bekend:

Een afschuwelijke misdaad. Een verwarrend onderzoek. Op een moment dat het merk “King” sterker is dan ooit, heeft hij één van zijn meest verontrustende en onweerstaanbare verhalen afgeleverd.

Het geschonden lijk van een elf jaar oude jongen wordt gevonden in een stadspark. Ooggetuigen en vingerafdrukken wijzen onmiskenbaar naar één van de populairste burgers van Flint City. Het is Terry Maitland, honkbalcoach in de Little League, leraar Engels, echtgenoot en vader van twee meisjes. Detective Ralph Anderson, wiens zoon Maitland ooit heeft gecoacht, geeft opdracht tot een snelle en zeer openbare arrestatie. Maitland heeft een alibi, maar Anderson en de officier voegen al snel DNA-bewijs toe, passend bij de vingerafdrukken en de getuigen. Hun zaak lijkt zo klaar als een klontje.

Als het onderzoek zich uitbreidt en gruwelijke antwoorden boven water beginnen te komen, schiet Kings voortstuwende verhaal in een hogere versnelling en genereert het een sterke spanning en bijna ondraaglijke verwachtingen. Terry Maitland lijkt een aardige vent, maar toont hij een ander gezicht? Wanneer het antwoord komt, zal het je schokken zoals alleen Stephen King dat kan.

The Outsider wordt gepubliceerd in mei 2018.

Originele titel: The Outsider
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2018
Uitgebracht in Nederland als: paperback (met flappen)
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘onbekend’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

9789044352894
The House of Books
mei 2018


Informatie over diverse uitgaven:
Het boek staat in de planning voor mei 2018 bij the House of Books.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Titel of inleiding


Overige informatie:
Het klinkt alsof Kings nieuwe boek een mix is tussen mysterie en horror, net zoals Wisseling van de Wacht, het derde boek in de Mr. Mercedes detective trilogie. Ondanks de nieuwe locatie Flint City, blijft te bezien of The Outsider een voortzetting zal zijn van die serie. Geruchten rond het nieuwe boek hinten op de terugkeer van een “vertrouwd personage”, en de fans discussiëren erover of het wellicht Holly Gibney is, het hulpje van Bill Hodges in de detectiveserie.

De meester van de horror — en zijn Constante Lezers — hebben een geweldig jaar. Hoewel hij in september 70 werd, wijst niets erop dat King het kalmer aan gaat doen, wat inhoudt dat 2018 zeker weer een verrassend jaar wordt in het King multiversum!

Nominaties:

Verfilmd: