Billy Summers is een man in een kamer met een pistool. Hij is een huurmoordenaar en de beste in het vak. Maar hij doet de klus alleen als het doelwit een echte slechterik is. En nu wil Billy eruit. Maar eerst is er nog een laatste aanslag. Billy is een van de beste sluipschutters ter wereld, een gedecoreerde oorlogsveteraan uit Irak, een Houdini als het gaat om verdwijnen nadat de klus is geklaard. Dus wat kan er misgaan?
Wat dacht je van alles.
Deze spectaculaire roman is deels oorlogsverhaal, deels liefdesbrief aan het kleine Amerika en de mensen die er wonen, en het bevat een van de meest meeslepende en verrassende duo’s in King fictie, die de misdaden van een buitengewoon kwaadaardige man willen wreken. Het gaat over liefde, geluk, het lot, en een complexe held met een laatste kans op verlossing. Je zult dit verhaal niet neerleggen, en je zult Billy niet vergeten. Het is weer een lekkere dikke pil, van ong. 545 pagina’s!

Originele titel: Billy Summers
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2021
Uitgebracht in Nederland als: paperback
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: (nog onbekend) ‘Denkend aan Raymond en Sarah Jane Spruce’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik na verschijning van het boek op de afbeeldingen voor de volledige cover)

9789022593806
paperback
Boekerij
2021
9789402317350
E-book
Boekerij
2021
9789022594834
Audio
Boekerij
2021
9789022595749
paperback
Boekerij
jan 2022
loterij uitgave

Benieuwd naar het verhaal? Je kunt hier wel alvast een stukje in het Engels lezen.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Billy Summers zit in de lobby van het hotel te wachten tot hij wordt opgehaald. Het is vrijdagmiddag. Hoewel hij een stripboekje in pocketformaat met de titel Archie’s Pals ‘n’ Gals zit te lezen, denkt hij aan Émile Zola en aan Zola’s derde roman, zijn doorbraak, Thérèse Raquin. hij denkt eraan dat het wel echt een boek is van een jonge man. Hij denkt eraan dat Zola nog maar net begonnen was met het aanboren van een ader die een diepe en rijke ertslaag zou blijken te zijn. Hij denkt eraan dat Zola de nachtmerrieversie van Charles Dickens was – is. Hij denkt eraan dat dit een goede stelling zou zijn voor een essay. Niet dat hij ooit een essay heeft geschreven.
Om twee minuten over twaalf gaat de deur open en komen er twee mannen de lobby binnen. De ene is lang, met donker haar dat in een jarenvijftigvetkuif is gekamd. De ander is klein en draagt een bril. Beiden dragen een pak. Al Nicks mannen dragen pakken. Billy kent de lange nog uit het westen. Hij werkt al heel lang voor Nick. Zijn naam is Frank Macintosch. Vanwege de vetkuif noemen somige van Nicks mannen hem Frankie Elvis, of – nu hij een kleine kale plek op zijn achterhoofd heeft – Solar Elvis. Maar niet recht in zijn gezicht. De andere man kent Billy niet. Die zal wel uit deze contreien komen.


Overige informatie:
In januari 2022 verscheen 978902259574, een uitgave voor de Loterij, een glimmende paperback met een oplage van 5000 exemplaren. Dit staat overigens niet vermeld op de titelpagina.

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube