Kings Things 2021

Schrijf je hier in, GRATIS! Om de Kings Things pdf te openen, klik je op de link boven de omslagfoto.

De archiefmap van 2021 en eerdere jaren zijn wachtwoord vrij. In het nieuwe jaar komt op de map voor 2022 weer een wachtwoord, dus schrijf je in als je op de hoogte wilt blijven!

Wil je Kings Things blijven lezen, schrijf je dan in! Wil je het wachtwoord wat eerder ontvangen dan de eerstvolgende Kings Things verschijnt, mail dan het adres waarmee je bent ingeschreven naar onze secretaris!

Op zoek naar welke boeken en films we recenseerden?

De PDF is uit te printen per pagina op A4 en heeft veel leesgemak.
Hiervoor heb je wel het (ook al gratis) te downloaden Adobe Reader nodig!

maand
omschrijving
aantal inschrijvingen
 
Kings Things
Facebook
December 2021 Januari 2022
De laatste Kings Things van dit jaar: voor de maand december/januari, dus het is een lekkere dikkerd waarmee we je een tijdje hopen ‘zoet’ te houden (altijd goed voor als de goedheiligman nog langskomt)…
Behalve het laatste nieuws en de vaste rubrieken hebben we dit keer TWEE verhalen: een van Leo van Damme en een nog nooit eerder gepubliceerd verhaal van Jack Lance. Je kunt meedoen aan een schrijfwedstrijd, en leest onze wensen voor 2022.
Kortom, weer teveel om op te noemen! De 2021 map is inmiddels vrij van een wachtwoord, dus deze Kings Things is voor iedereen te lezen. Vind je het leuk en wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in (geheel gratis en voor niets) via  want eind januari bij de nieuwe editie gaat er weer een wachtwoord op.
En over inschrijven gesproken: heb jij al doorgegeven of je interesse hebt in de heruitgave van de fanclub met de Stephen King verhalen Laurie en De Muziekkamer? Doe dit dan snel (t/m 30 november) via deze link

 

2204 2798
november 2021

In dit nummer vind je meer informatie over een eventuele herdruk van ons jubileumboekje!

Verder in deze Kings Things natuurlijk het laatste nieuws, de prijsvraag, de nieuwste collectible is Danse Macabre en er zijn weer boek– en filmrecensies. Ook is er weer een nieuwe aflevering van Schrijven à la King—het vierde deel zet je aan het werk dit keer! En we hebben diverse vertaalde artikelen: bijvoorbeeld over de favoriete film van Quentin Tarantino en welke sterren er gecast zijn voor de nieuwe King-verfilming, en lees je meer over de film Sometimes They Come Back. En als laatste hebben we deze maand een kort verhaal van Jack Lance voor je! Het is wel een verhaaltje voor het slapen gaan… maar of je daarna nog kunt slapen?

 

2189 2792
oktober 2021
Het is je vast niet ontgaan (zeker ook door de voorkant van Kings Things): Stephen King werd op 21 september 74 jaar en de fanclub bestond precies 19 jaar. Ondanks het grote succes, helaas toch een domper op de viering ervan: meer in deze Kings Things.
Verder het laatste nieuws, het derde deel van Schrijven à la King, een nieuwe prijsvraag en diverse boek– en filmrecensies. De Collectible van deze maand is Wizard and Glass, en we hebben een superspannend kort verhaal: Twee heren voor mijnheer Dexter. Daarnaast zijn er twee vertaalde artikelen over waarom bepaalde boeken van Stephen King zijn favoriet zijn, kun je in de reeks ‘De Doos van…’ nog een van de 4 boekenpakketten (bijna) winnen en lees je meer over “Strawberry Fields Podcast”.
2137
2787
Kings Things EXTRA
Onze verjaardagsverrassing!
2137
2787
September
2021

Je weet vast nog wel dat tegelijk met Stephen Kings verjaardag op 21 september, de fanclub 19 jaar bestaat, en aangezien 19 een veelzeggend nummer is in de Stephen King-wereld, gaan we dit dus toch (geheel coronaproof overigens) wel een beetje vieren met iets heel speciaals! Maar… we houden het nog spannend natuurlijk… want het is nog niet de 21ste… en we hebben iets absoluut UNIEKS voor elkaar weten te krijgen! Houd daarom op de 21ste je mailbox in de gaten, of kijk op de facebookpagina, want dan maken we bekend wat dat is!

In deze Kings Things meer informatie over de aankomende boekenmarkt in Tilburg, waarbij wij als fanclub op 29 augustus 2021 aanwezig zullen zijn.

En natuurlijk ook weer de allerlaatste nieuwtjes, het langverwachte deel 2 van Schrijven a la King, diverse boek– en filmrecensies en natuurlijk weer een prijsvraag.
Ook hebben we een artikel over waarom er zoveel schrijvers als hoofdpersonen in de verhalen van King zijn. In The Collectibles staat dit keer het boek Nebel in de schijnwerpers (de Duitse versie van The Mist).

2133
2770
Jul/aug 2021
Dit is het vakantienummer van Kings Things, wat betekent dat wij ook even vakantie gaan houden en je pas eind augustus weer een volgend nummer ontvangt. Maar, dat vind je vast niet heel erg, met de nieuwste King die op 4 augustus verschijnt. Schaf bij ons aan in de voorverkoop!
Deze maand:  een gelegenheid om een leuke online schrijverscursus te volgen, die Over Leven en Schrijven van Stephen King als handleiding gebruikt! Verder hebben we natuurlijk weer het laatste nieuws, boek– en filmrecensies en een prijsvraag, en artikelen over waarom Pennywise in de remake enger is dan zijn voorganger en over tien verrassende en ontroerende Stephen King-momenten in films. In The Collectibles staat dit keer het boek Under the Dome in de schijnwerpers.
We wensen iedereen een fijne en veilige vakantietijd toe! Misschien tot eind augustus op de boekenmarkt in Tilburg!
2123
2755
Juni 2021

Ons maandelijks mailing magazine heeft dit keer wederom een Luckey Quarter bijdrage om te lezen (doe ook mee!).
Ook hebben we een interview met Jack Lance met een leuke actie en kan je meedoen met onze prijsvraag. Verder lees je boek– en filmrecensies, het laatste nieuws, en in de collectible staat het boek Just After Sunset centraal. Wist je dat Kings volgende boeken geen horror meer zijn? Verder hebben we vertaalde artikelen, met name over films. Zo lees je meer over hoe Kings cameo in de remake van HET/IT bijna nog beter was geworden, en waarom zijn cameo in de Shining remake werd geschrapt. Ook lees je meer over The Running Man, en de remake van The Stand.Volgende maand komt er een dubbelnummer van Kings Things, voor de maanden juli/augustus want wij houden we ook even vakantie.
Er is sprake van dat diverse boekenmarkten mogelijk door zouden kunnen gaan… Deventer en Tilburg… here we come?!
Uiteraard krijg je voor die tijd dan een Kings Things extra in je mailbox!
2120
2757
Mei 2021
In deze Kings Things hebben we weer een nieuwe prijsvraag en je kunt het nieuwste boek van Thomas Olde Heuvelt ‘Orakel’ winnen. En voor de Kings Things lezers is er nu ook eens ‘een doos van Herman’ te winnen. Deze maand lees je weer het laatste nieuws, en is er na lange tijd weer eens een bijdrage voor Luckey Quarter binnengevallen. Als je die rubriek leuk vindt: op de pagina vind je een link naar hoe je ook kunt meedoen!
Verder zijn er weer artikelen vertaald en kun je dit keer lezen over de nieuwe Donkere Toren verfilming en over elk Stephen King personage dat in meerdere boeken voorkomt. Ook lees je over waarom het einde van de directorscut van de film 1408 niet logisch is. In de collectables is dit keer het boek From a Buick 8 aan bod en zijn er weer boek- en filmrecensies te lezen.
En heb je al gehoor gegeven aan de oproep om een foto op te sturen met je favoriete boek die gebruikt gaat worden voor iets heel unieks voor ons 19-jarig bestaan? Zo niet, dan is nu je aller-aller-aller-aller-aller laatste kans…! Doe het nu gelijk!
2112
2749
April 2021
We hebben wat nieuws over het volgende boek, Billy Summers, dat in augustus verschijnt, en we roepen fans graag op om vooral een foto in te sturen met je favoriete boek. Doe het snel, want we willen deze gebruiken voor iets unieks waarmee we al zijn begonnen en dat we in september, als we ons 19-jarig bestaan vieren, aan jullie zullen kunnen presenteren.

In deze Kings Things vind je 85 huiveringwekkende feiten over Stephen King… Wist je bijvoorbeeld dat hij zelf in Boulder, Colorado gewoond heeft? En dat hij zich liet inspireren door aangereden dieren? Verder natuurlijk het laatste nieuws, lees je wat King zelf vertelde over Later en Billy Summers, en gaat Stephen King Collectibles deze maand over Dolores Claiborne. Er is natuurlijk weer een nieuwe prijsvraag, een boekrecensie en je leest alles over de King films en tv-series die we nog kunnen verwachten. Kortom: best weer een dikkerdje deze keer.

2109
2737
Maart 2021 Deze keer maken we de winnaars bekend van het boek Bron/Ziel van Nico de Braeckeleer, en is er natuurlijk ook weer een nieuwe prijsvraag. Ook de recensies van boeken en films die we keken zijn weer van de partij, en we hebben weer eens een recensie van een Dollarbaby voor je! We vertaalden een interview met Donkere Toren scenarioschrijver Akiva Goldsman voor je, en in The Collectibles staat het Donkere Toren boek The Waste Lands centraal. Ook kun je lezen wat ‘Signed & Dated’ van schrijver Bev Vincent inhoudt. Uiteraard lees je ook weer het laatste nieuws.
2105
2726
Zombie in de Supermarkt
Speciaal voor Valentijnsdag schreef Jack Lance een verhaal voor de Stephen King fans! Wij zijn er reuze trots op, en wensen je heel veel leesplezier met ZOMBIE IN DE SUPERMARKT!
2103
2724
februari 2021
In deze Kings Things hebben we heel wat nieuws te melden, en natuurlijk lazen wij in onze vakanties lekker door in de recensieboeken. Bovendien maken we bekend wie de boeken wint van Marina Theunissen en hebben we alweer een nieuwe boekenactie! Er zijn weer nieuwe vertaalde artikelen: ‘Waarom 2020 te donker was om een Stephen King-verhaal te zijn’ en is er een interview met Stephen King en Richard Chizmar. Ook lees je meer over de echte plaats waarop het Derry uit het boek HET is gebaseerd. In de collectables is dit keer het boek Bag of Bones aan bod, en we hebben weer  een nieuwe prijsvraag.
En we kondigen ‘m vast aan… tromgeroffel… Jack Lance schreef voor ons een speciaal spannend verhaal voor Valentijnsdag… dus op 14 februari krijg je in elk geval een tof cadeautje in je mailbox!
2118
2714
dec 2020 /
jan 2021

Het is alweer tijd voor de laatste Kings Things van 2020, en dus lees je onze wensen voor het nieuwe jaar in deze Kings Things. En natuurlijk ook het laatste nieuws, boek– en filmrecensies,  en dit keer kun je boeken winnen van Marina Theunissen. Verder staan de collectibles The Talisman en Black House in de schijnwerpers en lees je meer over het maken van de art voor het boek Revival. Ook is er een interview waarin wordt uitgelegd waarom twee verhalen van Stephen King uit de verfilming van Creepshow seizoen 2 zijn gehaald… En we hebben dit keer een mOEilijke prijsvraag in de aanbieding.
2108
2689

 

Follow by Email
YouTube