In King Goes to the Movies werpt Stephen King een nieuw licht op zijn vijf favoriete verfilmingen: The Shawshank redemption (De ontsnapping), 1408, Children of the Corn (Satanskinderen), The Mangler (De mangel) en Hearts in Atlantis (Harten in  Atlantis).  Kings verfilmde verhalen blijven verbazen en verbijsteren.

Originele titel: King goes to the movies
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2009
Uitgebracht in Nederland als: Paperback
Verhalenbundel: Ja, maar met extra toelichtingen
Binnenschrift: ‘Voor Frank Darabont, die al mijn dromen waarmaakte.’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Ja

Hieronder de boeken en/of bundels waarin deze titels ook zijn verschenen:
• The Shawshank redemption – De ontsnapping * 1
• 1408 *2
• Children of the corn *3
• The mangler *3
• Low man in yellow coats *4

* 1: The Shawshank Redemption
* 2:1408
* 3: De Satanskinderen
* 4: Harten in Atlantis


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

978-90-245-3037-3
Paperback
Luitingh
1e druk – 2009

Informatie over diverse uitgaven:


Korte inhoud informatie:
The Shawshank redemption – De ontsnapping
In elke gevangenis in Amerika zit wel zo iemand als ik, denk ik, – ik ben de man die iets voor je kan regelen. Dure sigaretten, een zakje stuff, als je daarvan houdt, een fles cognac om het eindexamen van je zoon of dochter te vieren, bijna alles eigenlijk… binnen redelijke grenzen natuurlijk. Dat is niet altijd zo geweest.
Ik kwam in Shawshank toen ik bijna twintig was, en ik ben een van de weinigen in onze knusse gemeenschap hier die bereid is toe te geven wat hij gedaan heeft. Ik heb een moord gepleegd. Ik heb een hoge levensverzekering afgesloten op mijn vrouw, die drie jaar ouder was dan ik, en vervolgens deed ik iets aan de remmen van de Chevrolet-coupé die haar vader ons voor ons huwelijk cadeau had gedaan. Het resultaat was precies waar ik op had gerekend, alleen had ik er niet op gerekend dat zij onderweg zou stoppen om de buurvrouw en het zoontje van de buurvrouw een lift te geven, de heuvel af en de stad in. De remmen begaven het en de auto schoot dwars door de bosjes rondom het stadsplein en ging steeds harder rijden.

1408
Mike Enslin bevond zich nog in de draaideur toen hij Olin, de manager van Hotel Dolphin, in een van de fauteuils in de hal zag zitten. Mike schrok. Misschien had ik toch de advocaat moeten meenemen, dacht hij. Nou ja, nu was het te laat. En zelfs als Olin had besloten enkele barrières tussen Mike en kamer 1408 op te werpen, was dat niet zo erg: er stond het een en ander tegenover. Zodra Mike uit de draaideur kwam, liep Olin met een uitgestoken dikke hand door de hal.

De satanskinderen – Children of the corn
Burt en Vicky Robeson rijden van Boston naar Californië, in een soort van wanhoopspoging om hun huwelijk te redden. Terwijl ze langs de verlaten velden van Nebraska rijden, beginnen ze ruzie te maken. Burt raakt in de war en overrijdt een jongen. Als ze het lijk onderzoeken, bemerken ze dat de keel van de jongen is overgesneden. Ze rijden naar het dorpje Gatlin, om de dood te melden, maar het dorpje blijkt verlaten. Burt vindt enkele aanwijzingen en zonder het te beseffen raken ze verstrikt in een web van waanzin.

De mangel – The Mangler:
Een op hol geslagen wasmachine zaait dood en verderf in een wasserij. Politieman John Hunton wil er het fijne van weten, en ontdekt dat de problemen begonnen zijn toen een jonge maagd haar hand sneed aan de machine. Samen met een Engelse professor, die geïnteresseerd is in het bovennatuurlijke, komt hij tot de ontdekking dat de machine beheerst moet worden door één of andere demon. Hun exorcisme mislukt; ze worden beiden vermoord en dan weet de machine zich uit de draden los te wrikken en gaat de straat op, zoekend naar nieuwe prooien.

Lage mannen in gele jassen – Low man in yellow coats
Lage mannen in gele jassen en De nacht daalt met hemelse tinten neer zijn samen verfilmd als Hearts in Atlantis. Alle verhalen zijn voor Amerika ook op audio opgenomen onder de naam The man in the dark suit.


Overige informatie:

Nominaties:

Verfilmd:
Children of the corn
The Shawshank redemption
The mangler
Hearts in Atlantis
1408

 

Follow by Email
YouTube