Kings Things 2019

De PDF is uit te printen per pagina op A4 en heeft veel leesgemak.
Hiervoor heb je wel het (ook al gratis) te downloaden Adobe Reader nodig!

Op zoek naar welke boeken en films we recenseerden?

DEZE MAP IS NU WACHTWOORD VRIJ!
Schrijf je hier in, GRATIS! Om Kings Things te openen, klik je op de link boven de omslagfoto. Het wordt gewaardeerd als je, op het moment dat je een nieuw emailadres hebt, je het oude even uitschrijft via deze link.
Emailadressen waarvan we meldingen krijgen als mailbox vol, of onbereikbaar worden steeds verwijderd.
maand
omschrijving
aantal inschrijvingen
Kings Things
Facebook
December 2019 /
Januari 2020

En dit is alweer de laatste Kings Things van 2019! Nog maar een paar weken en dan is het Kerst en Oud en Nieuw. De kans voor alle fans om ontbrekende boeken in hun verzameling op het wensenlijstje te zetten. We helpen je graag, in de shop van de fanclub, bij Stephen King Fans boekwinkeltjes (bij onze Chrissy, die 10% van verkopen doneert aan de fanclub), of via Marktplaats bij Shawnii (dat is onze Mirjam) en natuurlijk ook bij Moesie Books (roep daar even dat je via de fanclub komt, dan krijg je 10% korting!). Tip jouw cadeaugevers Sint en Kerstman voor deze adressen, ze al zijn oud en vergeten wel eens wat hè… en bestel op tijd, want de post heeft vaak vertraging in de drukke dagen!

In deze Kings Things vind je een woordje van onze Voorzitter, en gaat de ‘wat ik leerde van Stephen King’ over Christine. Verder doet het ons veel plezier om te melden dat er weer een aantal inzendingen voor Luckey Quarter gestuurd zijn, dus ook die kan nog een paar keer vooruit en vind je er ook dit keer weer een in Kings Things. (Als je niet al eerder meedeed en toch eens mee wilt doen, vul dan gerust deze vragenlijst in en stuur die naar onze secretaris!)
Verder een uitgebreid artikel over de grote verschillen tussen IT Deel 2 en Stephen Kings roman en een spectaculaire zoekprijsvraag, waar je hopelijk een poosje mee zoet bent. De collectible Salem’s Lot komt aan bod en in Movie Mistakes wordt Maximum Overdrive behandeld. We sluiten als altijd weer af met wat boek- en film- en Dollarbabyrecensies, waaronder die van Doctor Sleep.

Rest ons je vanaf deze plaats vast superfijne dagen te wensen, namens ons allemaal, en we zien je graag weer terug in 2020!

 

2059
2557
November
2019

Wat gaat de tijd snel hè! Het is alweer november, wat inhoudt dat de uitgevers vaak nog wat extra edities uitbrengen: immers, Sint en Kerst komen er weer aan en dus hebben we een uitgebreide Wordt Verwacht deze keer! Helaas wederom geen Luckey Quarter in deze Kings Things, er waren geen reacties op tijd binnen… Als je niet al eerder meedeed en toch eens mee wilt doen, vul dan gerust deze vragenlijst in en stuur die naar onze secretaris! Als er voor 15 december a.s. geen reacties binnen zijn, zullen we de rubriek (na 17 jaar)  komend jaar stoppen. Hou je wel aan de hoeveelheid voorgestelde schrijfregels, liever langer dan korter en geef ook vooral uitgebreid antwoord op vraag 7! 🙂

In deze Kings Things vind je wel weer het laatste nieuws, boek– en filmrecensies, er is ook eindelijk weer eens een Dollarbaby-recensie te lezen! Verder natuurlijk de nieuwe prijsvraag, en deze keer staan de prachtige collectibles van Cujo in the picture. Ook lees je het vervolg van de rubriek Wat ik leerde van Stephen King.

 

2051
2521
EXTRA / Dr. Sleep
november 2019

Kings Things EXTRA over Dr. Sleep, waarin prachtige prijzen van Warner Bros. Inc. te winnen zijn!

2048
2521
oktober 2019

Afgelopen maand waren er veel mogelijkheden om de fanclub te ontmoeten, en hadden we ook zeker wat te vieren!  Allereerst stonden we op de boekenmarkt in Utrecht (een verslag van de dag), vierden we het Dollarbaby Film Festival in Rijen (ook hiervan is weer wat te lezen) en natuurlijk was het feest op 21 september. Want dat is de dag waarop King jarig is (1947) maar ook de dag waarop de fanclub is opgericht in 2002, en dus vierden we onze 17e verjaardag. We hebben allemaal een stukje taart genomen op ieders gezondheid! In deze Kings Things (welkom nieuwe fans die inschreven op een van de boekenmarkten!) laten we je nog even nagenieten van al deze feestjes door verslag te doen van al deze leuke dagen!

Maar we hebben zoals gewoonlijk ook weer het laatste nieuws, zijn er lekker veel boek– en filmrecensies te lezen dit keer en we maken de prijswinnaars bekend van het boek Vuurstorm (Nico de Braeckeleer) en van de prijsvraag in de IT EXTRA die we verstuurden. Natuurlijk is er ook weer een nieuwe prijsvraag om mee te doen!

Verder vind je in deze Kings Things diverse interviews met King,  gaat de Stephen King Collectibles dit keer over The Dead Zone uitgaven en doet onze Jeroen verslag van zijn bezoek aan de première van IT Chapter 2 in Hilversum. En vergeet de rubriek ‘Wat ik leerde van Stephen King’ niet natuurlijk en er is een leuk interview met King te lezen.

 

2045
2503
EXTRA / IT
september 2019

In deze Kings Things EXTRA, lees je meer over IT: chapter two!
En we mogen ook nog eens fantastische prijzen weggeven!
Kijk in deze EXTRA hoe je mee kunt doen!

2011
2487
september 2019

De boekenmarkt in Deventer was weer een geweldig succes. We hielpen veel fans bij aanvulling van hun verzameling en de gezellige sfeer aan de kraam nodigde uit tot een praatje.  Je leest in deze Kings Things een verslag van de dag.

En eindelijk kunnen we je meer laten weten over welke films zullen gaan draaien op het Dollarbaby Film Festval in september. We houden er ook weer een loterij met geweldige prijzen! Dus bestel je tickets nu supersnel!

De komkommertijd is weer afgelopen, en we hebben gelijk alweer een leuke actie: van Nico de Braeckeleer mogen we weer drie boeken weggeven: dit keer het derde boek in de serie Adem: Vuurstorm. Er is nieuws genoeg te melden en natuurlijk hebben we na zo’n vakantie altijd wat extra boekrecensies voor je. En behalve een Luckey Quarter, gaan we ook  weer verder met de rubriek ‘Wat ik leerde van Stephen King, de vertaalde rubriek van Jason Sechrest en is er een superspecial over ‘The Green Mile’ boeken.

Binnenkort kun je onze nieuwe linnen tasjes ook in de Fanclubshop bestellen! En wees voorbereid op een Kings Things EXTRA, ter ere van de première van IT, Chapter II, waarin ook eer leuke prijzen zijn te winnen!

2011
2486

juli/augustus 2019

Wij gaan even genieten van de zomervakantie (jullie hopelijk ook!), en met deze Kings Things moet je het dus twee maanden doen, want eind augustus zijn we er pas weer met een nieuwe uitgave. Als je ons niet kunt missen kun je ons op 4  augustus natuurlijk vinden op de boekenmarkt in Deventer. Met twee kramen vol nieuwe, oude, speciale, Engelse en Nederlandstalige boeken, poppetjes, fanclubmerchandise en nog veel meer. Maar er staan voor dit jaar nog twee mogelijkheden om ons te ontmoeten!

In deze Kings Things vind je behalve het nieuws ook het overzicht met komende uitgaves en er is een nieuwe rubriek: Wat ik geleerd heb van Stephen King — een van oorsprong Engelstalige rubriek van  uitgever Cemetary Dance, die vertaald wordt door onze Peter. Verder natuurlijk weer een Movie Mistakes, dit keer van The Langoliers. En er zijn ook weer wat boek– en filmrecensies te vinden, en een wel heel uitgebreide Book Collectible met Dr. Sleep in de hoofdrol.

We wensen iedereen een prettige vakantie toe, en tot over twee maanden!

1996

2451

juni 2019

Deze maand lees je meer over onze samenwerking met de nieuwe uitgever van King: De Boekerij en ook met streamerdienst Horrify. We maakten een paar leuke afspraken, waarvan we je er al een paar mogen laten weten!
Veel Kingfans zijn naar de promotieavond met Thomas Olde Heuvelt geweest (aangeraden door de fanclub, en ook door King zelf!), die daar zijn nieuwe boek Echo presenteerde. Ook onze Peter en Jeroen waren van de partij, en je leest een verslag.
Behalve boek– en filmrecensies vind je uiteraard ook weer het laatste nieuws. Er is weer een prijsvraag en in Movie Mistakes staat dit keer de film Christine centraal. Geen Collectable en Lucky Quarter deze keer, maar er is een nieuwe rubriek die af en toe zal opduiken, dit keer met de titel heeft Horrify HET?
In deze Kings Things ook het laatste korte verhaal van Tinny Laenens, De Jongen. Ben jij trouwens ook een korte verhalenschrijver en denk je dat Stephen King fans je verhaal wel leuk zullen vinden? Kijk dan hier voor meer informatie.

1997

2409

mei 2019

De tijd vliegt gewoon door, buiten lijkt het wel zomer en hier is de Kings Things van eind mei alweer. En we hebben niet stilgezeten hoor!
Je krijgt de geweldig leuke foto’s die fans instuurden voor de Pet Sematary wedstrijd te zien, we hebben het laatste nieuws en er is weer een nieuwe prijsvraag. Ook een Luckey Quarter ontbreekt niet. Maar er is meer!
We vertaalden een artikel over de legende van de Wendigo in Pet Sematary voor je en er is nog een Sleutels tot het Koninkrijk—een interview met Stu Tinker. In de Stephen King Collectibles vind je dit keer Desperation terug, en in de Movie Mistakes worden de fouten uit de 1989 versie van Pet Sematary behandeld, terwijl er ook een recensie is te lezen van de nieuwste versie. We hopen dan ook dat je geen allergie voor katten hebt, wat deze Kings Things barst ervan! Maar zelfs dat is nog niet alles!
Er is wederom een kort verhaal van onze Tinny te lezen: De Jongen.

2014

2399

april 2019

Pet Sematary komt eraan, en je kunt bij ons op Facebook en in deze Kings Things 3x 2 bioscooptickets, een hoodie of een masker winnen! Verder kun je deze maand ook het nieuwste en bloedspannende boek van Ruth Ware winnen: De dood van mevrouw Westaway. Dat zijn toch leuke dingen om mee in huis te vallen! 🙂

Verder vind je het laatste nieuws, meer over ons Dollarbaby Film Festival, een nieuwe prijsvraag, en een nieuw overzicht in Wordt Verwacht! Er zijn wat tweede delen: Movie Mistakes over Stand by Me, en het van Keys to the Kingdom. Verder lees je alles over de collectible Full Dark, No Stars en is er ook weer een nieuwe Luckey Quarter. En er zijn ook weer wat boekrecensies om te lezen en nam onze Jeroen het eerste seizoen van de serie Castle Rock (Stephen King) eens onder de loep.

2015

2362

maart 2019

Het duurt niet lang meer (4 juni a.s.) voor de nieuwe Pet Sematary in de bioscopen te zien zal zijn… het boek (filmeditie) komt in elk geval wel op 21 maart a.s. uit via Luitingh-Sijthoff.
En er is meer boekennieuws! Je kunt de nieuwste boeken weer in onze shop bestellen, en King heeft een nieuwe uitgever in Nederland! Daarnaast had je natuurlijk nog het tweede en laatste deel van het interview met Bill Thompson tegoed: De sleutels naar het koninkrijk.En je kunt lekker doorlezen deze keer, want we hebben ook deze maand weer een spannend kort verhaal! Dit keer De Frituur, van Tinny Laenens. En dat allemaal naast de laatste nieuwtjes, een nieuwe prijsvraag (en uiteraard de winnaars van de prijzen van vorige maand), de collectible Thinner, een Movie Mistakes en een Luckey Quarter te lezen.

2025

2349

februari 2019

Deze maand hebben we een lekker dikke editie voor je in petto! Allereerst brengen we je een leuk verhaal met een twist, van Johan Klein Haneveld. Verder vertellen we je natuurlijk wie de winnaars zijn van de boekenacties uit de december/januari editie en starten we gelijk alweer met een nieuwe actie. Dit keer kun je posters winnen van de Donkere Toren, of het tweede deel uit de serie ADEM, met de naam IJs, van Nico de Braeckeleer.

Behalve het laatste nieuws hebben we ook weer een nieuwe prijsvraag, en vertaalden we een interview met Bill Thompson (uitgever van het eerste uur): Sleutels van het Koninkrijk voor je. Deze maand het eerste deel, volgende maand lees je de rest. Natuurlijk is er weer een Luckey Quarter, weet je na het lezen van de Stephen King Collectibles alles over Misery en kun je weer meedoen met een nieuwe prijsvraag. En als laatste dan natuurlijk nog de Movie Mistakes en de boek– en filmrecensies.
Zo kom je februari wel weer door hopen we…

2023

2331

december 2018
/ januari 2019

 

Het is alweer bijna 2019 Stephen King fans! Het is een bijzonder jaar, eindigend op 19… toch?! Vanwege SinterKerst hebben we deze Kings Things extra gezellig gemaakt en we starten vanwege diezelfde reden dan ook maar eens met een voorwoord van onze voorzitter. En het leek ons leuk om maar eens gelijk te beginnen met een PRIJZENACTIE. Naast onze normale prijsvraag kun je dit keer boeken winnen van Shirley Ann van Wingerden, Tom Thys en Nico de Braeckeleer, dus doe mee want de boeken zijn echt de moeite waard!

Verder is er een artikel over de beste manier om de Donkere Toren-boeken te lezen, een uitgebreide Collectibles met de Shining en ook nog eens een uitgebreid interview met schrijver Johan Deseyn. Naast de nodige boek– en filmrecensies hebben we natuurlijk ook het laatste nieuws voor je en weer een prachtige illustratie van onze Martine. We hebben een Luckey Quarter voor je, en een uitgebreide Movie Mistakes met The Shawshank Redemption in de hoofdrol.

Nog op zoek naar een leuk SinterKerst Cadeau? Bestel Gwendy’s Knoppenkist dan snel bij onze Fanclubshop en sponsor daarmee de fanclub (we krijgen een percentage van de uitgever).

1994

Bij het inrichten van een nieuwe server voor de mailinglist kwam begin 2019 naar voren dat er een flink aantal niet meer bestaande emailadressen was ingeschreven. Deze zijn verwijderd, en daarom is het aantal inschrijvingen dan ook met 452 verlaagd ten opzichte van december vorig jaar. We hebben het nu zo ingericht dat de meldingen die de server geeft als een bericht niet bezorgd kan worden (en de reden waarom), bij onze secretaris terecht komen zodat zij actie kan ondernemen. Mailboxen die bijv. nooit geleegd worden of niet meer bestaan worden onmiddellijk uitgeschreven.

2261

 

Follow by Email
YouTube