Vier gloednieuwe verhalen van de meester van de horror en suspense. Naast het titelverhaal Als het bloedt, met oude bekende Holly Gibney in de hoofdrol, bevat deze bundel nog drie andere nieuwe verhalen.

Originele titel: If it bleeds
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: juni 2020
Uitgebracht in Nederland als: paperback met flappen
Verhalenbundel: ja
Binnenschrift: ‘onbekend’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee

Verhalentitels:
Als het Bloedt
De telefoon van meneer Harrigan
Het leven van Chuck
Rat


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

9789025590256
paperback
De Boekerij
juni 2020
9789402315103
e-book
De Boekerij
juni 2020
9789022593257
midprice
De Boekerij
2021


Informatie over diverse uitgaven:


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Als het bloedt
Om 10 uur wordt er een pakketje afgeleverd op de Albert Macready basisschool. Om tien voor half 3 explodeert het pakketje, met tientallen dodelijke slachtoffers als gevolg, het merendeel kinderen. Als Holly Gibney het nieuws op het journaal hoort, gaan haar nekharen overeind staan. Ze is ervan overtuigd dat de nieuwslezer iets met de gruwelijke aanslag te maken heeft. Maar wat?

De telefoon van mijnheer Harrigan
Craig is een eenzame tiener. Zijn enige vriend is meneer Harrigan, een oude man die hem een luisterend oor biedt. Als meneer Harrigan onverwachts overlijdt, raakt Craig in een diep dal. Op zoek naar troost blijft hij zijn vriend bellen en zijn voicemail inspreken. Op een dat vertelt Craig dat hij op school wordt gepest. Maar als hij de volgende dag op school komt, is de pestkop spoorloos verdwenen…

Het leven van Chuck
Marty Anderson is op weg naar zijn werk. Hij wordt daarin enigszins belemmerd door het feit dat de wereld vergaat. Delen van California verdwijnen in zee door aardbevingen en het aantal zelfmoorden loopt met de dag op. Dan verschijnen er overal billboards, poster en advertenties opgedragen aan Charles “Chuck” Krantz die hem bedanken voor 39 geweldige jaren dienst. Wie is deze Chuck? En kan het einde van de wereld nog worden afgewend?

Rat
Drew Larson heeft een nieuw verhaal in zijn hoofd dat móét worden uitgewerkt. Om in alle rust te kunnen schrijven, vertrekt hij naar de afgelegen hut van zijn overleden vader. Zijn vrouw en kinderen wachten thuis gespannen af. De laatste keer dat Drew een verhaal kwijt moest, kostte hem dat bijna zijn verstand. Dit keer lijkt alles goed te gaan – tot er een mysterieuze rat verschijnt die aanbiedt Drew te helpen met zijn verhaal. Tegen een prijs.


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube