Fanclub in actie… Van links naar rechts: Jeroen, Peter, Danny, Chrissy, Mirjam.

 

Peter
Bestuurslid (Voorzitter & Penningmeester)
Forum moderator
Rubriek in Kings Things
Beheer Fanclubshop

Ik ben Peter van Veen, voorzitter en penningmeester van de Stephen King Fanclub. Inmiddels al weer zo’n jaar of dertien deel uitmakend van het bestuur van deze geweldige Stichting. Ik ben Hoofd Administratie bij een installatiebedrijf in Abcoude. Getrouwd, geen kinderen en geen huisdieren. Wonend in Utrecht, waar ik ook de webwinkel van de fanclub beheer. Liefde voor Stephen King begon met de film The Shining. Ik vond de film geweldig en kwam er achter dat het een boekverfilming was. Boek in de bibliotheek geleend en ik was gelijk verkocht. Het boek was namelijk 100x beter dan de film (maar is dat niet altijd zo?).

Meest bijzondere momenten zijn mijn ontmoetingen met King. Voor de eerste keer ontmoet in Groot Brittannië tijdens zijn promotietour voor Lisey’s Verhaal (zowel in de diverse winkels geweest om handtekeningen in boeken te scoren als bij de Q&A in London, waar hij ook een stukje uit Lisey voorlas). Enige tijd daarna heb ik, als een echte fan (of is het stalker) een reis naar Bangor gemaakt om zijn huis te zien en om in “Derry” te kunnen rondlopen. Meest recente ontmoeting met King was in Parijs, waar wij met z’n drieën als allerlaatste werden toegelaten in de locatie om een handtekening te scoren. Een week later naar de presentatie in Hamburg geweest, wat ook zeer geslaagd was.

Favoriete boeken zijn De Donkere Torenserie, De Talisman en De Beproeving. Favoriete verfilmingen zijn The Body, Shawshank Redemption en The Green Mile.

Ik verzamel zowel de Nederlandse uitgaven als de Amerikaanse boeken. Ook de dvd’s van de films en de strips in zowel Nederlands als Amerikaans ontbreken niet.


Chrissy
Bestuurslid (Secretaris)
Manusje-van-alles
Websitemoderator
Hoofdredacteur Kings Things
Contactpersoon
Beheer boekwinkeltje Stephen King Fans
Beheer Owen King website

Mijn naam is Chrissy van der Haven en wandel rond vanaf 1966. Sinds 1989 woon ik samen met mijn vriend Rob en een kat, en sinds 1999 in IJsselstein. Ik heb 17 jaar in de verpleging gewerkt, 6 jaar in de ICT, en ben zo’n 5 jaar als leidinggevende overal en nergens aan de slag geweest via detachering. Door een hersenstaminfarct was ik in 2009 even helemaal uit the picture, en daarna ben ik parttime blijven werken in administratieve functies. Momenteel werk ik in mijn droombaan als jr. project executive voor een uitgeverij, en ik neem de uitgever, tevens directeur van diverse andere bedrijven, veel klusjes uit handen: van websites bouwen tot boeken verkopen. Ik wil in de komende jaren misschien voor mezelf beginnen. Voor zover mijn energie mij toelaat ben ik met veel plezier bezig voor de fanclub; voornamelijk onderhoud ik de contacten met de sponsors en de uitgeverijen en maak ik de welbekende Kings Things. Ik ben een kattengek, en spaar van alles van en over Stephen King…

