Een nagelaten werk van Stephen Kings overleden pseudoniem: De Ontvoering.
Blaze is enorm groot en sterk, maar denken is niet zijn sterkste punt. Niet meer. Zijn vader heeft hem als kind zo zwaar mishandeld dat hij een deuk in zijn hoofd kreeg en in een tehuis terechtkwam, waar hij vreselijk behandeld werd. Blaze groeit op tot de sympathiekste schurk die je ooit ontmoet hebt: naïef, goedhartig, maar onmiskenbaar ook noodlottig. Hij probeert een baby—een miljoenen erfgenaam—te ontvoeren, maar kan hij wel ontsnappen aan het ongeluk dat hem aankleeft? George is de beste vriend van Blaze: eigenlijk is hij het die Blaze heeft overgehaald de baby te kidnappen. Het probleem is alleen dat George misschien dood is, en dus een psychologische manifestatie… of misschien een geest…

Originele titel: Blaze
Auteur(s): Richard Bachman is Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2007
Uitgebracht in Nederland als: E-Book, paperback, pocket
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: Nee
Nominatie(s): Nee
Verfilmd:  Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

978-90-245-2315-3
Paperback
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2007
978-90-245-2315-3
Paperback
Fanclub editie
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2007
978-90-210-0934-6
Poema
Luitingh-Sijthoff
2e druk – 2010
978-90-245-5804-9
E-Book
Luitingh-Sijthoff
2012
9789021037370
Paperback POD
Luitingh-Sijthoff
jan 2023
9789021047843
Paperback
Luitingh-Sijthoff
2024

Informatie over diverse uitgaven:
De ontvoering (Blaze), het laatste Richard Bachman boek was al geschreven in 1973, nog voor Carrie, maar was nooit eerder gepubliceerd. Het manuscript is in 2007 pas herontdekt door Stephen King die het weer heeft herschreven zodat het vrijgegeven kon worden voor publicatie.

Van de paperback is ook een andere, iets afwijkende afbeelding in omloop, zie hiernaast, waarbij in het rood de tekst: “met een woord vooraf van”, later vervangen door de tekst: “met een voorwoord van”. Niet echt een mock-up – een afbeelding vervaardigd in de ontwerp- of productiefase – want de afbeelding is nagenoeg gelijk aan de uiteindelijke versie, echter is het geen officiële uitgave.

Ter ere van het 5-jarig bestaan van de Stephen King Fanclub Nederland, mochten we van Luitingh-Sijthoff een speciale editie maken van De ontvoering. Het is een gelimiteerde en genummerde oplage van 200 stuks, dus ze zijn vrij zeldzaam.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
George was ergens in het donker. Blaze kon hem niet zien, maar zijn stem drong luid en duidelijk tot hem door, rauw en een beetje hees. George klonk altijd alsof hij verkouden was. Als kind had hij een ongeluk gehad. Hij zei nooit wat voor een ongeluk, maar er zat een knoert van een litteken op zijn adamsappel. ‘Niet die, dombo, die zit onder de bumperstickers. Neem een Chevrolet of een Ford. Donkerblauw of groen. Twee jaar oud. Niet meer, niet minder. Die vallen niet op. En geen stickers.’ Blaze liep de kleine auto met de bumperstickers voorbij en ging verder. Zelfs hier helemaal achteraan op het parkeerterrein van de biertent drong het vage stampen van de bas tot hem door. Het was zaterdagavond en de zaak was afgeladen. Het was ook bitter koud. Hij was naar de stad gelift, maar hij was nu al veertig minuten in de open lucht en zijn oren waren verdoofd. Hij was zijn pet vergeten. Hij vergat altijd iets.


Overige informatie:
Een van Kings assistenten vond het verhaal terug in de archieven, en King vond het eigenlijk te goed—en te ontroerend– om het op de plank te laten liggen. Daarom heeft hij het geredigeerd en van een woord vooraf voorzien.

Lees een gedeelte (klik op de foto hieronder) van het voorwoord uit De ontvoering:

   

Overige informatie:
Richard Bachman was het pseudoniem waaronder Stephen King in het begin van zijn carrière een aantal fascinerende thrillers publiceerde:

‘Richard Bachman’ stond op de omslag, maar de huiveringwekkende verbeeldingskracht waarmee de romans zijn geschreven, kan alleen afkomstig zijn van de meester van de horror zelf: Stephen King. Razernij, De marathon, Werk in uitvoering en Vlucht naar de top zijn eerder verschenen in de verhalenbundel 4x Stephen King. Op het verhaal Razernij na, zin dezelfde verhalen ook opgenomen in de verhalenbundel Stephen King omnibus.

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube