We kunnen er niet vaak genoeg voor waarschuwen:
Kijk uit met wat je betaalt voor tweedehands boeken!
Op veilingen als Ebay of Marktplaats, maar ook op boekensites waar tweedehands boeken worden aangeboden, zijn helaas nog steeds personen die óf niet weten wat een boek waard is, óf er een slaatje uit proberen te slaan. Om misverstanden te voorkomen willen we je laten weten wat van de Nederlandse uitgaven de boeken zijn die echt wat waard zijn (bij Amerikaanse uitgaven ligt dat weer heel anders en daar zijn encyclopedieën voor uitgegeven met prijsopgaven).

Neem het niet zomaar aan!
Op bijv. Bol.com staan van (zo lijkt het) een boekhandel ook tweedehands boeken van Stephen King waar asociale prijzen voor worden gevraagd. De pocket Colorado Kid (max 5,00) bijvoorbeeld… hoge oplage, niets bijzonders en nog heel goed te krijgen voor de prijs van 29.95? Of een Beproeving (max 25,00) voor 59,95 of meer – en nee, het gaat dan niet om de hardcover die wel het dubbele waard is maar om een gewoon gelezen paperback. Neem niet aan dat het de hardcover is vanwege de prijs, maar vraag het altijd na! Dat geldt ook voor als je zoekt op ISBN nummers. Op onze boekpagina’s kun je zien dat er boeken met dezelfde naam zijn, en hetzelfde ISBN nummer. Vroeger was men daar wat minder nauwkeurig mee. Zoek je een bepaalde versie of druk: neem dan contact op met de verkoper!

Kijk en vergelijk…
Check de veilingen en tweedehands boekensites en vergelijk die prijzen altijd met het boekwinkeltje dat wordt gerund door onze secretaris. Zij is het winkeltje gestart juist om te voorkomen dat fans van die belachelijke woekerprijzen betalen.

Zelf boeken verkopen?
Als je zelf boeken wilt verkopen, en je weet niet precies of ze wat waard zijn, en wat je ervoor kunt vragen? Mail ons dan gerust met foto’s. We helpen je graag.

Normale prijs:
Pockets in goede staat mogen je tweedehands maximaal 5 a 6 euro kosten, terwijl paperbacks—afhankelijk van dikte en de staat waarin ze verkeren tussen de 7 en 15 euro mogen kosten. Voor een eerste druk betaal je maar ietsjes meer dan de standaard prijs, en alles is weer afhankelijk van de kwaliteit van het boek natuurlijk.

Uitzonderingen:
De prijs geldt alleen voor boeken die compleet, niet verkleurd, niet zichtbaar gelezen en in zeer goede kwaliteit zijn.

 • De Beproeving hardcover (750 stuks genummerd uitgegeven ± 100 a 150 euro – 2 (!!) kaartjes met nummer)
 • Creepshow (incl omslag ± 25 a 50 euro)
 • Achtbaan zonder ISBN in groenlinnen hardcover (± 40 a 50 euro)
 • Midlife Confidential (± 80-120 euro)
 • Carrie (met het grote oog voorop de omslag) zit rond de 15 a 20 euro
 • Blauwe hardcover van Bezeten Stad (met omslag), zit ook zo rond de 25 euro maximaal.
 • De roodgekleurde hardcovers van Christine, Tweeduister, Bezeten Stad en Carrie doen met omslag in onbeschadigde staat maximaal ± 10 a 15 euro
 • Vandaag de dag geeft Luitingh vaak boeken uit als hardcover, met een gelimiteerde en genummerde oplage van 1000 of 1500. Verstandig is deze gelijk aan te schaffen op het moment van uitgave; die kunnen alleen maar meer waard worden (kijk naar De Beproeving)… maar let op voor woekerprijzen! Nieuw kosten die 29,95, dus betaal een jaar later niet zomaar 50,00!
 • Dolan’s Cadillac is in een enorme oplage uitgegeven en doet zeker niet meer dan 4 euro
 • Het Tweede Gezicht, met het verhaal van de Shining, is geen echte speciale uitgave en kan aangemerkt worden als een “gewone” paperback, misschien iets meer omdat er geen duizenden meer van in omloop zijn, maar een in pracht staat verkerend exemplaar max 15 euro.
 • De Hardcovers van Lied van Suzanna en Tovenaarsglas zijn in een lagere oplage uitgegeven dan de rest van de boeken. Zij zijn moeilijk te krijgen en de prijs ligt rond de 35 a 45 euro.
 • September 2017 komt er een heel speciale, gelimiteerde (750) editie van The Shining ter ere van Kings 70ste verjaardag. Nieuwwaarde 75,00. Zie de boekpagina voor de bijzonderheden.

Betaal dus niet te veel, en probeer ook te onderhandelen. Zeker als er (kleine) gebreken aan de boeken zijn. En wordt het te duur? Dan niet doen en wachten op een volgende keer…

We hebben ook een pagina waarop van alle boeken uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff, de hoeveelheid boeken die in eerste druk zijn uitgegeven staan vermeld. Zo kun je nagaan of een boek zo zeldzaam is als sommige veilingverkopers soms aangeven…


Handtekeningen:

Regelmatig worden er op veilingen boekjes aangeboden met zogenaamde handtekeningen afkomstig van Stephen King. Er worden hoge prijzen voor gevraagd en veel fans denken een hele leuke aanschaf te hebben gedaan. Heel vaak echter blijken het neppers te zijn. Pas daar dus voor op! Koop via veilingen nooit dit soort boeken zonder foto (van de fan die een boek laat signeren)! En dan nog is het oppassen geblazen! Koop altijd op gerenommeerde veilingen waar je aan de feedback van mensen kunt zien of je naar alle waarschijnlijkheid met een eerlijke verkoop hebt te maken. Nog beter is een gesigneerd exemplaar van een gerenommeerde boekhandel te betrekken.

Nederlandstalige boeken met handtekening zijn zeldzaam, en fans die wel hebben kunnen laten signeren hebben daar vast en zeker foto’s van. King is nooit in Nederland geweest (wel in Engeland, Duitsland en Frankrijk), en heeft dus niet “zomaar” wat boeken gesigneerd. En zeker dus geen pockets! Immers, als je fan bent en naar een signeersessie gaat neem je toch je mooiste boek mee en niet een afgerammelde pocket? Ga er maar vanuit dat dit allemaal neppers zijn, tenzij de foto’s anders bewijzen!

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, en let dus ook op zijn portemonnee!

Follow by Email
YouTube