Eenmalige zonde:
Een bejaarde, invalide predikant voelt dat zijn einde nadert. Op een dag roept hij de vrouw die hem verzorgt bij zich en vertelt haar van zijn verlangen: nadat hij jaren deugdzaamheid heeft gepredikt en zijn kudde voor dwalingen heeft proberen te behoeden, wil hij nu zelf wel eens ervaren hoe het is om te zondigen. Hij biedt haar 200.000 dollar om in zijn naam een zonde te begaan. En de belastingdienst hoeft van niets te weten. De vrouw kan het geld goed gebruiken. Als zij haar patiënt helpt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn…

Blockade Billy:
Gepensioneerde third-base coach George ‘Granny’ Grantham vertelt het verhaal van William – Blockade Billy – Blakely, een catcher opgeroepen uit Iowa om voor de New Jersey Titans te spelen in het voorjaar van 1957. Blockade Billy is de eerste en enige honkballer wiens bestaan geheel en al uit de officiële sportdocumenten is verwijderd. Zelfs Billy’s team is slechts een voetnoot in de geschiedenis van het honkbal. Elke poging is ondernomen om bewijzen te verdonkeremanen dat Billy ooit voor zijn beroep honkbalde. Blockade Billy torste een geheim met zich mee, dat donkerder was dan welke pil of injectie dan ook die vandaag de dag een enorm schandaal in de sport zou veroorzaken. Zijn geheim was verschrikkelijker.

Originele titels: Morality & Blockade Billy
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2011
Uitgebracht in Nederland als: E-Book, hardcover
Verhalenbundel: Ja
Binnenschrift: ‘Voor elke jongen (en meid) die ooit het spel speelde’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee

Verhalentitels:
• Eenmalige zonde
• Blockade Billy


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

978-90-245-3328-2
Hardcover pocket
Luitingh
1e druk – 2011
978-90-245-3329-9
E-Book
Luitingh-Sijthoff
2011

Informatie over diverse uitgaven:

Nieuws vanuit België op 12 juni 2009:
Succesauteur Stephen King, wereldwijd bekend als dé horrorkoning bij uitstek, heeft doorgaans niet veel moeite om veel boeken aan de man te brengen. Maar voor zijn laatste werk, ‘Morality’ getiteld, werd alsnog een opmerkelijke promostunt uitgedokterd.
Als publiciteitsstunt werd het boek namelijk voorgesteld op het naakte lichaam van supermodel Bar Refaeli. Op haar lichaam staan de titel van het boek, de auteur en enkele flarden tekst geschreven. “Ik heb nog nooit iemand zoiets zien doen, dus wilde ik de eerste zijn”, aldus de 23-jarige babe, die zo op de cover van Esquire prijkt. ‘Morality’ wordt omschreven als “een verhaal over een getrouwd koppel dat het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. De vrouw krijgt van haar baas een voorstel dat een einde kan maken aan de financiële problemen. Maar zal het de morele gevolgen waard zijn?”
Foto Esquire – Tekst en foto onveranderd overgenomen van deze site


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Eenmalige zonde
Zodra Chad thuiskwam, wist hij dat er iets aan de hand was. Nora was er al. Ze werkte van elf tot vijf, zes dagen per week. Meestal kwam hij om vier uur uit school en had hij het eten klaar als ze om een uur of zes van haar werk kwam. Ze zat op de brandtrap, waar hij altijd heen ging om te roken, en had de papieren in haar handen. Hij keek naar de koelkast en zag dat de geprinte e-mail weg was die daar bijna vier maanden onder een magneet had gezeten.

Blockade Billy
William Blakely?
O god, u bedoelt Blockade Billy. In geen jaren heeft niemand me naar hem gevraagd. Nou wordt me hier toch al niet veel gevraagd, behalve of ik naar de polka-avond in het dorpshuis wil, en of ik wil meedoen met wat ze virtueel bowlen noemen. Dat doen ze hier in de gemeenschapsruimte. Mijn advies voor u, meneer King – u vraagt ne daar niet naar, maar ik geef het u toch – is als volgt: niet oud worden, en als u het toch wordt, laat u dan niet door uw familie in een zombiehotel als dit zetten. Het is gek, oud worden. Als je jong bent, willen mensen altijd naar je verhalen luisteren, vooral als je profvoetballer bent. Maar als je jong bent, heb je geen tijd om die verhalen te vertellen. Nu heb ik alle tijd om die verhalen te vertellen en het lijkt wel of niemand zich nog voor de tijd van vroeger interesseert.


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube