De angst begon in januari, bij het licht van de volle maan. Het eerste slachtoffer was een man die met opengereten keel werd gevonden in de sneeuw. Een maand later werd een vrouw in haar slaapkamer aangevallen. Dan begint het ongelofelijke: iedere keer als het volle maan is, vallen er nieuwe slachtoffers. Niemand weet wie de volgende zal zijn. Maar één ding is zeker. Als het volle maan wordt, heerst er een panische angst in het plaatsje Tarker’s Mills. Bij het huilen van de wind hoor je angstaanjagend gegrom. En overal zie je de sporen van een gruwelijk monster. In het seizoen van de volle maan teistert de weerwolf het vredige dorp Tarker’s Mills. Hij kan maar op één manier gestopt worden: met een zilveren kogel. Marty Coslaw, een 10-jarige gehandicapte jongen in een rolstoel, gaat de uitdaging aan.

Originele titel: Silver Bullet
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 1996
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Ja

Verschenen in:
Silver Bullet


Het verhaal is in een tijdschrift uitgegeven met de volgende cover:
(Klik op de afbeelding(en) voor de volledige cover)

Tikker
november 1996

Informatie over diverse uitgaven:

Overige informatie:
Tikker was een magazine voor fictie, bestemd voor de middenklassen van het voortgezet onderwijs. Het verscheen drie keer per jaar, als uitgave van Wolters-Noordholt uitgevers in Groningen.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
De angst begint in januari, bij het licht van de volle maan. Het eerste slachtoffer is een lange, magere man in een wollen jack en een dienstoverall. Een ongelooflijke kracht versplinter de deur. Arnie ziet de grootste wolf die hij ooit gezien heeft.
In februari is Stella Randolfph het tweede slachtoffer. In maart een zwerver het derde. De elfjarige Brady Kincaid die gaat vliegeren, is in april het vierde. In mei dominee Lowe, in juni Alfie Knopfler, de baas van de Chat’n Chew, het enige café in Tarker’s Mils. Hij ziet hoe het prettige, onopvallende gezicht van een klant verandert in iets beestachtigs. Maanlicht is het laatste dat Alfie ziet. Dan wordt het juli. Is Marty Coslaw in zijn rolstoel het volgende slachtoffer?


Nominaties:

Verfilmd:
• Als Silver Bullet

Follow by Email
YouTube