Voor de eerste keer in Stephen Kings bijzondere loopbaan kom de meesterverteller met een gloednieuw, geheel oorspronkelijk verhaal dat speciaal voor televisie is geschreven. Ze noemen het De storm van de eeuw, en hij komt genadeloos opzetten. De bewoners van Little Tall Island hebben hun portie woeste noordoostenwinden meegemaakt, maar deze storm is anders. Niet alleen komt hij met orkaankracht aanzetten en heeft hij anderhalve meter sneeuw bij zich, hij brengt nog iets mee. Iets dat zelfs de eilanders nooit eerder hebben gezien. Iets dat níémand wil zien… Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen, komt Martha Clarendon op een onuitsprekelijke gewelddadige manier aan haar eind. Terwijl haar bloed opdroogt, zit Andre Linoge rustig in Martha’s luie stoel. Hij heeft een wandelstok met een zilveren wolfskop en hij wacht. Linoge weet dat de eilanders hem komen arresteren. Hij zal ze laten begaan. Want hij is om maar één reden naar het eiland gekomen. En als hij politieman Mike Anderson, diens mooie vrouw en kind, en de rest van de hechte gemeenschap van Little Tall ontmoet, zal deze vreemdeling hun allen één simpel voorstel doen: ‘Als jullie me geven wat ik wil, ga ik weg.’

Originele titel: Storm of the century
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 1999
Uitgebracht in Nederland als: Paperback, pocket, grootletter boek
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: Nee
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Ja


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

90-245-3623-5

Paperback
Luitingh-Sijthof
1e druk – 1999

978-90-5542-677-5
Hardcover grootletter
Uitgeverij XL
1e druk – 1999
90-245-4519-6
978-90-245-4519-3
Poema
Luitingh-Sijthof
7e druk – 2001

978-90-210-0804-2
Poema
Luitingh-Sijthof
8e druk – 2009
 –
9789024578078
paperback POD
Luitingh-Sijthof
2017

Informatie over diverse uitgaven:


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
DEEL EEN – LINOGE – Eerste bedrijf – INFADEN OP:
1. BUITENOPNAME: MAIN STREET, LITTLE TALL ISLAND – LAAT IN DE MIDDAG
Er vliegt sneeuw langs de lens van DE CAMERA, eerst zo snel en zo hard dat we helemaal niets kunnen zien. DE WIND GIERT, DE CAMERA begint NAAR VOREN te komen, en we zien een FLAKKEREND ORANJE LICHT. Het is het stoplicht op de hoek van Main Street en Atlantic Street – het enige kruispunt in de bebouwde kom van Little Tall. Het knipperlicht DANST WILD in de wind. Beide straten zijn verlaten, en waarom ook niet? Dit is een hevige sneeuwstorm. We zien vage verlichting in de huizen, maar geen mensen. De sneeuw is tot op halve hoogte van de etalageruiten gestoven.

MIKE ANDERSON spreekt met een licht Maine-accent.
MIKE ANDERSON (stem)
Mijn naam is Michael Anderson, en ik ben nou niet bepaald een groot geleerde. Van filosofie heb ik ook niet veel kaas gegeten, maar ik weet één ding: in deze wereld moet je voor alles betalen. Meestal een boel. Soms alles wat je hebt. Die les meende ik negen jaar geleden te hebben geleerd, in de dagen van wat ze hier in de buurt De Storm van de Eeuw noemen.

Het KNIPPERLICHT DOOFT. Net als alle andere dappere kleine lichtjes die we in de sneeuwstorm zagen. Nu is er niets dan de WIND en de STUIVENDE SNEEUW.


Overige informatie:
King: ‘Ik heb het geschreven als een scenario, want zo wilde het verhaal geschreven worden. Toch is het een echte roman, zij het dan in een ander medium.’

Nominaties:

Verfilmd:
Storm of the Century

Follow by Email
YouTube