Koop in de voorverkoop bij de fanclub!
Laatste nieuws:
Dit is de vertaling van You Like it Darker. Het is een eerbetoon aan het liedje ‘You Want It Darker’ van Leonard Cohen.

Twaalf iconische verhalen van de meesterverteller: twaalf keer de donkerste kant van King! King is al een halve eeuw de meesterverteller en schrijft in Duistere zaken over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Het zijn verhalen die even rijk en meeslepend zijn als zijn thrillers – in thematiek en een genot om te lezen.
‘Twee getalenteerde rotzakken’ onderzoekt het lang verborgen geheim van twee gelijknamige heren en hoe zij aan hun vaardigheden kwamen. In ‘Danny Coughlins nare droom’ zet een korte en onverwachte psychische flits tientallen levens op zijn kop – dat van Danny het meest van allemaal. In ‘Ratelslangen’, een vervolg op ‘Cujo’, reist een rouwende weduwnaar naar Florida voor een dringend verzoek, maar krijgt in plaats daarvan een onverwachte erfenis – met een venijnig addertje onder het gras. In ‘De dromers’ reageert een zwijgzame Vietnamveteraan op een vacature en ontdekt dat sommige uithoeken van het universum het beste onontdekt kunnen blijven. En ‘De antwoordman’ stelt de vraag of voorspellingen een voor- of nadeel zijn en herinnert ons eraan dat een enorm tragisch leven nog steeds betekenisvol kan zijn.
Kings vermogen om te verrassen, verbazen en zowel angst als troost te brengen blijft onovertroffen. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch. Jij houdt van duistere zaken? Prima, Stephen King ook.

Originele titel: You like it Darker
Auteur: Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2024
Uitgebracht in Nederland als: paperback
Verhalenbundel: ja
Binnenschrift: ?
Nominatie(s): Nee
Verfilmd:  Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

9789049201999
De Boekerij
Paperback (met flappen)
22 mei 2024

Informatie over diverse uitgaven:


Het begin van het verhaal gaat als volgt:


Overige informatie:
Het is een eerbetoon aan het liedje ‘You Want It Darker’ van Leonard Cohen. Een van de bevestigde verhalen in de collectie is ‘THE DREAMERS’. Het gaat over een experiment met dromen, waarbij niet alleen voorbij de Muur van de Slaap wordt gewaagd (zoals in het verhaal van H.P. Lovecraft), maar ook eronder, waarbij iets buitenaards aan het licht komt. King’s inspiratie voor dit verhaal ontstond tijdens het lezen van het prachtige proza van Cormac McCarthy in ‘The Passenger’.

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube