Het Stephen king Universum is de eerste analyse van al Kings fictie en van de manieren waarop zijn plots en personages, zijn conflicten en thema’s verweven zijn. Dit gezaghebbende naslagwerk analyseert de romans, novelles, korte verhalen én de bioscoopfilms, tv-miniseries en scenario’s die hij heeft geschreven. De auteurs zijn meer dan drie jaar bezig geweest met het ontwarren en duiden van Kings fictie. Hun inzichtelijke resultaten zullen nieuwe én oude lezers verrassen.

Wie Het Stephen King Universum gelezen heeft, zal nooit meer op dezelfde manier een King lezen.

Originele titel: The Stephen King Universe
Auteur(s): Stanley Wiater, Christopher Golden, Hank Wagner
Jaartal eerste uitgave: 2003
Uitgebracht in Nederland als: Hardcover
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift:S.W.: Voor Iris en Tanya, omdat ze de wolven zo lang en zo goed op een afstand hebben gehouden. Ik houd van jullie alle twee. En voor Stephen King, omdat je me in 1979 op je feest uitnodigde en me liet blijven.
C.G.: Voor Connie, Nicholas en Daniel, mijn medewerkers. En voor de man zelf, Stephen King, die altijd de lantaarn hoog hield om het pad te verlichten en toch gelukkig is met de schaduwen
die door die lantaarn worden geworpen.
H.W.: Voor mijn ouders, die als kind mijn streken hebben doorstaan, en voor Nancy en de kinderen, die mijn streken doorstaan nu ik ‘groot ben gegroeid’. En voor Stephen King, om al zijn geweldige verhalen. ’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

 90-245-4969-8
Hardcover
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2003

Informatie over diverse uitgaven:


Informatie over de Donkere Toren serie:
De scherpschutter is het eerste deel van een serie die bestaat uit 8 boeken. Inmiddels zijn er ook een aantal comics van deze serie uitgebracht en bestaan er ook boeken over de serie.

We maakten een Donkere Toren Special!

De Donkere Toren serie:

Boeken over de serie:

Comics


Overige informatie:
Stanley Wiater schrijft al meer dan twee decennia over King. Hij heeft hem diverse keren geïnterviewd en won diverse prijzen als auteur en samensteller van tien boeken.
Christopher Golden won eveneens prijzen met zijn meer dan veertig bestsellers, waaronder Buffy the vampire slayer, The watcher’s guide en CUT! Horror Writers on Horror film.
Hank Wagner is criticus en journalist. Onder de vele bladen waarin hij publiceert zijn Cemetary Dance en The New York Review of Science Fiction.

Kunstenaar Darek maakt de illustraties voor de Poolse uitgever van Stephen King boeken en werkt daar samen met de Poolse fanclub. We kregen permissie enkele van deze illustraties te plaatsen: je vindt ze hier!

Nominaties:

Verfilmd:
The Dark Tower
The Dark Tower tv-serie

Follow by Email
YouTube