Verfilming gebaseerd op het verhaal: De eerste paar afleveringen zijn gebaseerd op Dodelijk Dilemma. De rest van de serie is slechts gebaseerd op de personages uit Dodelijk Dilemma.

In The Dead Zone raakt John Smith, een jonge leraar, betrokken bij een auto ongeluk en ligt 4½ jaar in coma. Zijn familie en vriendin hebben alle hoop al opgegeven. Maar.. John opent zijn ogen en na een langdurige therapie kan hij het ziekenhuis verlaten. Hij bemerkt dat hij veranderd is… hij heeft een voorspellende gave, speciaal wanneer hij mensen aanraakt.

Jaartal: 2002-2007
Regisseur: Per aflevering verschillend
Lengte:  60 min (per aflevering)
Uitgebracht als: TV-serie (afleveringen lijst)
Verschenen op: DVD
IMDB: The dead zone
Speelt Stephen King een rol in deze film: Nee
Andere verfilmingen: The Dead zone


Overige informatie:
• In totaal zijn er zes seizoenen op tv uitgezonden. Helaas werd pas laat bekend dat er geen zevende seizoen zou komen, zodat de serie vrij plotseling eindigt met een cliffhanger. Er wordt nog gespeculeerd over een eventuele Tv-film, waarin de losse eindjes aan elkaar worden geknoopt, maar daar is verder nog niets over bekend.

Trailer:

Hoofdrolspelers:
Anthony Michael Hall: Johnny Smith
Nicole de Boer: Sarah Bracknell
Chris Bruno: Sheriff Bannerman
David Ogden Stiers: Reverend Purdy
John L. Adams: Bruce Lewis

King trivia:
• De wandelstok, die Johnny door de hele serie gebruikt, is dezelfde als degene die Stu Redman in The stand gebruikt en Andre Linoge in Storm of the Century, maar dan iedere keer met een ander opzetstuk.


DVD-covers:

     


Film Screenshots:

  

Follow by Email
YouTube