Verfilming gebaseerd op het verhaal: Dolan’s Cadillac uit Nachtmerries en Droomlandschappen

Robinson wil wraak nemen op de stinkend rijke maffiabaas Dolan, die bekend staat om zijn Cadillac. Robinson berekent de afmetingen van de Cadillac en graaft een gat in de weg waar de auto in past. Door dit goed uitgekiende plan belandt Dolan’s wagen in het graf. Dolan schreeuwt om respijt, terwijl Robinson met zijn schop het graf begint te delven.

Jaartal: 2009
Regisseur: Jeff Beesley
Lengte:  89 min | 105 min (director’s cut)
Uitgebracht als: Bioscoopfilm, Direct to video
Verschenen op: DVD – BLU RAY
IMDB: Dolan’s cadillac
Speelt Stephen King een rol in deze film: Nee
Andere verfilmingen: Nee


Overige informatie:
Er was eerst sprake van dat Sylvester Stallone de rol van Dolan zou spelen, maar uiteindelijk viel de keuze op Christian Slater.

Trailer:

Hoofdrolspelers:
Christian Slater: Dolan
Wes Bentley: Robinson
Emmanuelle Vaugier: Elizabeth
Al Sapienza: Fletcher
Eugene Clark: Tink

King trivia:
• De beschrijving van Dolan als ‘having a thousand names, being able to look at you a certain way so that your prostate goes bad, and killing the grass where he spits’ komt letterlijk uit The Stand en heeft betrekking op de Walkin’ Dude.
• De graffiti die we zien in de toiletten: ‘Don’t look up here, you’re pissing on your shoes‘ boven de urinoirs, ‘My mother made me a whore‘ op de muur, en ‘All that you love will be carried away‘ op de gebroken display van de kaart. Deze komen allemaal uit het verhaal All you love will be carried away (Al wat je bemint, zal worden weggevoerd), uit het boek Everything’s Eventual (Alles is eventueel).


DVD-covers:


Film screenshots:

  

Follow by Email
YouTube