Pete Simmons, tien jaar, is net niet groot genoeg om met zijn broer en de andere jongens mee te doen. Belachelijk trouwens, want ze zijn niet eens echt grote jongens. Die hebben ten minste een rijbewijs en een vriendinnetje, die drinken, roken hasj en luisteren hiphop of heavy metal. Maar hij weet iets wat zijn broer niet weet. Er is een afgesloten parkeerplaats bij het vervallen wegrestaurant aan de snelweg, Mijl 81. En daar verzamelen zich de echte grote jongens, daar nemen ze hun vriendinnetjes mee naartoe. Op die plek ziet Pete meer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden, en hij blijkt dapperder dan hij ooit dacht te zullen zijn. Want tegen het gevaar dat op die plaats schuilgaat, blijken volwassenen noch grote jongens opgewassen.
Met het hart uit Stand by me, en de geniale horror van Christine, is Mijl 81 het boek waarin Stephen King zijn fantasie laat gaan, als hij langs een van de paaltjes rijdt.

Originele titel: Mile 81
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2011
Uitgebracht in Nederland als: E-Book (alleen als)
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: Nee
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

978-90-245-5229-0
E-Book
Luitingh
2011

Informatie over diverse uitgaven:
Mijl 81 is het eerste King boek dat alleen als E-Book zou worden uitgegeven, maar later toch in het boek Bazaar van Boze Dromen verscheen.
In eerste instantie zou het boek Paal 81 gaan heten en is vlak voor het verschijnen van dit E-Book toch voor de oorspronkelijke titel gekozen. Hiernaast de pre-press cover.

 


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Pete Simmons (een Huffy uit 2007)
‘Je kunt niet mee,’ zei zijn oudere broer.
George praatte zachtjes, al stond de rest van zijn vrienden — twaalf- en dertienjarigen uit de buurt die zich de Rip-Ass Raiders noemden — helemaal aan het eind van het huizenblok op hem te wachten. en niet erg geduldig. ‘Het is te gevaarlijk.’


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:
Dollarbaby

Follow by Email
YouTube