Ruim dertig jaar geleden schreef Stephen King de eerste woorden van wat zou uitgroeien tot het meerdelige fantasy-epos De Donkere Toren. Dit unieke, geheel fictieve labyrintische universum omvat ruim drieduizend pagina’s.
In het encyclopedische naslagwerk De Concordantie, verklaart Robin Furth elk begrip en personage uit De Donkere Toren. Het boek bevat o.a. tekeningen, kaarten, tijdlijnen, kruisverwijzingen en een alfabetisch register. Robin Furth is al zeven jaar de persoonlijke researchassistente van Stephen King en een groot kenner van zijn werk. Ze verdeelt haar tijd tussen Maine, Zuid-Engeland en Midden-Wereld. De Stephen King fanclub en enkele van haar trouwe fans hebben geholpen de Nederlandse vertaling tot stand te brengen.
De Concordantie is HET boek voor liefhebbers die De Donkere Toren verder willen uitpluizen en een opfriscursus over de goeden en de kwaden.

Originele titel: Stephen Kings Dark Tower concordance
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2009 (juli)
Uitgebracht in Nederland als: Hardcover
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: Nee
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

978-90-245-2245-3
Hardcover
Luitingh
1e druk – 2009

Informatie over diverse uitgaven:
Voordat de concordantie verscheen is deze met een pre-press cover aangekondigd. Deze coverversie is echter nooit uitgebracht.

 

 

 


Informatie over de serie:

We maakten een Donkere Toren Special!

De Donkere Toren serie:

Boeken over de serie:

Comics


Overige informatie:
De Donkere Toren is het verbindende element in Stephen Kings legendarische oeuvre. Meer dan derig jaar geleden begon hij eraan, geïnspireerd door onder andere J.R.R. Tolkiens in de ban van de ring, de poëzie van Robert Browning en de westernfilms van Sergio Leone. Het is het verhaal dat King al die jaren trouw is gebleven, zijn magnum opus. Overal in zijn andere werk vinden oplettende lezers verwijzingen naar en verbanden met het universum van de Donkere Toren.
Dit boek is onmisbaar voor iedere Donkere Toren liefhebber. Het is de encyclopedie van Kings innerlijke wereld, het meest complete naslagwerk ooit. Het omvat alles wat je je maar zou kunnen afvragen over de personages en hun familierelaties. Er zitten kaarten en tekeningen in en het bevat niet eerder vrijgegeven informatie over de talen, de politiek, de cultuur en de magie van de werelden in het universum van de Donkere Toren.

Follow by Email
YouTube