Bijna iedereen weet wel dat Donkere Toren een serie is met 7 delen. Of zijn het er nu toch 8 of zelfs 9? En hoe zien die er dan uit? En hoe zit dat met die zwarte pockets… hoeveel zijn dat er wel niet? We benoemen hier dus niet boeken van King die bij elkaar horen, zoals Desperation & Regelaars of de Talisman en Zwart Huis, maar de series waarin ook een boek (met een verhaal) van King is verschenen. Onverwachte boekenseries, omdat er altijd wel weer een verrassing bij zit die je vast nog niet wist!
Op deze pagina plaatsen we daarom foto’s van alle covers in een serie die bij elkaar horen. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de boekenpagina van die boeken zelf.
Boekenserie met alleen Stephen King’s verhalen.
Stephen King schreef ook onder de naam Richard Bachman. Later werd bekend dat het zijn pseudoniem was, en zijn die boeken ook onder zijn eigen naam uitgegeven.
Er zijn 11 zwarte pockets – en 1 rode – met daarin korte verhalen of een verhaal van Stephen King. Te herkennen aan de typering van de letters in zilver met de naam van de auteur. Alle korte verhalen zijn ook opgenomen in andere verhalenbundels – zie boekpagina.
Dan zijn er de 4 rode hardcovers. Er zit een rood linnen boek onder deze omslagen. Er staan bliksemschichten achterop de rug, zodat als je de boeken naast elkaar zet deze doorlopen.
En een pocketserie waarin steeds twee of meer verhalen staan opgenomen.
Van de Donkere Toren zijn diverse series uitgegeven, waarbij ook nog andere boeken horen omdat die een link hebben met het verhaal. De uitgeverij heeft dus in zo’n zelfde Donkere Toren serie ook andere titels in een zelfde cover uitgegeven. Deze serie heeft een witte rug, en een blauwachtig torentje bovenaan de titel op de rug, terwijl de Donkere Toren serie zelf een zwarte rug heeft met datzelfde torentje. Daarnaast kwam er een boek uit dat meer uitlegt over de serie zelf, en dat geschreven is door Bev Vincent.
Het 8e deel (ook wel 4,5) De wind door het sleutelgat is niet in deze lay-out uitgebracht.
Later kwam de Donkere Toren serie, nu wel met 8 delen, ook als paperback uit, met een medaillon voorop – daar zijn echter geen andere titels mee verschenen. Die bewaarde men voor de hardcovers, zoals je hieronder kunt zien. Ook kwam in deze zelfde serie het boek De Concordantie van Robin Furth uit – een uitgebreid naslagwerk en woordenboek voor de Donkere Toren serie, een vertaling die in samenwerking met de Fanclub tot stand is gekomen. De uitgever gaf Wind door het sleutelgat wel veel later pas uit, op veler verzoek mogen we wel zeggen. En zoals je ook ziet is de lay-out niet consequent doorgezet, want Bezeten Stad en Rosie hebben een andere voorkant dan de rest meegekregen. Ook zijn er (nog) maar 4 titels die te maken hebben met Donkere Toren serie in deze lay-out uitgegeven, in vergelijk met de 7 uitgaven hierboven.
Verzamelbundels – boeken met 1 Stephen King verhaal
In een serie van Hitchcock verhalen, zijn ook enkele boekjes uitgegeven waarin een Stephen King verhaal is opgenomen. De serie zelf is dus veel groter dan die boeken die we hieronder laten zien, want dat zijn alleen degene met het King verhaal erin. De bovenste rij zijn paperbacks, die daar onder zijn pockets.
Ook is er een pocketserie Horror & Crimes genaamd, waarin een viertal pockets met een verhaal van King erin werd uitgegeven.
En dan zijn er nog de comics, boeken waaraan King overigens zijn medewerking heeft verleend. Er is een Donkere Toren serie, en een comicserie van De Beproeving uitgegeven in Nederland.
En er zijn ook boeken waarvoor Stephen King de inleiding schreef.