Normaal ziet hij de doden maar voor een paar dagen. Maar wat als ze ervoor kiezen om langer te blijven?

Jamie Conklin is enig kind. Als zoon van een alleenstaande moeder die lastig rond kan komen, wil hij niets liever dan een normale jeugd. Maar jammer genoeg voor Jamie is hij allesbehalve normaal…

Geboren met een bovennatuurlijke gave die hij van zijn moeder geheim moet houden, ziet Jamie dingen die niemand anders kan zien en weet hij meer dan eigenlijk mogelijk zou moeten zijn. Wanneer een rechercheur van de New Yorkse politie hem betrekt bij de klopjacht op een moordenaar, komt Jamie oog in oog te staan met een overledene. Maar de prijs die staat op het gebruiken van zijn gaven is veel hoger dan hij ooit had gedacht – deze geest is namelijk niet van plan om weg te gaan.

Later is een krachtig en spookachtig verhaal met ondertonen van de klassieke thriller It. Een onvergetelijke zoektocht naar wat ervoor nodig is om op te staan tegen het kwaad en al zijn gezichten.

Originele titel: Later
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2021
Uitgebracht in Nederland als: paperback
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: x
Nominatie(s): Onbekend
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

9789022592809
Paperback
De Boekerij
1e druk
2021
9789402316490
Ebook
De Boekerij
2021
9789022596616
Midprice
De Boekerij
juli 2022
9789049201777
paperback
De Boekerij
juli 2023
9789049202439
paperback
De Boekerij
jan 2024

Informatie over diverse uitgaven:
De Nederlandse markt heeft een exclusief omslagontwerp, gemaakt door de ontwerper van Als het bloedt en Het instituut.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Ik begin niet graag met een verontschuldiging – waarschijnlijk bestaat er zelfs een regel die het verbiedt- maar nu ik de dertig pagina’s die ik tot dusver heb geschreven nog eens heb doorgelezen, heb ik het gevoel dat het niet anders kan. het gaat om een bepaald woord dat ik steeds gebruik. Ik heb van mijn moeder heel wat lelijke woorden geleerd en heb ze van jongs af aan gebruikt 9zoals je nog wel zult merken), maar dit is op zich niet eens een lelijk woord. Het woord is ‘later’, zoals in: ‘Ik zie je later’ en ‘Later kwam ik erachter’ en ‘Ik realiseerde het me pas later.’ Ik weet dat ik ermee in herhaling val, maar ik kon niet anders, want mijn verhaal begint toen ik nog in de Kerstman geloofde en in de tandenfee (hoewel ik op mijn zesde al zo mijn twijfels had). Ik ben nu tweeëntwintig, dus is het nu later, ja toch?


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube