Het duizelt Clayton Riddell, een tekenaar uit Maine. Eindelijk gaat hij geld verdienen met zijn strips: hij heeft zojuist in Boston een contract getekend. Voor zijn geduldige vrouw heeft hij al een cadeautje gekocht en hij weet ook wat hij zijn zoontje Johnny gaat geven. Hij is in de wolken! Dat verandert in een oogwenk, door een mobiele beller. Elke mobiele beller, overal ter wereld. Tien uur later zijn de meeste mensen dood of waanzinnig geworden. De overlevenden worden geconfronteerd met verbijsterende chaos, tomeloos geweld en hordes bloeddorstige – ja wat eigenlijk? Samen met ene Tom en een tiener die Alice heet, ontvlucht Clay het brandende, gedoemde Boston, in een wanhopige poging zijn zoon te bereiken voordat die zijn mobieltje aanzet.
Het is een klassieke Stephen King, een verhaal met horror en witte knokkelspanning dat het onmogelijke absoluut plausibel en totaal fascinerend maakt. De mensheid eindigt niet met een knal, het eindigt met een telefoontje op je GSM. Wat er gebeurde in de middag van 1 oktober, werd bekend als The pulse, een signaal dat door elke telefoon werd doorgestuurd en de gebruiker van de telefoon veranderde in iets… nou, iets onmenselijks. Moordende, niet nadenkende dingen en dus een absolute ramp. Was het een terrorist die dit heeft gedaan? Een uit de hand gelopen internetgrap? Het maakt niet uit, niet voor de mensen die de technologische aanval hebben overleefd. Wat voor hen uitmaakt is overleven na The pulse…
Stephen King woont in Maine met zijn vrouw, de schrijfster Tabitha King. Hij bezit geen mobiele telefoon.

Originele titel: Cell
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2006
Uitgebracht in Nederland als: E-Book, paperback, pocket, midprice
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘voor Richard Matheson en George Romero’
Nominatie(s): Ja
Verfilmd: Ja


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

90-245-5754-2
978-90-245-5754-7
Paperback
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2006
978-90-245-2795-3
Midprice paperback
Luitingh-Sijthoff
5e druk – 2007
978-90-210-0757-1
Poema
Luitingh-Sijthoff
7e druk – 2009
978-90-210-1438-8
Poema
Luitingh-Sijthoff
8e druk – 2012
978-90-245-6546-7
E-Book
Luitingh-Sijthoff
2014
9789021037448
Paperback POD
Luitingh-Sijthoff
jan 2023

Informatie over diverse uitgaven:
Van de poema pocket is ook een andere, iets afwijkende afbeelding in omloop, zie hieronder. Niet echt een mock-up – een afbeelding vervaardigd in de ontwerp- of productiefase – want de afbeelding is nagenoeg gelijk aan de uiteindelijke versie, echter is het geen officiële uitgave.

 

 


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
De gebeurtenis die later de Puls werd genoemd, begon om drie minuten over drie, Eastern Standard Time, op de middag van 1 oktober. Die term klopte natuurlijk niet, maar binnen tien uur na de gebeurtenis ware de meeste deskundigen die daarop konden wijzen al dood of krankzinnig. Trouwens, de naam deed er nauwelijks toe. Het ging om de gevolgen. Om drie uur die middag liep – je kon bijna zeggen, huppelde – een jongeman van geen bijzonder belang door de Boylston Street in Boston. Hij heette Clayton Riddell. De grote tevredenheid op zijn gezicht past volkomen bij zijn veerkrachtige tred. Aan zijn linkerhand zwaaide een kunstenaarsmap met hem mee, zo’n map met sluitingen als een koffer.


Overige informatie:
Kunstenaar Darek maakt de illustraties voor de Poolse uitgever van Stephen King boeken en werkt daar samen met de Poolse fanclub. We kregen permissie enkele van deze illustraties te plaatsen: je vindt ze hier!

Nominaties:
• 
Nominatie Quills Award 2006

Verfilmd:
Cell

 

Follow by Email
YouTube