Verfilming gebaseerd op het verhaal: Dichte Mist uit Duistere Krachten

Wanneer zich, na een hevige storm, een ogenschijnlijk onschuldige mistbank vormt op het meer, zijn de bewoners van Long Lake zich nog niet bewust van het naderend onheil. Hun aandacht wordt in beslag genomen door het spoor van verwoesting die de storm heeft achtergelaten. Pas als de dichte mist het stadje heeft bereikt en de eerste slachtoffers zijn gevallen, worden de bewoners zich bewust van het gevaar. Een groep mensen weet zich te verschansen in een supermarkt. Niemand durft de dichte mist in te gaan waarin zich vreemde en dodelijke wezens voortbewegen. Eén van die mensen is David Drayton. Samen met zijn zoontje Billy was hij naar de supermarkt gekomen om boodschappen te doen. Nu wordt hij gekweld door allerlei onbeantwoorde vragen. Leeft zijn vrouw Stephanie nog? Hoe kan hij Billy hieruit redden? Hoe lang zal deze nachtmerrie duren? Waar zijn ze het slachtoffer van? Vragen die alleen beantwoord kunnen worden als David de dichte mist ingaat.

Jaartal: 2007
Regisseur: Frank Darabont
Lengte:  126 min
Uitgebracht als: Bioscoopfilm
Verschenen op: DVD – BLU RAY
IMDB: The Mist
Speelt Stephen King een rol in deze film: Nee
Andere verfilmingen: The Mist (TV serie)


Overige informatie:
Als illegale film, is dit verhaal zelfs twee keer verfilmd, en waar duidelijk sprake is geweest van plagiaat. Overigens is er nooit een rechtszaak aangespannen door King om deze films tegen te houden, maar dat ze Kings verhaal hebben gebruikt zonder daarvoor te betalen en zonder credit te geven aan King staat buiten kijf. De films heten ‘Devil’s Gift’ en ‘Merlins Shop of Mystical Wonders’. Van die laatste is ook nog een tweede versie, als onderdeel van de Amerikaanse hitserie uit de jaren ’90 genaamd MST3K (zoek maar eens op als je daar zin in hebt).

Trailer:

Hoofdrolspelers:
Thomas Jane: David Drayton
Nathan Gamble: Billy Drayton
Marcia Gay Harden: Mrs. Carmody
Andre Brougher: Norton
William Sadler: Jim Grondin

King trivia:
• Tijdens een actie scene loopt een man tegen een draaiend boekenrek en de winkel. Als je goed kijkt zie je dat alle boeken van King zijn.
• In de eerste scene is David aan een schilderij bezig van de Scherpschutter uit de Donkere Toren.
• De one-liner: ‘My life for you’, uitgesproken door Mrs. Carmody, komt regelmatig terug in andere teksten en heeft betrekking op Randall Flagg (alias Walter O’Dim, Marten Broadcloak, etc.)
• Thomas Jane speelde eerder al mee in Dreamcatcher.
• Norm draagt een t-shirt van WKIT Radio in Bangor, Maine. Stephen King’s radio station.
• David noemt zijn zoon Big Bill, net als Bill Denbrough uit It.
• De apotheker noemt King’s Pharmacy.
• Frances Sternhagen’s 3de Kingfilm, de andere 2 zijn Misery en Golden Years.
• William Sadler, wie Jim speelt, was eerder ook in The Shawshank Redemption en The Green Mile.
• Wanneer de afgehakte tentakel ‘sizzles’, zwart wordt en smelt in een plas zwart slijm is dat net hetzelfde als wat er gebeurt met de wezens die in Het Geheim van de Buick besproken worden. Waarschijnlijk komen ze uit dezelfde dimensie.


DVD-covers:

 


Film screenshots:

  

Kijk deze film op Horrify.nl
Follow by Email
YouTube