Verfilming gebaseerd op het boek: De Shining, ook bekend als Het Tweede Gezicht

In The Shining leren we Jack Torrance kennen. Hij is een leraar die door zijn driftaanvallen op school in moeilijkheden is geraakt. Hij wordt klusjesman in een luxueus hotel dat gedurende de winter gesloten is. Hij hoopt hier tot zichzelf te komen en de roman te schrijven waarvan hij al jaren droomt. Zijn vrouw en hun 5-jarig zoontje Danny vergezellen hem. Danny heeft het tweede gezicht, en hij voorvoelt dat er drama’s zullen afspelen in het hotel. Danny voelt wat voor verschrikkelijke dingen er in sommige van de 110 kamers van het hotel zijn gebeurd. Hij voorziet de komende ondergang van het gebouw en het gevaar dat hen daar bedreigt zonder dat hij daar iets kan tegen ondernemen. In de angstaanjagende tijd die volgt volgen de ontwikkelingen elkaar in sneltempo op.

Jaartal: 1997
Regisseur: Mick Garris
Lengte:  273 min
Uitgebracht als: TV mini serie
Verschenen op: DVD – VHS
IMDB: The Shining
Speelt Stephen King een rol in deze film: Nee
Andere verfilmingen: The Shining


Overige informatie:
• Stephen King was zeer ontevreden over Kubrick’s verfilming van zijn roman. Daarom schreef hij zelf het script voor de remake.
• We maakten een Mini-special van The Shining.
• Stephen King heeft een gastrolletje als dirigent Gage Creed.
• Filmregisseur Sam Raimi (Evil Dead, Spiderman) heeft een cameo als verhuurder van de sneeuwscooter waarmee Dick Halloran naar het hotel teruggaat.
• Filmregisseur Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Mist) heeft ook een cameo: hij speelt een geest in de woonkamer van het hotel.

Trailer:

Hoofdrolspelers:
Steven Weber: Jack Torrance
Rebecca De Mornay: Wendy Torrance
Will Horneff: Tony
Melvin van Peebles: Dick Halloran
Stephen King: Bandleader Gage Creed

King trivia:


DVD-covers:


Film screenshots:

  

Follow by Email
YouTube