Kings Things 2022

Schrijf je hier in, GRATIS! Om de Kings Things pdf te openen, klik je op de link boven de omslagfoto.

Deze map is vanaf nu wachtwoord vrij!
De archiefmap van 2023 heeft straks weer een wachtwoord, zodat we kunnen zien hoeveel fans met ons meele(z)(v)en.
Wil je Kings Things blijven lezen, schrijf je dan dus even in!

Op zoek naar welke boeken en films we recenseerden?

De PDF is uit te printen per pagina op A4 en heeft veel leesgemak.
Hiervoor heb je wel het (ook al gratis) te downloaden Adobe Reader nodig!

maand
omschrijving
aantal inschrijvingen
 
Kings Things
Facebook
extra editie!
Omdat we online opeens allemaal nieuwe uitgaves vonden deden we navraag bij de uitgeverij en wat blijkt? Er komen heel veel nieuwe uitgaves in POD uit bij LS Amsterdam. Reden voor een extra Kings Things! 2310 2892
december 2022 / januari 2023
En toen was het alweer december… tijd voor het laatste nummer van dit jaar!
In deze Kings Things lees je de laatste nieuwtjes, boek– en film recensies en
waren we bij de boekpresentatie van het nieuwste van Thomas Olde Heuvelt. Ook hebben we artikelen, onder andere over de reden waarom veel boeken en films van Stephen King in Maine plaatsvinden, Bryan Fuller’s versie van Carrie, waarom Salem’s Lot niet lang meegaat en hoe Stephen King’s horror voor 1$ leidde tot een Oscar-genomineerde film.Onze Vicky deed een uitgebreid interview met schrijver Johan Deseyn en je kunt ook een boek van Johan Deseyn winnen bij een prijsvraag. Natuurlijk is er ook nog onze ‘gewone’ prijsvraag waarbij een boek te winnen is. En we maakten met een aantal crewleden een recensie van het boek Fairy Tale van Stephen King.
2309 2892
november 2022
Dit hebben we deze maand voor je in petto: de laatste nieuwtjes, de prijsvraag, boek– en filmrecensies en een leuke actie waarbij je een van de boeken van Mark van Dijk kan winnen. Daarnaast kan je een interview lezen waarbij Stephen King Bev Vincent interviewt, een artikel waar Stephen King over Mr. Harrigan’s Phone (en nog veel meer) praat en wat de authentieke Maine-keuken voor Stephen King betekent (inclusief een recept voor een op Cujo geïnspireerde wentelteefjes-ovenschotel). Onze Jeroen heeft een dag mogen figureren voor de trailer van het nieuwe boek van Thomas Olde Heuvelt, November. Je leest zijn ervaringen van deze draaidag ook in deze Kingsthings. 2314 2883
oktober 2022

 

Heb jij op 21 september een taartje genomen ter ere van Stephen King’s 75ste verjaardag of de verjaardag van de fanclub? Wij wel hoor! Wist je dat we al sinds 2002, dus 20 jaar lang actief zijn? En we doen het nog steeds met veel liefde, dat mag duidelijk zijn!

Deze Kings Things is maar een dunnetje, want er zijn deze keer geen vertaalde artikelen. We hebben natuurlijk wel het laatste nieuws, een nieuw prijsvraag en wat boekrecensies voor je. Ook maken we bekend wie een exemplaar van de speciale nieuwjaar editie van Achtbaan heeft gewonnen.

2305 2864
september 2022

Er waren wat problemen met de mailinglist waardoor deze Kings Things pas op 1/9 is verzonden. Op de 6e van de maand september komt Fairy Tale uit. Bestel het nog even snel bij ons, en help de fanclub met je aankoop, omdat we van elk boek dat we verkopen, een percentage krijgen van de Boekerij.
We beginnen deze maand maar eens goed met een leuke actie, waarbij de speciale versie van Achtbaan te winnen is. En niet één, maar zelfs twee exemplaren! Verder vind je natuurlijk het laatste nieuws, en is er na lange tijd weer eens een bijdrage in de rubriek Luckey Quarter te lezen. Er is meer informatie over de boeken die gaan verschijnen vanwege de 75e verjaardag van Stephen King, waaronder een speciale paperback uitgave van Misery die ook via de fanclubshop te koop is!
Naast de boek– en filmrecensies lees je artikelen over Stranger Things, The Black Phone, kun je lezen op welke King-verfilmingen we nog zitten te wachten en kom je erachter waar Stephen King ingetrapt is. En we linken je naar een toffe Nederlandse podcast over Stephen King!
2283 2863
juli/augustus 2022
Er blijken maar liefst twee musicals van Carrie in Nederland te spelen! Je las al eerder over een uitvoering in een Kings Things extra, maar nog meer nieuws in deze Kings Things. Verder hebben we weer het laatste nieuws voor je, recensies van boeken en een tv-serie en natuurlijk is er ook weer een nieuwe prijsvraag. Terug van weggeweest, de collectable van Pitou! Dit keer het boek Firestarter. Daarnaast hebben we artikelen over ‘Waarom King zoveel films over auto’s heeft’ en over een nieuw King-verhaal, Rattlesnakes.

Rest ons je een fijne vakantie te wensen!
Met lekker veel tijd om te lezen en te genieten, maar zonder wegvliegende tenten, tegenvallende vakantiehuisjes, files op Schiphol, auto- of fietspech. Kom weer veilig, gezond en op tijd terug naar huis voor de boekenmarkten waar wij ook aanwezig zijn!
De volgende Kings Things verschijnt weer rondom 25 september.

 

 

2283 2831
juni 2022
EXTRA
Een korte extra, over de musical CARRIE die alleen nog in juni is te zien in Alkmaar
2282 2831
juni 2022
Afgelopen maand stonden we in Hengelo met onze kraam! Voor de markt in Dordrecht, zoeken we voor het einde van de dag nog wat gespierde hulp in IJsselstein op 3/7… wie helpt ons uit de brand? secretaris_sk07@stephenking.nl weet het graag voor 30 mei a.s!

We hebben een  interview met Stephen King vertaald, over de remake van Firestarter. We hebben 83 feiten over Carrie en je kan ook lezen welke zeven films gebaseerd zijn op korte verhalen. We hebben weer het laatste nieuws voor je, een boekrecensie, en je kunt ook weer meedoen met een nieuwe prijsvraag om kans te maken een leuk boek te winnen.
Verder kun je vanaf nu jouw exemplaar van Fairy Tale (verwachte verschijningsdatum 13 september a.s.) in de voorverkoop bestellen bij de fanclub! Je steunt daarmee het werk van de fanclub, want wij krijgen een percentage van de uitgever voor elk verkocht boek!

2269 2824
mei 2022
De eerste boekenmarkt is inmiddels weer achter de rug en was vast reuze gezellig: Wageningen bedankt!
We staan nog op meer boekenmarkten dit jaar, wellicht wel bij jou in de buurt?! In deze Kings Things de laatste informatie. Behalve het laatste nieuws en onze boek- en filmrecensies lezen, kun je natuurlijk ook weer meedoen met een nieuwe prijsvraag om kans te maken een leuk boek te winnen. Verder kan je lezen wat nuchter zijn en het geloof voor Stephen King betekent en lees je dat er in meer verhalen naar Pennywise verwezen wordt.
2255 2828
Extra april
Kings Things extra over de boekenmarkten!

 

April 2022

In deze Kings Things lees je meer over de boekenmarkten waar we weer zijn ingeschreven om met onze kraam te staan! Natuurlijk hebben we weer het nodige nieuws: we weten al van TWEE nieuwe Kingboeken inmiddels en vertellen je daar wat meer over. Er is natuurlijk ook weer een nieuwe prijsvraag en je leest onze boek– en filmrecensies. Daarnaast hebben we artikelen over waarom Razernij niet meer gedrukt wordt.
En heb je het gezien? We zijn bijna bij de 2250 fans die ingeschreven zijn op Kings Things. Je bent dus in goed gezelschap als Kings Things lezer!

2246 2820
Maart 2022

In deze Kings Things maken we de winnaars bekend van Nico de Braeckeleers’ Bron—deel 2 HART. We hebben lekker veel boekrecensies voor je in de aanbieding.
En natuurlijk is er weer een nieuwe prijsvraag om mee te doen!
Verder zal JJ Abrams weer een Stephen King-film gaan regisseren en er is een vertaald artikel over de (problematische) eindes van King’s verhalen.

2236 2814
Februari 2022

Een nieuw jaar, een nieuw begin! De eerste nieuwe King voor 2022 is alvast aangekondigd! Kings Things is alweer bezig met de 19-e jaargang, en we gaan alweer lekker! In deze Kings Things kun je bijvoorbeeld een exemplaar winnen van de nieuwste uitgave van Young-adult schrijver Nico de Braeckeleer: Bron — deel 2 HART. Verder het laatste nieuws en de nodige boek– en filmrecensies. Heb je kennis van comics, doe dan zeker mee aan de prijsvraag (mag natuurlijk ook zonder kennis). Ook hebben we een paar vertaalde artikelen. Zo kan je lezen over de 10 beste non horror Stephen King personages, Kings meest ondergewaardeerde film en welke 10 verfilmingen er hopelijk binnenkort verschijnen.
Ook vonden we nog wat nieuwe, niet aangekondigde uitgaven in januari, dus die staan ook opgenomen in de ‘Wordt Verwacht’ rubriek.

 

2225 2804
December 2021
Januari 2022
De laatste Kings Things van 2021: voor de maand december/januari, dus het is een lekkere dikkerd waarmee we je een tijdje hopen ‘zoet’ te houden (altijd goed voor als de goedheiligman nog langskomt)…
Behalve het laatste nieuws en de vaste rubrieken hebben we dit keer TWEE verhalen: een van Leo van Damme en een nog nooit eerder gepubliceerd verhaal van Jack Lance. Je kunt meedoen aan een schrijfwedstrijd, en leest onze wensen voor 2022.
Kortom, weer teveel om op te noemen! De 2021 map is inmiddels vrij van een wachtwoord, dus deze Kings Things is voor iedereen te lezen. Vind je het leuk en wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in (geheel gratis en voor niets) via  want eind januari bij de nieuwe editie gaat er weer een wachtwoord op.
En over inschrijven gesproken: heb jij al doorgegeven of je interesse hebt in de heruitgave van de fanclub met de Stephen King verhalen Laurie en De Muziekkamer? Doe dit dan snel (t/m 30 november) via deze link

 

2204 2798

 

Follow by Email
YouTube