Twintig jaar geleden reisde de jonge Jack Sawyer naar een andere wereld om zijn moeder te redden van een voortijdige dood. Inmiddels heeft Jack een punt gezet achter zijn baan bij de afdeling moordzaken van de LAPD en woont hij in Wisconsin. Hij heeft zijn jeugdige avontuur verdrongen. Als de streek wordt opgeschrikt door een serie gruwelijke moorden vraagt de plaatselijke commissaris zijn vriend Jack om hulp bij het onderzoek. Vanwege de gelijkenis met de daden van de legendarische Albert Fish – die tientallen jaren eerder actief was – wordt de killer aangeduid als de ‘Fisherman’. Maar is dit het werk van een gestoord individu of is het dorp in de greep van een mysterieuze en kwaadaardige macht? Wat veroorzaakt Jacks onverklaarbare hallucinaties – als dat is wat het zijn – van roodborstje en rode veren? Het is alsof iemand hem iets wil vertellen… Vijftien jaar na DE TALISMAN werken King en Straub opnieuw samen. ZWART HUIS is een staalkaart van hun groei als schrijver. Het is zelfstandig leesbaar maar wel verbonden met Kings Donkere Toren-cyclus én met Straubs Blauwe Roos-boeken: KOKO, KELEN en KOMPLOT.

Originele titel: Black house
Auteur(s): Stephen King, Peter Straub
Jaartal eerste uitgave: 1985
Uitgebracht in Nederland als: E-Book, paperback, pocket
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘Voor David Gernert and Ralph Vicinanza’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd:  Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

 
90-245-3985-4

Paperback
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2001
 90-245-4755-5
978-90-245-4755-5
Poema
Luitingh-Sijthoff
3e druk – 2003
 90-245-5513-2
978-90-245-5513-0
Paperback
Luitingh-Sijthoff
4e druk – 2005
 –
978-90-245-7207-6
E-Book
Luitingh-Sijthoff
2015
9789021037349
Paperback POD
Luitingh-Sijthoff
jan 2023

Heb jij toevallig een van de boeken waarvan hierboven de fullcover foto nog ontbreekt?
Je kunt ons helpen: controleer of je hetzelfde ISBN nummer hebt en maak drie (rechte!) foto’s of scans  van het boek (achterzijde, rug, voorzijde) en stuur deze op naar onze secretaris. Zij zet ze wel netjes aan elkaar 🙂 Dank je wel!

Informatie over diverse uitgaven:


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
HIER EN NU, ZOALS een oude vriend altijd zei, zijn we in het vloeiend heden, waar een scherpe blik nog geen perfect zicht garandeert. Hier: ongeveer zestig meter hoog, de hoogte van een arend in de zweefvlucht, boven de uiterste westelijke rand van Wisconsin, waar de grillige rivier de Mississippi een natuurlijke grens vormt. Nu: een vroege vrijdagochtend in het midden van juli, een paar jaar in zowel een nieuwe eeuw als een nieuw millennium, waarvan het onberekenbaar verloop zich zozeer aan het oog onttrekt dat een blinde meer kans heeft om te zien wat in het verschiet ligt dan jij of ik. Hier en nu. Het is even na zes uur ’s morgens en de zon staat laag aan de wolkeloze oostelijke hemel, een dikke, zelfverzekerde geelwitte bal die zich zoals altijd naar de toekomst beweegt, met in zijn kielzog het zich gestaag opeenhopend verleden, dat verduistert naarmate het zich verder terugtrekt en ons allen tot blinden maakt.


Overige informatie:
Kunstenaar Darek maakt de illustraties voor de Poolse uitgever van Stephen King boeken en werkt daar samen met de Poolse fanclub. We kregen permissie enkele van deze illustraties te plaatsen: je vindt ze hier!

Zwart huis is een vervolg op De talisman. King en Straub spraken al jaren over een vervolg, maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen… maar… Peter Straub stuurde King een idee voor Talisman 3 voordat hij stierf in 2023. King zei in een podcast in augustus 2023 dat ALS hij het zou schrijven, het een lang boek zou worden. Voor alsnog niet duidelijk dus of die er komt.

Grant books had de schilderijen te koop die in de gelimiteerde edities van de Engelstalige boeken zijn opgenomen. Die zijn helaas niet meer verkrijgbaar.
Maar gelukkig hebben we de tekeningen nog…


Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube