Verfilming gebaseerd op het boek: Dr. Sleep en vervolg op The Shining

Doctor Sleep is het verhaal 40 jaar na de gebeurtenissen in The Shining. Danny Torrence is nog steeds getekend door het trauma dat hij heeft opgelopen als kind. Nu hij volwassen is, is zijn leven een stuk rustiger. Althans, dat dacht hij…

Doctor Sleep is een vervolg op het verhaal van Danny Torrance, 40 jaar na zijn angstaanjagende bezoek aan het Overlook Hotel in The Shining. Ewan McGregor, Rebecca Ferguson en nieuwkomer Kyliegh Curran spelen in de bovennatuurlijke thriller, geregisseerd door Mike Flanagan, die zijn scenario baseerde op het boek van Stephen King.

Ondanks dat hij nog steeds getekend is door het trauma dat hij heeft opgelopen als kind in Overlook, heeft Dan Torrance iets van rust weten te vinden. Maar aan die rust komt abrupt een einde wanneer hij Abra ontmoet, een moedige tiener met haar eigen krachtige en buitengewone gave, beter bekend als het “licht”. Wetende dat Dan over dezelfde krachten beschikt, vraagt Abra hem om hulp tegen de meedogenloze Rose the Hat en haar volgers, The True Knot. Zij nemen het licht van onschuldigen af in hun zoektocht naar onsterfelijkheid. Door een onwaarschijnlijk bondgenootschap te vormen, raken Dan en Abra betrokken bij een wrede strijd op leven of dood met Rose. Abra’s onschuldigheid en onbevreesde omarming van haar licht dwingen Dan om zijn eigen krachten te gebruiken zoals hij dat nog nooit eerder heeft gedaan. Waardoor hij zijn angsten onder ogen moet komen en de geesten uit het verleden opnieuw moet laten ontwaken.

Jaartal: 2019
Regisseur: Mike Flanagan
Lengte:  145 min
Uitgebracht als: Bioscoopfilm
Verschenen op: DVD – Blu-ray
IMDB: Doctor Sleep
Speelt Stephen King een rol in deze film: Nee
Andere verfilmingen: The Shining, The Shining (remake), The Overlook Hotel


Overige informatie:
– De Blu-ray uitgave heeft een 180 minuten durende ‘directors cut’.

Trailer:

Hoofdrolspelers:
Ewan McGregor : Danny Torrance
Rebecca Fergusson: Rose the Hat
Kyliegh Curran: Abra Stone
Carl Lumby: Dick halloran
Alex Essoe: Wendy Torrance


DVD-covers:


Film screenshots:

Follow by Email
YouTube