Plot – tot nu toe bekend:

Even angstaanjagend als Firestarter (in Nederlandse vertaling verschenen als Ogen van vuur, red.) en met de spectaculaire krachten van de jeugd in It, is The Institute een dramatisch verhaal over de strijd van goed tegen kwaad in een wereld waarin de goeden niet altijd winnen.’
Firestarter, dat in 1980 werd gepubliceerd, gaat over het kleine meisje Charlie dat met haar gedachten brand kan stichten. Ze wordt opgejaagd door een geheime overheidsorganisatie met de naam The Shop. Zes jaar later kwam It uit en verhaalt over een groep kinderen die de moorddadige clown Pennywise achter de pofbroek zit.
Na de moord op zijn ouders wordt Luke Ellis ontvoerd. Hij wordt wakker in The Institute, in een kamer die als twee druppels water lijkt op de zijne, alleen ontbreekt er hier een raam. In The Institute maakt Luke kennis met andere kinderen: Avery, Iris, George, Nick en Kalisha. De laatste zegt over het gebouw: ‘Je kunt inchecken, maar je kunt niet uitchecken.’ De leiding probeert van alles om van de buitengewone gaven van de kinderen misbruik te maken. Luke vindt dat maar niets en probeert het instituut te ontvluchten, maar dat is nog nooit iemand gelukt.

Originele titel: The Institute
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2019
Uitgebracht in Nederland als:
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘onbekend’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

?


Informatie over diverse uitgaven:
Op dit moment is nog niet bekend onder welke titel, in welke vorm en wanneer The Institute in Nederland uitgegeven gaat worden. Wel is al bekend dat dit bij uitgeverij de Boekerij zal zijn.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Titel of inleiding


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.stephenking.nl/skfnieuw/boeken/boeken-op-titel/institute">
Twitter
YouTube