Kings Things 2023

We hebben besloten om dit jaar geen wachtwoord op de map te zetten!
Je kunt dus vanaf nu zonder in te loggen alle nieuwe Kings Things lezen.

WIL JE EEN BERICHTJE zodra er een nieuwe Kings Things verschijnt, schrijf je dan even hier in.
Dan sturen we je een kort berichtje zodra de nieuwste online staat.
Het kost niets en blijft ook gratis, maar zo weten wij ook ongeveer hoeveel fans Kings Things ontvangen.
Kings Things verschijnt 10x per jaar (dec/jan en jul/aug zijn dubbelnummers) en verder alleen bij hoge uitzondering.

Om de Kings Things pdf te openen, klik je op de link boven de omslagfoto. Dan download zich een .pdf op je toestel.
De PDF is uit te printen per pagina op A4 en heeft veel leesgemak.
Hiervoor heb je wel het (ook al gratis) te downloaden Adobe Reader nodig!

Op zoek naar welke boeken en films we recenseerden?

maand
omschrijving
aantal inschrijvingen
 
Kings Things
Facebook
December 2023
Januari 2024
Het nieuwste Kings Things nummer, van december/januari, betekent dat je er dus even mee moet doen… Maar, we hebben ‘m lekker volgepropt voor je!
Waar het kan, hopen we voor je op dagen met veel gezelligheid voor jou en de jouwen! Misschien zijn er wel cadeautjes… hopelijk zit er iets bij wat je nog zoekt voor je verzameling! Maar als dat niet kan, door welke omstandigheid dan ook… lekker wegduiken in een mooi leesboek of een enge Stephen King film kan ook heel fijn zijn!Daar helpen we graag aan mee: je kunt via deze Kings Things maar liefst twee boeken winnen! Eén van Hilda Spruit en één van Jack Lance!En we zijn trots om jullie te laten weten dat we twee nieuwe leden hebben mogen toevoegen aan onze crew. Laurens en (herintreder) Ewald stellen zich in deze Kings Things verder aan je voor. Verder hebben we, behalve het laatste nieuws, ook een boektour bij King en een artikel over de film die King vergeleek met “cafetaria aardappelpuree”. Ook vertellen we je meer over waar King’s Rose Red werd gefilmd. Deze maand in de collectibles het boek Night Shift en een nieuwe prijsvraag. Uiteraard zijn er ook weer nieuwe boek– en filmrecensies te vinden.

En voor je verder gaat… we willen je namens de crew van de Stephen King
Fanclub natuurlijk hele fijne feestdagen toewensen!

2365 3066
November
Langzamerhand wordt het tijd om je voor te bereiden op alle festiviteiten die de komende maanden op de kalender staan…  Voor Halloween hebben we wat leuke suggesties op onze pagina met illustraties staan in elk geval. En voor Sint en Kerst kun je natuurlijk nog steeds terecht in onze fanclubshop. En we hebben behalve een artikel over de status van de films en series die in de maak zijn, ook de laatste nieuwtjes, een nieuwe King over de grens, de prijsvraag en diverse boek– en filmrecensies.
Daarnaast kan je het commentaar van John Carpenter lezen over de aankomende remake van Christine, lees je waarom je een boek niet op zijn kaft/omslag moet beoordelen en stellen we de vraag of Stephen King de Talisman-serie zal voortzetten. Kortom… je bent wel weer even zoet met het lezen van Kings Things…
2364 3060
Oktober
De maand vloog weer voorbij: het is alweer bijna oktober! En zeker met Holly, het nieuwe boek dat begin september verkrijgbaar werd, en die weer een lekkere dikkerd is om te lezen, zijn we met zijn allen wel even zoet natuurlijk.
Deze maand in Kings Things hebben we weer wat leuke vertalingen van artikelen. Zo lees je over opvallende vrienden in het boek Holly, over Gwendy in King’s literaire universum en lees je een interview dat Stephen King hield met Bev Vincent.
Deze maand is er weer een King Collectible, en dat is The Long Walk. Uiteraard hebben we ook weer het laatste nieuws, is er weer een nieuwe prijsvraag en is het lijstje met te verschijnen boeken bijgewerkt.
2350 3034
September
Weer terug van vakantie! En september is de maand waarin de nieuwste King uitkomt, Holly, waarin Stephen King zelf jarig is, en ook de fanclub weer een jaartje extra bij haar bestaan mag optellen. En nee, we vieren dit (nog) niet met de fans… maar ik mag wel zeggen dat er snode plannen zijn voor 2024… maar daar vertellen we nog niets over natuurlijk…
Je vindt het laatste nieuws in deze Kings Things, je leest waarom beide verfilmingen van The Mist, de mist ingingen en natuurlijk is er weer een nieuwe prijsvraag. Er zijn weer veel nieuwe (her)uitgaves te melden, en The Talisman wordt besproken in King over de grens. Dit keer hebben we ook een spannend verhaal van Ninja Paap-Luijten voor je om te lezen: over Williams verrassende vakantie.
2350 3034
juli augustus
Het dubbelnummer van de maanden juli en augustus is weer uit. Behalve de prijsvraag is er ook een boekrecensie, een interview over Het instituut en de Stephen King Collectible is Riding the Bullet. En meer nieuws over de boekenmarkten waar we komende zomer aanwezig zijn met dubbele kramen! 2322 3020
Juni
Vakantietijd! En eindelijk een beetje zon! Fijne Pinksterdagen, met de nieuwe Kings Things dus! Deze maand hebben we de eerste aflevering van de nieuwe rubriek King over de grens! van onze Pitou. Verder het laatste nieuws, een nieuwe prijsvraag, wat boekrecensies en een interview over King’s Twitteraccount.

