In 1979 troffen de agenten Raffety en Wilcox een verlaten Buick Roadmaster aan. Enkele uren later verdween Rafferty spoorloos. Wilcox wist toen zeker dat de wagen gevaarlijk was. Sindsdien staat de Buick achter slot en grendel. Zijn macabere invloed blijft echter voelbaar.
In de herfst van 2001 brengt Ned Wilcox steeds meer tijd door in de kazerne. De agenten begrijpen dat de jongen zijn vader mist – hun collega is onlangs verongelukt. Natuurlijk ontdekt Ned de Buick in een schuur op het terrein. En hij wil antwoorden, net zoals eerder zijn vader. Dan begint het geheim zich te roeren…
Het Geheim van de Buick gaat in op onze fascinatie voor dodelijke dingen en onze speurtocht naar antwoorden – ook als die er niet zijn. Net als in De groene mijl beschrijft Stephen King een geïsoleerde gemeenschap van mannen en de vaak sinistere manieren waarop zij met elkaar omgaan.

Originele titel: From a Buick 8
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2002
Uitgebracht in Nederland als: Paperback, pocket
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘Voor Surendra en Geeta Pate’
Nominatie(s): Ja
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

90-245-3914-5
Paperback
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2002
90-245-4835-7
Poema
Luitingh-Sijthoff
3e druk – 2003
9789021037363
Paperback POD
Luitingh-Sijthoff
jan 2023

Informatie over diverse uitgaven:
Dit zou een midprice editie bij Luitingh hebben moeten worden. De planning was het boek in 2006 te laten verschijnen. Daarna stond op diverse websites vermeld dat het boek in september 2008 uit zou gaan komen. ISBN: 90-245-5704-6 / 978-90-245-5704-2. Maar het gaat hier om een zogenaamde mock-up; ongebruikte coverbeelden waarbij afbeeldingen in de ontwerp- of productiefase gebruikt worden om een boek aan te prijzen, waarvan nog niet bekend was welke cover gebruikt zou gaan worden, maw: geen officiële uitgave.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Nu: Sandy
In het jaar na Curt Wilcox’ dood kwam zijn zoon vaak naar het bureau en ik bedoel vaak, maar niemand heeft ooit tegen hem gezegd dat hij in de weg liep of hem gevraagd wat voor de drommel hij nou weer kwam doen. Wij wisten wel wat hij deed: hij probeerde de herinnering aan zijn vader levend te houden. Wij van de politie weten veel over de psychologie van het verdriet; de meesten van ons weten daar meer van dan we zouden willen.


Overige informatie:
Mick Garris liet in augustus 2007 weten dat hij de rechten heeft aangekocht voor de verfilming, maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen.

Nominaties:
• Recommendation voor Best Novel Bram Stoker Award 2003
• Horror Guild Award

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube