Een afschuwelijke misdaad. Een verwarrend onderzoek. Op een moment dat het merk “King” sterker is dan ooit, heeft hij één van zijn meest verontrustende en onweerstaanbare verhalen afgeleverd.

Het geschonden lijk van een elf jaar oude jongen wordt gevonden in een stadspark. Ooggetuigen en vingerafdrukken wijzen onmiskenbaar naar één van de populairste burgers van Flint City. Het is Terry Maitland, honkbalcoach in de Little League, leraar Engels, echtgenoot en vader van twee meisjes. Detective Ralph Anderson, wiens zoon Maitland ooit heeft gecoacht, geeft opdracht tot een snelle en zeer openbare arrestatie. Maitland heeft een alibi, maar Anderson en de officier voegen al snel DNA-bewijs toe, passend bij de vingerafdrukken en de getuigen. Hun zaak lijkt zo klaar als een klontje.

Als het onderzoek zich uitbreidt en gruwelijke antwoorden boven water beginnen te komen, schiet Kings voortstuwende verhaal in een hogere versnelling en genereert het een sterke spanning en bijna ondraaglijke verwachtingen. Terry Maitland lijkt een aardige vent, maar toont hij een ander gezicht? Wanneer het antwoord komt, zal het je schokken zoals alleen Stephen King dat kan.

Originele titel: The Outsider
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2018
Uitgebracht in Nederland als: E-Book, paperback, hardcover
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘Voor Rand en Judy Holston’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

9789044352900
The House of Books
Hardcover
1e druk 2018
9789044352894
The House of Books
Paperback
1e druk 2018
9789044356045
The House of Books
Paperback
8e druk 2019
9789044359930
The House of Books
paperback
9e druk 2020
9789044304606
The House of Books
paperback
geen druk vermeld – Kruidvat


Informatie over diverse uitgaven:
De hardcover was alleen verkrijgbaar via de boekwinkels van BLZ/Libris en moest daar worden opgehaald.
We weten via HoB dat er ongeveer 2000 exemplaren van zijn gedrukt, en er geen tweede druk in hardcover komt.

9789044352900
Hardcover
zonder omslag

Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Het was een anonieme auto, gewoon een of andere onopvallende Amerikaanse personenwagen van een paar jaar oud, maar de zwarte terreinbanden en de drie mannen die erin zaten verraadden wat het eigenlijk was. De twee voorin droegen blauwe uniformen. De man achterin droeg een pak en was een beer van een kerel. Een paar donkere jongens die op de stoep stonden, eentje met één voet op een gehavend oranje skateboard, de ander met een limoengroen skateboard onder zijn arm, zagen de wagen het parkeerterrein van het Estelle Barga Park in draaien en keken elkaar eens aan.
De ene zei: ‘De kit.’
De ander zei: ‘Zeker weten.’
Zonder er verder nog woorden aan vuil te maken, stapten ze weg op hun skateboards. Het was een simpele regel: wanneer de kit zich laat zien, is het tijd om op te stappen. Zwarte levens zijn kostbaar, hadden hun ouders hun geleerd, maar de kit dacht daar niet altijd hetzelfde over. Op het honkbalveld begonnen de toeschouwers te juichen en ritmisch te klappen toen de Flint City Golden Dragons aan slag kwamen.
De jongens keken niet meer achterom.


Overige informatie:

Het klinkt alsof Kings nieuwe boek een mix is tussen mysterie en horror, net zoals Wisseling van de Wacht, het derde boek in de Mr. Mercedes detective trilogie. Ondanks de nieuwe locatie Flint City, blijft te bezien of The Outsider een voortzetting zal zijn van die serie. Geruchten rond het nieuwe boek hinten op de terugkeer van een “vertrouwd personage”, en de fans discussiëren erover of het wellicht Holly Gibney is, het hulpje van Bill Hodges in de detectiveserie.

De meester van de horror — en zijn Constante Lezers — hebben een geweldig jaar. Hoewel hij in september 70 werd, wijst niets erop dat King het kalmer aan gaat doen, wat inhoudt dat 2018 zeker weer een verrassend jaar wordt in het King multiversum!

Nominaties:

Verfilmd:

 

Follow by Email
YouTube