 

2327 2946
Mei
In deze Kings Things vind je op welke boekenmarkten we dit jaar aanwezig zullen zijn. En, niet vergeten: je kunt de nieuwe King, die in september verschijnt, nu ook alvast vooruit bestellen in onze Fanclubshop! Je ondersteunt met je bestelling het werk van de fanclub, want we krijgen van de uitgever een mooi percentage van elk verkocht boek voor in onze fanclubkas.

Er is weer een nieuwe Collectibles-aflevering, en we vertellen je waarom Stand by me nog steeds de beste Kingverfilming is, King geen vervolgen (sequels) schrijft op zijn verhalen in een vertaald interview en waarom de Donkere Toren-verfilming uit 2017 gedoemd was te mislukken volgens Stephen King. Er zijn ook weer boekrecensies, en dan zijn we er alweer door voor deze maand. Veel leesplezier gewenst!

 

2325 2931
April

Het Stephen King Forum ‘Thunderclap’ stopt ermee, we leggen je in deze Kings Things uit wat daar de reden van is.
We zijn ons aan het inschrijven zodat je ons weer kunt vinden  op de boekenmarkten in Tilburg, Dordrecht en Deventer.
Verder het laatste nieuws en er is weer een nieuwe prijsvraag. Ook vind je boekrecensies en krijg je wat andere schrijvers/boeken aangeraden door Stephen King fans. Onze Peter vertaalde een artikel, en als je dat leest weet je welke roman Stephen King kwijt is geraakt…
2321 2927
Maart
In Kings Things van maart lees je hoe een smid uit Maine uiteindelijk de iconische poorten voor het huis van Stephen King creëerde, en je leest alles over de enige twee Kingfilms met een 0% score op Rotten Tomatoes.
Verder lees je weer boek- en filmrecensies en natuurlijk is er ook weer een nieuwe prijsvraag waarbij een boek is te winnen.
2324 2918
februari

In 2023 dachten we maar eens te starten met (hoe kan het anders aan het begin van een nieuw jaar) een voorwoord van onze voorzitter, Peter. Verder hebben we in deze Kings Things de allerlaatste nieuwtjes, en er zijn weer film– en boekrecensies. Natuurlijk hebben we een nieuwe prijsvraag waarbij je boeken kunt winnen. Doe je ook mee?
Je kunt kennismaken met Jax van de voorpagina en verder hebben we vertaalde artikelen over Mike Flanagans Donkere Toren-droom en Stephen King’s vergeten musical.
In ‘wordt verwacht’ kun je alle geplande Stephen King boeken terugvinden, en we vonden weer een nieuwe versie van Fairy Tale: die vind je daar terug.
2312 2907
extra editie!
Omdat we online opeens allemaal nieuwe uitgaven vonden deden we navraag bij de uitgeverij en wat blijkt? Er komen heel veel nieuwe uitgaven in POD uit bij LS Amsterdam. Reden voor een extra Kings Things! 2310 2892
december 2022 / januari 2023
En toen was het alweer december… tijd voor het laatste nummer van dit jaar!
In deze Kings Things lees je de laatste nieuwtjes, boek– en film recensies en
waren we bij de boekpresentatie van het nieuwste van Thomas Olde Heuvelt. Ook hebben we artikelen, onder andere over de reden waarom veel boeken en films van Stephen King in Maine plaatsvinden, Bryan Fuller’s versie van Carrie, waarom Salem’s Lot niet lang meegaat en hoe Stephen King’s horror voor 1$ leidde tot een Oscar-genomineerde film.Onze Vicky deed een uitgebreid interview met schrijver Johan Deseyn en je kunt ook een boek van Johan Deseyn winnen bij een prijsvraag. Natuurlijk is er ook nog onze ‘gewone’ prijsvraag waarbij een boek te winnen is. En we maakten met een aantal crewleden een recensie van het boek Fairy Tale van Stephen King.
2204 2798

 

Follow by Email
YouTube