Het gloednieuwe Kingdom ziekenhuis in Lewiston, Maine, is een van de modernste, technologisch vooruitstrevende ziekenhuizen in Amerika. Ongelukkigerwijs is het gebouwd op een plek waar een verschrikkelijke tragedie heeft plaatsgevonden: een brand in een textielfabriek waarbij tientallen dodelijke slachtoffers vielen, voornamelijk kinderen. Deze tragedie heeft zijn sporen nagelaten en het begint erop te lijken dat er onder de fundamenten van het moderne ziekenhuis iets goed mis is. Er schuilt een kwaad dat zich begint te roeren.
Geheimzinnige aardschokken, mysterieuze verschijningen en onverklaarbare sterfgevallen teisteren het ziekenhuis. Bij toeval komt psychologe Eleanor Druse achter de vreemde gebeurtenissen in het Kingdom-ziekenhuis en omdat niemand haar gelooft als ze het aankaart, gaat ze zelf op onderzoek uit. Maar wat ze ontdekt gaat elke grens van het voorstellingsvermogen ver te boven…
Eleanor Druse is haar leven lang gefascineerd geweest door het paranormale. Ze is psychologe en spiritualiste en woont even buiten Lewiston, Maine. Vanaf december 2002 heeft zij in een dagboek verslag gedaan van de mysterieuze gebeurtenissen in het Kingdom-ziekenhuis.
Dit dagboek vormde de basis voor de televisieserie Stephen King’s Kingdom Hospital.

Originele titel: The journals of Eleanor Druse
Auteur(s): Richard Dooling, schrijvend onder de naam Eleanor Druse
Jaartal eerste uitgave: 2004
Uitgebracht in Nederland als: Paperback
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: Nee
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Ja


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

90-229-8903-8
978-90-229-8903-6
Paperback
Bruna
1e druk – 2004

Informatie over diverse uitgaven:
Het boek heeft lichtgevende letters: leg hem een tijdje in het licht en de letters ‘Dagboek van Eleanor Druse’ gloeien op in het donker.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
In de vroege stilte van de winterse ochtend van 13 december 2002 rukte mijn rinkelende telefoon me uit mijn slaap. Vooral op mijn leeftijd betekenen telefoontjes op zulke uren vaak berichten van de engel des doods wiens taak het is midden in de nacht onverwacht op huisbezoek te komen en de overlijdenspagina’s te vullen met de namen van mijn krasse vrienden en vriendinnen. Ook nu ging ik daarvan uit, maar tot mijn verbazing hoorde ik de stem van mijn zoon. Bobby werkt ’s nachts als ziekenbroeder in het Kingdom ziekenhuis, hier in Lewiston, Maine. Hij belde van zijn werk en ik vermoedde dat het te maken had met een van de terminale patiënten die ik zo nu en dan bezoek. Als vrijwilligster doe ik namelijk aan stervensbegeleiding op de Sunshine-afdeling van het ziekenhuis.


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:
Kingdom Hospital

Follow by Email
YouTube