Legendarische verhalenverteller Stephen King gaat diep in de bron van zijn verbeelding in deze betoverende roman over een zeventienjarige jongen die de sleutels erft van een parallelle wereld waar goed en kwaad in oorlog zijn, en de inzet kan niet hoger zijn — voor hun wereld of de onze.

Charlie Reade ziet eruit als een gewone middelbare scholier, goed in honkbal en voetbal, een degelijke student. Maar hij draagt een zware last. Toen hij 10 jaar was, kwam zijn moeder om het leven bji een auto-ongeluk waarbij de dader is gevlucht, en het verdriet bracht zijn vader aan de drank. Charlie leerde voor zichzelf te zorgen en voor zijn vader. Dan, als Charlie zeventien is, ontmoet hij Howard Bowditch, een kluizenaar met een grote hond in een groot huis op de top van een grote heuvel. In de achtertuin staat een afgesloten schuur waaruit vreemde geluiden komen, alsof een of ander wezen probeert te ontsnappen. Wanneer meneer Bowditch sterft, laat hij Charlie het huis na, een enorme hoeveelheid goud, een cassettebandje met een verhaal dat onmogelijk te geloven is, en een verantwoordelijkheid die veel te groot is voor een jongen om op zich te nemen. Want in de schuur bevindt zich een poort naar een andere wereld, een wereld waarvan de bewoners in gevaar zijn en waarvan de monsterlijke leiders hun eigen wereld, en de onze, kunnen vernietigen. In dit parallelle universum, waar twee manen langs de hemel razen en de grote torens van een uitgestrekt paleis de wolken doorboren, zijn er verbannen prinsessen en prinsen die gruwelijke straffen ondergaan; er zijn kerkers; er zijn spelen waarin mannen en vrouwen elkaar tot de dood moeten bevechten voor het vermaak van de “Eerlijke”. En er is een magische zonnewijzer die de tijd kan terugdraaien.

Fairy Tale, een verhaal zo oud als de mythe, en zo verrassend en iconisch als de rest van King’s werk, gaat over een gewone man die door omstandigheden in de heldenrol wordt gedwongen, en het is zowel spectaculair spannend als bevredigend.

 

Originele titel: Fairy Tale
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: september 2022
Uitgebracht in Nederland als: paperback
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: x
Nominatie(s): Onbekend
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

9789022596609
paperback met flappen
Boekerij
1e druk 2022
 9789049201449
paperback
Bank Giro Loterij
3e druk / 2023

Informatie over diverse uitgaven:
Begin 2023 kwam bericht dat er een derde druk van Fairy Tale komt, die alleen via de Bank Giro Loterij is te krijgen. Het boek is een stuk dunner en veel glimmender dan eerdere drukken.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:

Ik weet zeker dat ik dit verhaal van vertellen. Ik weet ook zeker dat niemand het zal geloven. Daar zit ik niet mee. het vertellen is genoeg. Mijn probleem – en ik weet zeker dat veel schrijvers hetzelfde hebben, niet alleen nieuwelingen als ik – is besluiten waar ik moet beginnen. In eerste instantie dacht ik aan de schuur, omdat dat de plek is waar mijn avonturen eigenlijk begonnen, maar toen bedacht ik dat ik eerst over meneer Bowditch moet vertellen, en hoe wee elkaar zo goed hebben leren kennen. Alleen zou dat nooit gebeurd zijn zonder het wonder dat mijn vader overkwam. Een doodgewoon wonder, zou je het kunnen noemen, dat na 1935 duizenden mannen en vrouwen is overkomen, maar in de ogen van een kind leek het een wonder. Maar eigenlijk is ook dat niet de juiste plek om te beginnen, want volgens mij had mijn vader zonder die verdomde brug helemaal geen wonder nodig gehad. Dus dààr moet ik mee beginnen, met die verdomde Sycamore Street Bridge. En nu ik er zo over nadenk, zie ik door de jaren heen een duidelijke lijn in de richting van meneer Bowditch en de schuur met het hangslot achter zijn gammele, oude huis in victoriaanse stijl.


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube