De man in het zwart vluchtte door de woestijn en de schutter volgde hem.’ Met deze woorden introduceerde Stephen King het personage Roland bij zijn miljoenenpubliek. Roland die in een wereld vol oude technologie en dodelijke nieuwe magie op zoek is naar de Donkere Toren.
Nu zijn ook de jonge jaren van Roland te boek gesteld in een serie graphic novels door King bedacht en geschreven, in samenwerking met King-kenner Robin Furth, op scenario gezet door Peter David en oogstrelend fraai vormgegeven door Jae Lee. In de VS is hij al jaren een comic-coryfee van niveau.
De jonge jaren van de scherpschutter is het eerste deel dat in vormgeving aansluit bij de nieuwe edities van de klassieke Donkere Toren serie.

Originele titel: The Dark Tower – The gunslinger born
Auteur(s): Stephen King i.s.m. Robin Furth, Peter David, Jae Lee en Richard Isanove
Jaartal eerste uitgave: 2008
Uitgebracht in Nederland als: Hardcover
Verhalenbundel: Ja: samenvoeging van Marvell strips (198 blz)
Binnenschrift: Nee
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

978-90-245-2787-8
Hardcover
Luitingh Fantasy
1e druk – 2008

Informatie over diverse uitgaven:
Binnen enkele maanden was dit een van de best verkochte graphic-novels van 2008!


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
‘De man in het zwart vluchtte door de woestijn en de scherpschutter volgde hem.’ De woestijn was de apotheose van alle woestijnen, gigantisch, de lucht aan alle kanten misschien wel lichtjaren ver. Wit, verblindend, droog, zonder onderbreking, afgezien van de vage, sombere nevelsluier van het gebergte, die zich tegen de horizon aftekende en het duivelsgras, dat mooie dromen, nachtmerries en de dood bracht. Een enkel grafteken wees de weg, want eens was het ondergestoven spoor dat door de dikke alkalikorst liep een hoofdweg geweest die gebruikt werd door koetsen. Sindsdien was de wereld verder gegaan. De wereld was leeg geworden.


Informatie over de serie:
De jonge jaren van de scherpschutter is het eerste deel van een serie die bestaat uit 5 comics gebaseerd op de donkere toren.

Comics

De Donkere Toren serie:

Boeken over de serie:

Overige informatie:
Kunstenaar Darek maakt de illustraties voor de Poolse uitgever van Stephen King boeken en werkt daar samen met de Poolse fanclub. We kregen permissie enkele van deze illustraties te plaatsen: je vindt ze hier!

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube