Het is een zomermiddag in Wentworth, Ohio en in Poplar Street gaat alles zijn gangetje. De krantenjongen bezorgt de krant, er vliegen frisbees door de lucht en er worden voorbereidingen voor de barbecue getroffen. Het enige dat hierbij lichtelijk uit de toon valt, is het rode bestelbusje dat met draaiende motor boven aan de heuvel staat. Zo dadelijk zal het zich in beweging zetten en zullen de eerste doden vallen. Tegen de tijd dat de avond valt in Poplar Street zullen de bewoners die dan nog in leven zijn zich in een andere wereld bevinden, een wereld waarin alles, hoe verschrikkelijk ook, mogelijk is… Een wereld waarin de regelaars in aantocht zijn.

Originele titel: The regulators
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 1996
Uitgebracht in Nederland als: Paperback, pocket
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘Denkend aan Jim Thompson en Sam Peckinpah: legendarische schaduwen’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

90-245-2606-X

Paperback
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 1996
90-245-3712-6

Poema
Luitingh-Sijthoff
4e druk – 1999
90-245-5536-1
978-90-245-5536-9
Poema
Luitingh-Sijthoff
5e druk – 2006

978-90-210-0861-5
Poema
Luitingh-Sijthoff
6e druk – 2009

9789021036717
Paperback POD
Luitingh-Sijthoff
mei 2023
9789021047867
Paperback
Luitingh-Sijthoff
februari 2024

Informatie over diverse uitgaven:
Opnieuw een spectaculair uitgeefproject van ’s werelds populairste horrorschrijvers. Bachman en King: dezelfde thema’s, dezelfde namen, hetzelfde kwaad, maar twee totaal verschillende boeken. Dit boek hangt op ingenieuze wijze samen met Desperation. Dezelfde personages hebben een rol en beleven een parallel avontuur.
Re.ge.laar [spelling volgens Van Dale] 0.1 iemand die regelt 0.2 lid van een bende die het wilde Westen onveilig maakte 0.3 nieuwe roman over verschrikkingen in de buitenwijken, door Richard Bachman. Zie ook: Desperation, Luiting-Sijthoff [Stephen King].
The Regulators speelt zich af in Wenthworth, Ohio, tijdens één van de heetste zomers van de eeuw. Seth Garon, een jonge man met een voorspellende gave, neemt het op tegen een bovennatuurlijke kracht. Het is het eerste van de zogenaamde “verloren gewaande” Bachman-boeken. De omslagen van beide boeken vormen samen één doorlopende afbeelding.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
‘Het is zomer. En niet zómaar een zomer, dit jaar, maar het summum van zomer, de vleesgeworden zomer. Het is een knalgroene, perfecte, Centraal-Ohiozomer, pal in het midden van juli, met een withete zon die staat te branden aan de befaamde, versleten-Levi’s-hemel. Met het geluid van kinderen die naar elkaar lopen te roepen in Bear Street Woods, boven aan de heuvel, het tink! van de bal tegen honkbalknuppels van de juniorencompetitie dat klinkt vanaf de sportvelden aan de andere kant, het geluid van grasmaaimachines en van opgevoerde auto’s op Highway 19, het geluid van rollerblades op de betonnen stoep en het gladde asfalt van Poplar Street. Het geluid van radio’s – een verslag van een honkbalwedstrijd van de Cleveland Indians (een van de weinige wedstrijden die overdag worden gespeeld) dat wedijvert met Tina Turner, die ‘Nutbusch City Limits’ eruit knalt. Dat nummer, dat gaat van: ‘Twenty-five is the speed limit, motorcycles not allowed in it.’ En overal daaromheen, alsof het geluid is afgezet met een soort kant, het kalmerende, zijdeachtige geruis van tuinsproeiers.


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube