Het is een spannend en gecompliceerd tijdreisverhaal dat zich afspeelt in ons New York (dus niet het NY van Eddy, waarin Co-op City in Brooklyn ligt – in feite ligt het in The Bronx). In dit zesde boek uit de Donkere Toren-saga worden de scherpschutters geconfronteerd met Susannahs ontvoering. Ze weten dat zij in groot gevaar is, maar kunnen ze afwijken van hun pad? Moeten ze Susannah volgen naar New York of de sleutel tot de Toren veilig stellen? Rolands keuze zal vergaande gevolgen hebben – voor hemzelf, voor hun queeste en zelfs voor Stephen King! In dit boek duikt ook Stephen King zelf op als personage! Zijn ongeluk speelt ook een rol.

Originele titel: Song of Susannah
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2004
Uitgebracht in Nederland als: E-Book, hardcover, paperback
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘Voor Tabby, die wist wanneer het klaar was.’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Ja


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

90-245-4628-1
978-90-245-4628-2
Paperback
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2004

978-90-245-2763-2
midprice Hardcover
Luitingh-Sijthoff
6e druk – 2008

978-90-245-5635-9
Paperback
Luitingh-Sijthoff
8e druk – 2013

978-90-245-5987-9
E-Book
Luitingh-Sijthoff
2013
 –
978-90-245-7976-1
Paperback
Luitingh-Sijthoff
2017
978-90-210-2619-0
Paperback POD
Luitingh-Sijthoff
2020

Informatie over diverse uitgaven:
De verschillende uitgaven van de serie zijn besproken in King’s Things, in de rubriek ‘Uitgelicht’.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
‘Hoe lang houdt de magie stand?’ Eerst gaf niemand antwoord op Rolands vraag, en dus stelde hij hem opnieuw. Ditmaal keek hij in de huiskamer van de pastorie naar Henchick van de Manni. Henkchick zat daar met Cantab, die met een van Henchicks vele kleindochters was getrouwd. De twee mannen zaten hand in hand, zoals bij de Manni gebruikelijk was. De oudere man had die dag een kleindochter verloren en hij zou wel verdriet hebben, maar die emotie was niet op zijn ijzige, beheerste gezicht te zien. Naast Roland zat Eddie Dean. Hij zweet en zag afschuwelijk bleek en hield niemands hand vast. Aan zijn andere kant zat Jake Chambers in kleermakerszit op de vloer. Hij had Oy op zijn schoot getrokken. Roland had dat nog nooit meegemaakt en hij zou ook nooit voor mogelijk hebben gehouden dat de brabbeldas zoiets toestond. Eddie en Jake zaten allebei onder de bloedspatten.


Informatie over de serie:
Een lied van Susannah is het zesde deel van een serie die bestaat uit 8 boeken, genaamd: De Donkere Toren. Inmiddels zijn er ook een aantal comics van deze serie uitgebracht en bestaan er ook boeken over de serie.

We maakten een Donkere Toren Special!

De Donkere Toren serie:

Boeken over de serie:

Comics


Overige informatie:
Kunstenaar Darek maakt de illustraties voor de Poolse uitgever van Stephen King boeken en werkt daar samen met de Poolse fanclub. We kregen permissie enkele van deze illustraties te plaatsen: je vindt ze hier!

Nominaties:

Verfilmd:
The Dark Tower
The Dark Tower tv-serie

Follow by Email
YouTube