We volgen Roland en zijn groep tijdens hun reis, wanneer er plots een woeste storm op hun pad komt. Als ze zich schuilhouden in een schuur, vertelt Roland verhalen over zijn moeilijke verleden.

Originele titel: The wind through the keyhole
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2012
Uitgebracht in Nederland als: E-Book, hardcover, paperback
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘Deze is voor Robin Furth, en de bende bij Marvel Comics.’
Nominatie(s): Ja
Verfilmd: Ja


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

978-90-245-4971-9
Paperback
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2012
978-90-245-5967-1
E-Book
Luitingh-Sijthoff
2012
978-90-245-6375-3
Hardcover
Luitingh-Sijthoff
3e druk – 2013
 978-90-245-7978-5
Paperback
Luitingh-Sijthoff
2017
9789021037653
Paperback POD
Luitingh-Sijthoff
jan 2023
nog FC foto

Heb jij toevallig een van de boeken waarvan hierboven de fullcover foto nog ontbreekt?
Je kunt ons helpen: controleer of je hetzelfde ISBN nummer hebt en maak drie (rechte!) foto’s of scans  van het boek (achterzijde, rug, voorzijde) en stuur deze op naar onze secretaris. Zij zet ze wel netjes aan elkaar 🙂 Dank je wel!

Informatie over diverse uitgaven:
De Wind door het sleutelgat is een verhaal dat zich afspeelt tussen het vierde en vijfde deel in. Het boek werd echter als laatste (achtste) deel uitgegeven in de serie, maar wordt om die reden ook wel deel vierenhalf genoemd.

In september 2012 startte Luitingh een onderzoek naar de mogelijkheden om ook “de Wind” eenmalig als gebonden uitgave als onderdeel van de bekende hardcoverserie uit te geven. In eerste instantie bleek het aantal inschrijvingen niet hoog genoeg om de kosten te kunnen dekken. Een jaar na dato besluit Luitingh deze speciale versie met ISBN nummer 978-90-245-6375-3 toch uit te brengen.

De verschillende uitgaven van de serie zijn besproken in King’s Things, in de rubriek ‘Uitgelicht’.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
In de dagen nadat zij het Groene Paleis dat toch niet Oz bleek te zijn – maar dat nu het graf was van de onaangename kerel die Rolands ka-tet had gekend als de Tik-Tak Man – hadden verlaten, begon de jongen Jake steeds verder en verder van Roland, Eddie en Susannah af te dwalen. ‘Maak je je geen zorgen over hem?’ vroeg Susannah aan Roland. ‘Zo helemaal in z’n eentje?’. ‘Hij heeft Oy bij zich,’ zei Eddie, verwijzend naar de brabbeldas die Jake als zijn speciale vriend had geadopteerd. ‘Met aardige mensen kan Meneer Oy prima overweg, maar voor degenen die niet zo aardig zijn heeft hij een bek vol scherpe tanden. Daar kan die kerel Gasher over meepraten.’ ‘Bovendien heeft Jake de revolver van zijn vader,’ zei Roland. ‘En hij kan er ook mee omgaan. Heel goed zelfs. En hij zal het pad van de straal niet verlaten.’


Informatie over de serie:
De wind door het sleutelgat is het 8e deel van een serie genaamd: De Donkere Toren. Inmiddels zijn er ook een aantal comics van deze serie uitgebracht en bestaan er ook boeken over de serie.

We maakten een Donkere Toren Special!

De Donkere Toren serie:

Boeken over de serie:

Comics


Overige informatie:
Kunstenaar Darek maakt de illustraties voor de Poolse uitgever van Stephen King boeken en werkt daar samen met de Poolse fanclub. We kregen permissie enkele van deze illustraties te plaatsen: je vindt ze hier!

Nominaties:
Winnaar Goodreads: beste fantasy novelle van 2012

Verfilmd:
The Dark Tower
The Dark Tower tv-serie

Follow by Email
YouTube