DE ANGST BEGON IN JANUARI, BIJ HET LICHT VAN DE VOLLE MAAN…
Het eerste slachtoffer was een man die met opengereten keel werd gevonden in de sneeuw. Een maand later werd een vrouw in haar slaapkamer aangevallen. Dan begin het ongelofelijke: iedere keer als het volle maan is, vallen er nieuwe slachtoffers. Niemand weet wie de volgende zal zijn. Maar één ding is zeker. Als het volle maan wordt, heerst er een panische angst in het plaatsje Tarker’s Mills. Bij het huilen van de wind hoor je angstaanjagend gegrom. En overal zie je de sporen van een gruwelijk monster. In het seizoen van de volle maan teistert de weerwolf het vredige dorp Tarker’s Mills. Hij kan maar op één manier gestopt worden: met een zilveren kogel. Marty Coslaw, een 10-jarige gehandicapte jongen in een rolstoel, gaat de uitdaging aan.

Originele titel: Silver Bullet
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 1983
Uitgebracht in Nederland als: Paperback, pocket
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘Ter nagedachtenis aan David Grubb en alle zaligen’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Ja


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

90-245-1061-9

Paperback
Luitingh
1e druk – 1986
90-245-1666-8

Zwarte pocket
Luitingh-Sijthoff
2e druk – 1990
90-254-0955-5

Paperback
Piramide
1e druk – 1995
90-245-3530-1
978-90-245-3530-9
Poema
Luitingh-Sijthoff
4e druk – 1999

Informatie over diverse uitgaven:
De verschillende uitgaven van deze titel zijn besproken in King’s Things, in de rubriek ‘Uitgelicht’.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Ergens ver daarboven schijnt de maan wel, groot en vol – maar hier, in Tarker’s Mills, heeft januari met een felle sneeuwstorm de hemel verstopt met sneeuw. De wind stoot op volle kracht door een verlaten Center Avenue; de oranje sneeuwploegen van de gemeente hebben de strijd allang gestaakt. Arnie Westrum, baanwachter bij de GS & WM Railroad, zit vast in het huisje met gereedschappen en seinen haast vijftien kilometer buiten het dorp; zijn kleine lorrie met benzinemotor is vastgelopen in de sneeuwhopen en hij wacht hier tot de storm uitgewoed is en speelt patience met een spel beduimelde kaarten. Buiten wakkert de wind aan tot een gierend loeien. Westrum kijkt ongerust op en kijkt dan weer naar zijn kaarten. Het is de wind maar, tenslotte… Maar de wind krabt niet aan deuren… en jankt niet om binnen te komen.


Overige informatie:
Dit verhaal zou oorspronkelijk gepubliceerd worden als een kalender in samenwerking met tekenaar Bernie Wrightson.
In plaats daarvan zijn ze in de paperback uit 1986 met ISBN nummer 90-245-1061-9 opgenomen en scheiden zwart-wit illustraties (houtsneden) de hoofdstukken.

Nominaties:

Verfilmd:
Silver Bullet

Follow by Email
YouTube