Met Stephen King ben ik toen ik 18 jaar oud was in aanraking gekomen, toen ik een aantal gratis boeken mocht uitkiezen bij een boekenclub. Daar zat 4x Stephen King bij en ik was meteen verslingert aan het verhaal ‘De marathon’. Het een leidde tot het ander en nog steeds ben ik aan het sparen om de hele verzameling (met alle uitgegeven ISBN-nummers en verschillende covers) compleet te krijgen. Zoals je op de foto kunt zien ben ik al een heel eind. Behalve De marathon zijn ook de boeken van de Donkere toren serie, Insomnia (zal wel een tik zijn nog vanuit de verpleging) en de Talisman toch wel favorieten. Minst mooi vind ik toch wel Eenmalige Zonde, Vel over been, Desperation en De regelaars.
Voor de boekrecensies van de fanclub kom ik aanraking met veel andere schrijvers, en behalve King lees ik ook graag Joe Hill, Tess Gerritsen, Nicci French, Jack Lance, Thomas Olde Heuvelt, maar ook Dan Brown, Clive Barker, Rik Raven, Tolkien enzovoorts. Films zijn voor mij vooral thrillers en SF maar ook comedy. Het summum was toch wel de ontmoeting met King zelf in Parijs. Ik ging met een gesigneerd boek en een heerlijke warme knuffel van King weer naar huis. Maar ook (met een aantal van de crew) naar Joe Hill in comic-con in Utrecht geweest, en daar al mijn exemplaren laten signeren.


Danny
Bestuurslid (Alg. bestuurslid)
Film-o-fiel
Prijsvraagbedenker
Forum moderator
Rubriek in Kings Things

Ik ben Danny Paap, geboren op 5 november 1980 in Den Haag, maar ik woon inmiddels al enkele jaren met mijn vrouw en dochter in het mooie Naaldwijk. Ik ben werkzaam als kandidaat-notaris op een klein notariskantoor.

Enkele jaren geleden ben ik – dankzij mijn moeder – in aanraking gekomen met de enorme verbeeldingskracht van Stephen King. Toen zij op vakantie ging, was ze nog op zoek naar een souvenir voor mij. Dat werd een poema-pocket van Nachtmerries. De betreffende pocket heeft enkele jaren ongelezen door mijn kamer rondgezworven, totdat ik een warme zomerdag het idee kreeg om een paar van die korte verhalen te lezen in het zonnetje. Op de een of andere manier werd ik zo door de verhalen gegrepen, dat ik in een groot King-fan ben veranderd. Na die bewuste pocket heb ik een flinke verzameling opgebouwd, waarbij ik probeer om alle Nederlandstalige uitgaves compleet te krijgen.

Behalve een fervent King-lezer, ben ik ook een groot fan van de verfilmingen. Ik heb een speciaal plekje in mijn hart voor de zogenaamde ‘Dollar Babies’; non-profit films die worden gebaseerd op Kings korte verhalen. Zoals velen van jullie weten, schrijf ik regelmatig in ons maandblad Kings Things een recensie van deze pareltjes, en verzamel ik deze films voor vertoning op de tweejaarlijkse Dollar Baby festivals die de fanclub organiseert.

Mijn favoriete boek blijft nog altijd ‘De marathon’… Die greep me bij de keel en heb ik in één adem uitgelezen. Mijn minst favoriet? Ik weet dat de meningen erover verdeeld zijn, maar ik heb persoonlijk helemaal niets met de Donkere Toren-serie. Ik heb ze wel gelezen, maar ik heb me er doorheen moeten worstelen. Met name de ouderwetse horrorverhalen van King genieten mijn voorkeur, maar de modernere – iets meer literaire – verhalen vind ik ook fantastisch om te lezen. Ik hoop dat er nog vele volgen!


Mirjam
Bestuurslid (Alg. bestuurslid)
Rubriek in Kings Things

Ik ben Mirjam Zwiggelaar, een van de bestuursleden en tevens heb ik een rubriek in de Kings Things. Ik woon in het noordoosten van het land, namelijk in Hoogeveen. Ik werk als kapster en samen met mijn vriend hebben wij 2 kattenkindjes, Church en Salem.

Hoelang ik eigenlijk alweer bij het bestuur zit? Geen idee, de tijd vliegt! Maar dat het al een tijdje is dat weet ik nog wel 🙂  Al vanaf mijn 18e ben ik een erge Kingfan. Ik begon met Het, en toen dat erg goed was kwamen de andere boeken uit de bieb er al snel achteraan. Maar het echte verzamelen begon pas jaren en jaren later. Ik liep boekenmarkten en evenementen af met een koffer op wieltjes, die vaak helemaal vol afgeladen mee naar huis ging. Ondertussen heb ik alle Nederlandse uitgaven met verschillende covers, verzamel edities, films etc etc. Maar ook bijzondere uitgaves uit andere landen, waarvan ik een paar zelf opgehaald heb.

De eerste ervaring was met een aantal fanclubbers, al jaren terug in Londen, waar we uren in de rij hebben gestaan in een boekenwinkel om een boek met handtekening van King zelf te krijgen. Vol trots liep ik de winkel uit met een gesigneerde Lisey’s Story. Ook ben ik in 2013 samen met Jeroen van de club naar Parijs afgereisd, en na vele uren in de rij en deze keer ook in de kou, was ik erg blij dat de handtekening er stond. Natuurlijk stonden er meer in de rij, dus aan het eind van de dag kon iedereen van de club die was afgereisd voldaan genieten van de warmte, en een maaltijd om bij te komen.

Ik verzamel rustig verder en hoop dat we nog lang met elkaar mogen genieten van al het moois dat onze schrijver ons nog toeschuift. I.v.m. een verhuizing volgt de foto van mijn kast wat later.


Jeroen
Actieve Vrijwilliger
Rubriek in Kings Things

Ik ben Jeroen de Vries, vrijwilliger bij de Stephen King Fanclub. Ik ben geboren op 10 februari 1973 in Apeldoorn en woon nu in Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug, samen met mijn vrouw en twee dochters. Vanaf het moment dat ik op de volwassen afdeling boeken mocht lenen bij de bibliotheek was mijn interesse voor de spannende verhalen van Stephen King gewekt. Dit was iets wat ik nog nooit gelezen had.

Op een gegeven moment was het lenen niet meer voldoende en wilde ik de boeken ook zelf hebben. Sindsdien is mijn collectie ‘iets’ toegenomen. In mijn zoektocht naar boeken kwam ik bij de fanclub terecht: eerst als bezoeker maar na een oproep hiervoor ook als vrijwilliger.

Mijn meest bijzondere ervaring is de ontmoeting met King in Parijs. Samen met Mim van de fanclub heb ik uren in de rij gewacht om eindelijk oog in oog te staan met King. Wat een prettige, sympathieke man. En een handtekening in mijn hardcover Dr Sleep, die ik koester. Ook de ontmoeting met zijn zoon Joe (Hill) in Utrecht heeft een aantal gesigneerde boeken opgeleverd. Aangestoken door de verzamelwoede van mijn andere fanclub collega’s is mijn verzameling al flink gegroeid. Zolang King blijft schrijven kan ik blijven verzamelen…


Jan
Actieve Vrijwilliger
Eindredactie Kings Things

Mijn naam is Jan Janssen. Bouwjaar 1959, geboren en getogen in Noord-Limburg (in hetzelfde dorp als onze bekende schrijver Jack Lance!), maar nu al ruim 20 jaar woonachtig in het mooie Harderwijk. Ik woon daar samen met mijn vrouw en 1,5 kind (mijn dochter woont en studeert door de week in Eindhoven). Ik werk als opleidingsadviseur en projectleider bij een opleidingsinstituut in Ede.

Mijn kennismaking met King dateert van ruim 30 jaar geleden, toen ik voor mijn verjaardag van een kennis het boek 4 x Stephen King kreeg. Om nou te zeggen dat ik er meteen aan verslingerd was, nee. Ik heb daarna nog een keer De Gloed gelezen, en dat was het wel zo’n beetje. Die stilte duurde tot ik zo’n 10 jaar later naar Harderwijk verhuisde. Mijn vrouw was indertijd lid van de een boekenclub en moest iets bestellen, en om wat afwisseling te hebben tijdens het klussen in het nieuwe huis kocht ze De Noodzaak voor me. Dit keer sloeg het virus wel toe, en in de jaren daarna was ik zo ongeveer continu King aan het lezen tot ik helemaal bij was. Toen ik in 1999 in het blaadje Dromen & Demonen van Luitingh-Sijthoff de aankondiging van een King-fanclub las, was ik er dan ook als de kippen bij. Bij de revival van de fanclub in 2002 was ik een van de ‘founding fathers’ van de fanclub nieuwe stijl en  heb ik enkele jaren het penningmeesterschap op me genomen. En nu zorg ik er al weer jarenlang voor dat in Kings Things de d-tjes en t-tjes op de juiste plek staan.

Hoewel ik alle boeken van King heb, beschouw ik me niet echt als een verzamelaar. Ik onderschrijf wat King ooit zelf eens zei: het gaat om het verhaal, niet om de verteller. Verfilmingen, bijzondere drukken, hebbedingetjes of de persoon King interesseren me dan ook niet zo. De boeken daarentegen kan ik keer op keer lezen (sommige heb ik al drie of vier maal gelezen) zonder dat het me verveelt. De Noodzaak is nog steeds een van mijn favorieten, maar ook De Beproeving vind ik meesterlijk, en van de kortere werken geniet ik elke keer weer van De Engelieren (waarschijnlijk mede door mijn jarenlange interesse in luchtvaart). Naast King lees ik van alles, echter met een voorliefde voor fantasy en science fiction. Grote favoriet in dat genre is nog steeds Tolkien (ook die boeken lees ik om de paar jaar wel weer opnieuw). Verder vind je in mijn boekenkast o.a. Douglas Adams, Arthur C. Clark, J.K. Rowling en Terry Pratchett, maar ook veel Isabel Allende en Bill Bryson.


Marco
Actieve Vrijwilliger
Recensie schrijver

Mijn naam is Marco Althuiszes, bouwjaar 1975, 29 augustus om precies te zijn. Geboren en getogen in Friesland en sinds mijn studietijd woonachtig in Groningen. Ik werk in de zorgsector, waar ik mensen met een verstandelijke beperking begeleid.
De overlevering wil dat ik al op zeer jonge leeftijd in aanraking met horror kwam. Tijdens een bezoek aan de Efteling liepen we door het sprookjesbos, blijheid alom. Totdat we langs de vermaarde draak liepen. Naar het schijnt ben ik gillend en huilend weggerend alsof de duivel me op de hielen zat.
Ik was 4. Een levenslang trauma was geboren.

Het was enkel een kwestie van tijd dat ik Stephen King zou gaan lezen. Dit moet in de plaatselijke bieb zijn geweest rond mijn 12e jaar. Het eerste King boek dat ik kreeg was IT. Ik lag in het ziekenhuis vanwege een horrorbacil (har har) die ik was opgelopen tijdens het eindexamenfeest. Het boek was snel uit.. en ik las het nog een keer. En nog een keer..
Pas veel later ben ik de boeken echt gaan verzamelen en zo ben ik ook terechtgekomen bij de fanclub. Ik leerde de secretaris (Chrissy) kennen en ben boeken gaan recenseren in King’s Things.

Mijn nummer 1 boek van King laat zich raden: IT. Samen met the Stand en de Donkere Toren reeks, 3 absolute klassiekers waar je als fan niet omheen kan (IMHO). De Talisman en 11/22/63 zijn verder mijn lievelingsverhalen met een eervolle vermelding voor Het meisje dat hield van Tom Gordon. Van Lisey’s story heb ik nooit wat begrepen en Cell heeft me evenmin kunnen bekoren. Wat betreft verfilmingen krijg ik nog steeds kippenvel van de Shawshank Redemption en houd het vaak niet droog. Daarnaast zijn Stand by me en the Mist mijn favoriete King verfilmingen.
Mijn ‘finest hour’ mbt. King heb ik in 2013 meegemaakt. Met een aantal mensen zijn we naar de signeersessie van Dr.Sleep geweest in Parijs. We waren de laatste drie die naar binnen mochten (na een zeer overtuigende smeekbede). Ik had mijn Special Edition van IT mee. Het boek is tamelijk zwaar, en toen ik oog in oog stond met ‘uncle Steve’  trilde ik als een juffershondje. Zijn geruststellende woorden zal ik nooit meer vergeten: ‘You don’ t have to tremble, there is nothing to be nervous about.’


Vicky
Actieve Vrijwilliger
Recensie schrijver

Ik ben Vicky, geboren op 14 mei en ik kom uit België. Ik ben in contact gekomen met Stephen King toen ik 16 jaar was. Toen ik ergens ging oppassen ontdekte ik daar een boekenkast met King-boeken en allerlei griezelige inhoud. Heel interessant en mooi vond ik dat!

Toen ik nog veel jonger was heb ik genoten van Creepshow 2 (The Hitchhiker, The Raft, …), al wist ik toen nog niet dat dit uit Stephen Kings repertoire kwam en dat hij mijn favoriete schrijver zou worden. Toen ik 17 jaar was, kocht ik mijn eerste boek: “Schemerwereld” waar ik trots op was. Het leesplezier en mijn verzameling was begonnen!

Ik ben met de fanclub in contact gekomen in 2005 ongeveer, via het forum. Toen ben ik ook de allereerste keer naar een fanclubdag gekomen. Leuke mensen daar. Na het krijgen van twee kinderen stonden lezen en verzamelen op een laag pitje door alle andere (zorg) activiteiten. Maar sinds een jaar of 3 ben ik weer heel actief: opnieuw meer tijd om te lezen! Het plan om niét verschillende versies van 1 titel te kopen is mislukt 🙂
Sinds 2016 mag ik voor Kings Things boeken lezen en recenseren. Ik ben blij met deze mooie en creatieve leerkansen.
Mijn favoriete boeken zijn: Dodenwake, Bezeten Stad, De Leerling en natuurlijk nog veel veel meer!
Mijn meest memorabel moment? Stephen King zien en horen praten in Hamburg (D). Wat een lieve, gewone en vooral humoristische man!


Martine
Illustraties Kings Things


Ben
Websitemoderator
Beheer Joe Hill Fanclub website

Mijn naam is Ben, geboren in september 1981. Ik woon in Tessenderlo, België, samen met mijn vrouw en 2 jongens.
Sinds 2016 ben ik medewerker voor de Joe Hill website en facebook pagina en sinds kort werk ik ook aan de King site en zal ik vanaf nu de filmpagina’s bijhouden. Op mijn 13de heb ik King ontdekt in de plaatselijke bibliotheek en elk boek wat er was gretig verslonden. Later kocht ik af en toe wel eens een boek maar nooit met het oog op verzamelen. Pas wanneer ik na het afmaken van de school aan het werk was ben ik er ingevlogen en kocht ik alles wat met King te maken had, tot ik zo goed als elk boek had. Niet alleen de boeken, maar ook de verfilmingen van King vind ik geweldig! Een King verfilming heeft een zekere charme in mijn ogen en ik ben dan ook een grote fan hiervan, naast een passie voor B-en klassieke horrorfilms.
De laatste jaren heb ik het verzamelen wat verlegd; eerst van alle Nederlandse King boeken naar enkel nog limited uitgaven van Cemetery Dance en PS Publishing, maar ondertussen houd ik het terug gewoon op enkel van elk een exemplaar om te lezen. Dit doordat een aantal jaren terug de verzamelwoede een beetje verschoven is ; dat begon met comics, doordat de Donkere Toren en Vervloeking als comicstrip uitkwamen, en dan ging ik verder met het lezen van andere comics. Bij het ontdekken van Joe Hill’s Locke & Key comic was ik meteen verkocht en ging ik de andere comics en boeken van hem lezen en verzamelen. Maar wat bleek na een tijd: Joe Hill is de zoon van Stephen King en daarmee was het wiel (Ka) rond. Ondertussen heb ik zowat alles van Joe, behalve zijn allereerste publicaties in literaire magazine’s, maar als ik ooit de lotto win zullen ze in mijn kast staan ook!


Behalve bovenstaande bestuursleden en actieve vrijwilligers, maakt de fanclub ook dankbaar gebruik van de zogenaamde feestvrijwilligers. Zij helpen af en toe bij evenementen zoals de fanclubdag, of tijdens een boekenmarkt. Wij zijn dan ook trots om ze hier te noemen:
Tini, Ewald, Esther, John en Jenny.