Schone Slaapsters is een eigentijds en beangstigend sprookje waarin iets vreemds gebeurt met vrouwen als ze gaan slapen; ze worden omhuld met een coconachtig weefsel. Als ze wakker worden gemaakt, als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig. Als ze blijven slapen komen ze in een andere wereld terecht, en blijven de mannen op onze wereld achter – overgelaten aan hun primaire instincten. Het resultaat is prikkelend en betoverend; Stephen King op zijn best en Owen King die zijn eigen schrijftalent etaleert; de schrijfgenen van de familie King worden ten volle benut!

Stephen King en Owen King hebben een meeslepende roman geschreven die alles op scherp zet, en waarin ze meesterlijk laten zien wat er kan gebeuren als de temperaturen in de samenleving verder en verder worden opgevoerd.

Originele titel: Sleeping Beauties
Auteur(s): Stephen King & Owen King (zoon)
Jaartal eerste uitgave: 2017
Uitgebracht in Nederland als: E-Book, paperback
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘Ter nagedachtenis aan Sandra Bland’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

9789044353013
Paperback
The House of Books
2017
9789044355307
Midprice
The House of Books
2018
9789044366105
Midprice
The House of Books
april 2022

Informatie over diverse uitgaven:
Bij BLZ. en Libris was (alleen in de winkel) weer een editie te krijgen met een bedrukt boekblok.

9789044353549
Paperback met
bedrukt boekblok
The House of Books
2017

Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Na een lijst met personages en wat tekstaanhalingen volgt deze tekst:
De mot maakte Evie aan het lachen. Hij landt op haar blote onderarm en zij strijkt met haar wijsvinger voorzichtig over de bruine en grijze golfjes die zijn vleugels kleuren. ‘Hallo, schoonheid,’zegt ze tegen de mot. Hij vliegt op. Hoger en hoger gaat hij, tot hij wordt opgeslokt door een streep zon te midden van de glanzende, groene bladeren zes meter boven Evies plekje tussen de wortels op de grond.
Een koperkleurig rood koord glijdt uit het zwarte gat in het midden van de boomstam en kronkelt tussen lagen schors door. Evie vertrouwt de slang natuurlijk voor geen cent. Ze heeft al eerder problemen met hem gehad.


Overige informatie:
Er is door de uitgever The House of Books een mooie flyer gemaakt ter promotie.
Klik erop voor een vergroting.

In het Amerikaanse stadje Dooling, waar een vrouwengevangenis het enige gebouw van betekenis is, breekt een vreemde ziekte uit. Alle vrouwen die in slaap vallen, worden langzaam ingekapseld door iets wat lijkt op spinrag, tot er een cocon om hun hoofd is gevormd – en ze worden niet meer wakker. De ziekte verspreidt zich als een epidemie en iedere vrouw doet haar best om zo lang mogelijk wakker te blijven. Politiechef Lila Norcross is een van hen, maar hoe hard zij en de goedwillende mannen om haar heen ook werken om de orde te bewaren, al snel komen de primaire instincten van de achterblijvers aan de oppervlakte en raakt het leven in Dooling ontwricht. Het is eten of gegeten worden.

Schone slaapsters wordt bevolkt door vele memorabele personages. Zo is er Clint, de vrouw van Lila, die als psychiater van de vrouwengevangenis probeert om het kwaad buiten de deur te houden. De gevangenen die elk met hun eigen achtergrond en verhaal trachten de wonderbaarlijke situatie naar hun hand te zetten. En dan is er nog de raadselachtige Evie, de enige vrouw die in slaap kan vallen en ongeschonden weer wakker wordt. Niemand weet waar ze vandaan komt en over welke bijzondere gaven ze beschikt. Iedereen in Schone slaapsters wordt op de proef gesteld en gaat tot het uiterste om te overleven. Maar is het genoeg om een catastrofe af te wenden?

Nominaties:

Verfilmd:
Er zijn plannen voor een verfilming

Follow by Email
YouTube