In dit boekmagazine is niet het hele verhaal opgenomen, echter enkel een fragment ervan, bestaande uit 31 pagina’s. Het verhaal speelt in een groot luxueus hotel, dat dicht is gedurende de winter. Het is dan vrijwel van de buitenwereld afgesloten. De enige bewoner is de klusjesman, die wat lopende werkzaamheden verricht.
Voor dit jaar is dat Jack Torrance, een leraar die door zijn driftaanvallen op school in moeilijkheden is geraakt. Hij hoopt hier tot zichzelf te komen en de roman te schrijven waarvan hij al jarenlang droomt. Zijn vrouw vergezelt hem, evenals hun vijfjarige zoontje Danny. Danny heeft het tweede gezicht. Aanvankelijk wil hij niet naar het hotel omdat hij voorvoelt dat zich daar drama’s zullen afspelen. Natuurlijk moet hij met zijn ouders mee. En daarmee begint een angstaanjagende tijd. Hij voelt wat voor verschrikkelijke dingen er in sommige van de 110 kamers van het doodse, lege hotel zijn gebeurd. En hij voorziet de ondergang van het gebouw en het gevaar dat zijn ouders en hem bedreigt, zonder dat hij daar iets tegen kan ondernemen. Met recht mag men zeggen dat de lezer van dit boek het hart in de keel voelt kloppen. Een ongelooflijk spannend en adembenemende roman.

Originele titel:  The Shining
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 1978
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Ja

Verschenen in:
De Shining / Het tweede gezicht
Donald Duck Extra


Het verhaal is in een tijdschrift uitgegeven met de volgende cover:
(Klik op de afbeelding(en) voor de volledige cover)

 
Media bv
Magazine
Nummer 6
September 1978

Informatie over diverse uitgaven:

Overige informatie:


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Bemoeizieke kleine kwast, dacht Jack Torrance. Ullman was een meter vijfenzestig en hij bewoog zich met de kokette kwiekheid die het uitsluitend voorrecht schijnt te zijn van alle kleine dikkerdjes. De scheiding in zijn haar was perfect en zijn donkere kostuum was eenvoudig maar keurig. Dit is de man bij wie je terecht kunt met je problemen, zei dat kostuum tegen de betalende gast. Tot de gehuurde kracht sprak het meer kort aangebonden: “Ik zou maar zorgen dat het in orde was!” In zijn knoopsgat stak een rode anjer, misschien opdat niemand op straat Stuart Ullman voor de plaatselijke begrafenisondernemer zou aanzien.
Terwijl hij naar Ullman luisterde, moest Jack zichzelf toegeven dat hij onder de gegeven omstandigheden waarschijnlijk niemand had gemogen aan de andere kant van het bureau. Ullman had een vraag gesteld die hem was ontgaan. Dat was niet best; Ullman was het soort man dat dergelijke missers zou opbergen in een mentaal dossier om ze later op te slaan.
“Pardon?” “Ik vroeg of uw vrouw ten volle begreep wat u hier op uw schouders zou nemen. En dan natuurlijk ook nog uw zoon.” Hij keek neer op de sollicitatiebrief voor hem. “Daniel. Is uw vrouw niet een beetje huiverig voor het idee?” “Wendy is een buitengewone vrouw.” “En uw zoon is ook buitengewoon?”


Nominaties:

Verfilmd:
Als The Shining door Stanley Kubrik
Als The Shining tv-serie door Mick Garris

Follow by Email
YouTube