Legendarische verhalenverteller Stephen King gaat diep in de bron van zijn verbeelding in deze betoverende roman over een zeventienjarige jongen die de sleutels erft van een parallelle wereld waar goed en kwaad in oorlog zijn, en de inzet kan niet hoger zijn — voor hun wereld of de onze.

Charlie Reade ziet eruit als een gewone middelbare scholier, goed in honkbal en voetbal, een degelijke student. Maar hij draagt een zware last. Toen hij 10 jaar was, kwam zijn moeder om het leven bji een auto-ongeluk waarbij de dader is gevlucht, en het verdriet bracht zijn vader aan de drank. Charlie leerde voor zichzelf te zorgen en voor zijn vader. Dan, als Charlie zeventien is, ontmoet hij Howard Bowditch, een kluizenaar met een grote hond in een groot huis op de top van een grote heuvel. In de achtertuin staat een afgesloten schuur waaruit vreemde geluiden komen, alsof een of ander wezen probeert te ontsnappen. Wanneer meneer Bowditch sterft, laat hij Charlie het huis na, een enorme hoeveelheid goud, een cassettebandje met een verhaal dat onmogelijk te geloven is, en een verantwoordelijkheid die veel te groot is voor een jongen om op zich te nemen. Want in de schuur bevindt zich een poort naar een andere wereld, een wereld waarvan de bewoners in gevaar zijn en waarvan de monsterlijke leiders hun eigen wereld, en de onze, kunnen vernietigen. In dit parallelle universum, waar twee manen langs de hemel razen en de grote torens van een uitgestrekt paleis de wolken doorboren, zijn er verbannen prinsessen en prinsen die gruwelijke straffen ondergaan; er zijn kerkers; er zijn spelen waarin mannen en vrouwen elkaar tot de dood moeten bevechten voor het vermaak van de “Eerlijke”. En er is een magische zonnewijzer die de tijd kan terugdraaien.

Fairy Tale, een verhaal zo oud als de mythe, en zo verrassend en iconisch als de rest van King’s werk, gaat over een gewone man die door omstandigheden in de heldenrol wordt gedwongen, en het is zowel spectaculair spannend als bevredigend.

 

Originele titel: Fairy Tale
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: september 2022
Uitgebracht in Nederland als: paperback
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: x
Nominatie(s): Onbekend
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

9789022596609
paperback met flappen
Boekerij
september 2022

Informatie over diverse uitgaven:-


Het begin van het verhaal gaat als volgt:


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube