Op een middag krijgt student Alan Parker te horen dat zijn moeder een hartaanval heeft gehad. Hij lift door Maine naar het ziekenhuis waarin ze is opgenomen. Onderweg wordt Alan opgepikt door een afschuwelijke oude man en door een veel gruwelijker wezen: Een dode jongeman die hem dwingt tot een verschrikkelijke keuze.

Originele titel: Riding the bullet
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 2000
Uitgebracht in Nederland als: Hardcover
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: Nee
Nominatie(s): Ja
Verfilmd: Ja


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

 
geen ISBN
Hardcover pocket
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2000
90-245-3978-1
Hardcover pocket
Luitingh-Sijthoff
1e druk – 2001
90-364-2042-3
Hardcover
Groot Letter Boek
1e druk – 2002

Informatie over diverse uitgaven:
Het verhaal Achtbaan is ook opgenomen in Alles is Eventueel.

De groene versie is een speciale editie, zonder ISBN nummer, uitgegeven in een beperkte oplage van 1000 exemplaren door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waaronder uitgeverij Piramide en Poema pocket, ter gelegenheid van de jaarwisseling 2000-2001 voor vrienden en relaties van de uitgeverij. Deze uitgave is niet in de handel!
Geen van deze hardcovers heeft een omslag!


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
‘Ik heb dit verhaal nooit aan iemand verteld en ik heb ook nooit gedacht dat ik het zou doen – niet omdat ik bang was dat niemand me zou geloven, maar omdat ik me schaamde… en omdat het van mij was. Ik heb altijd het gevoel gehad dat het verhaal, eenmaal verteld, zichzelf en mij tot iets goedkoops zou maken, iets kleins en banaals, zoiets als het spookverhaal dat de hopman vertelt voordat het licht uitgaat. Misschien was ik ook bank dat als ik het vertelde, als ik het met mijn eigen oren hoorde, ik het zelf niet meer zou geloven. Maar sinds mijn moeder is gestorven, kan ik niet meer goed slapen. Ik dommel in en lig dan opeens weer klaarwakker in mijn bed te huiveren. Het helpt als ik de lamp op het nachtkastje aan laat, maar niet zo goed als je misschien zou denken. Er zijn ’s nachts zoveel schaduwen, is dat je wel eens opgevallen?


Overige informatie:
Kunstenaar Darek maakt de illustraties voor de Poolse uitgever van Stephen King boeken en werkt daar samen met de Poolse fanclub. We kregen permissie enkele van deze illustraties te plaatsen: je vindt ze hier!

Nominaties:
• Nominatie best novellette Bram Stoker 2000.

Verfilmd:
Riding the bullet

Follow by Email
YouTube