‘Het oog pulseerde mee. Het leek alsof het naar hen probeerde te knipogen.’ Tien jaar lang heeft Thaddeus Beaumont, docent Engels en auteur van slecht verkopende literair werk, zijn geheim bewaard: dat hij onder het pseudoniem George Stark uiterst populaire romans schrijft. Wanneer Thaddeus met chantage wordt bedreigd, besluit hij dat het tijd is om Stark om zeep te helpen. Maar dan blijkt dat een pseudoniem zich niet zo makkelijk uit de weg laat ruimen…
Stephen King is een fenomeen. Bij elk nieuw boek ziet hij kans miljoenen fans over de hele wereld aan zich te binden. Het is het tweede deel van wat King meestal zijn Castle Rock-trilogie noemt, samen met The Sun Dog en Needful Things. Het vertoont gelijkenissen met Stevensons Dr. Jekyll and Mr. Hyde.

Originele titel: The dark half
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 1989
Uitgebracht in Nederland als: E-Book, paperback, pocket
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘Dit boek is voor Shirley Sonderegger, die zorgt dat ik mijn hoofd erbij houd en voor haar echtgenoot Peter.’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Ja


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

90-245-1935-7

Paperback
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 1989
90-245-1935-7

Paperback
Luitingh-Sijthoff
4e druk – 1993
90-245-2646-9

Poema
Luitingh-Sijthoff
5e druk – 1996
90-245-4527-7
978-90-245-4527-8
Poema
Luitingh-Sijthoff
9e druk – 2002

978-90-245-7542-8
E-Book
Luitingh-Sijthoff
2017
978-90-245-7819-1
POD paperback
Luitingh-Sijthoff
2017

Informatie over diverse uitgaven:


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Het leven van ieder mens – zijn echte leven, in tegenstelling tot zijn simpele, lichamelijke aanwezigheid – begint voor iedereen op een ander moment. Het echte leven van Thad Beaumont, een jonge knaap die werd geboren en opgroeide in de wijk Ridgeway in Bergenfield, New Jersey, begon in 1960. In dat jaar gebeurden er twee dingen. Het eerste gaf vorm aan zijn leven; het tweede maakte er bijna een einde aan. Thad Beaumont was toen elf jaar.
In januari stuurde hij een kort verhaal in voor een wedstrijd die was uitgeschreven door het tijdschrift American Teen. In juni ontving hij bericht van de redactie van het blad, dat hij een Eervolle Vermelding had gekregen in de categorie Fiction. In de brief stond verder dat de jury hem een Tweede Prijs zou hebben toegekend, als zijn persoonlijke gegevens niet hadden aangetoond dat hij nog twee jaar te gaan had, wilde hij een onvervalste ‘American Teen’ genoemd kunnen worden. Niettemin, verklaarde de redactie, was zijn verhaal ‘Buiten Marty’s huis’ een zeer volwassen werkstuk waarmee men hem van harte feliciteerde.
Twee weken later viel er een Certificaat van Verdienste van American Teen in de bus. Aangetekend en wel. Zijn naam op het document was met zulke krullerige, Oud-Engelse letters geschreven, dat hij hem nauwelijks kon lezen. Onderaan prijkte een gouden zegel met het logo van American Teen – het silhouet van een jongen met bebop-haar en een meisje met een paardenstaart, die de jitterbug dansten.


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:
The dark half

Follow by Email
YouTube