Stephanie McCann is een studente journalistiek aan de University of Ohio. Een stage in de zomer brengt haar naar Moose-Lookit eiland in Main, waar ze achter Vince Teague en David Bowie-twee aanloopt die samen, al 40 jaar lang, The Weekly Islanderkrant uitbrengen.
In die jaren hebben die oude jongens het allemaal wel gezien. Met Stephanie’s hulp bekijken ze een oude zaak waarin De Colorado kid een rol speelt. Dat is een anonieme toerist die het eiland bezocht en dood werd aangetroffen in de zomer van 1980. Op het lichaam was geen identificatie te vinden, en het duurt meer dan een jaar voor de man geïdentificeerd is. En dat is nog maar het begin…
De Colorado kid is een verhaal in een verhaal. In de loop der jaren neemt het mysterie rond de Colorado Kid eerder toe dan af. Het is een klassiek King boek, hij beschrijft een charmant en grappig New England met deze ouderwetse eilandvertelling.

Originele titel: The Colorado kid
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2005
Uitgebracht in Nederland als: Pocket, E-Book
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: Nee
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Ja


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

 90-245-5381-4
Poema
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2005
978-90-245-3176-9
E-Book
Luitingh
2011
978-90-245-7820-7
Paperback POD
Luitingh-Sijthoff
2017

Informatie over diverse uitgaven:


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Toen hij tot de conclusie was gekomen dat hij niets van belang te horen zou krijgen van de twee oude mannen die de voltallige leiding van de Weekly Islander uitmaakten, keek de journalist van de Boston Globe op zijn horloge en zei dat hij nog net de veerboot van half twee naar het vasteland kon halen. Hij bedankte hen voor hun tijd, liet wat geld geld op het tafellaken vallen, verzwaarde het met een zoutvaatje omdat het anders in de straffe zeewind zou wegwaaien, en liep vlug de stenen trap af van het terras van restaurant de Grey Gull, richting Bay Street en het dorp beneden. Afgezien van een paar vluchtige blikken op haar borsten had hij de jonge vrouw die tussen de twee oude mannen in zat nauwelijks opgemerkt.


Overige informatie:
Het boekje werd verkocht voor 3 euro en uitgegeven met 30 coupons achterin, waarmee andere Stephen King boeken met korting verkregen konden worden.

King baseerde dit verhaal losjes op een waargebeurd moordmysterie uit Australië die eind jaren ’40 plaats vond: de zaak van de Somerton Man. Dit mysterie gaat ook over abnormaliteiten, diverse kopietjes van een zeldzaam boek (inclusief een die nooit gedrukt had kunnen zijn), dood door digitalis en spionnen.

Nominaties:

Verfilmd:
Alhoewel de Colorado kid zelf niet is verfilmd, is wel de tv-serie van SyFy ‘Haven’ gebaseerd op dit verhaal.
Haven

Follow by Email
YouTube