Een ieder die zo onvoorzichtig is om in een perfecte spiegel te kijken en nooit meer terugkeert…
Het spiegelbeeld van de maaier is het tweede verhaal van King dat officieel werd gepubliceerd, na The glass floor.
John Sprangler, een handelaar in antiek, laat een oude spiegel in zijn huis brengen. Het verhaal doet de ronde dat wie in de spiegel kijkt en het beeld van de maaier ziet, plotseling verdwijnt. Sprangler kijkt in de spiegel, ziet een zwarte vlek en voelt zich plots niet goed worden. Hij zegt tegen de verhuizer dat hij even om een glas water gaat, maar hij weet dat hij nooit zal terugkomen, net zoals alle anderen.

Originele titel: The reapers image
Auteur(s): Stephen King
Jaartal eerste uitgave: 1986
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee

Verschenen in:
Het spiegelbeeld van de maaier
Het rak e.a. verhalen


Het verhaal is in een tijdschrift uitgegeven met de volgende cover:
(Klik op de afbeelding(en) voor de volledige cover)

 
Penthouse
Magazine
Nummer 12
December 1986

Informatie over diverse uitgaven:
De verschillende uitgaven van het verhaal Het spiegelbeeld van de maaier zijn besproken in de Kings Things in de rubriek ‘Uitgelicht’.

Overige informatie:


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
‘We hebben hem vorig jaar overgebracht en dat was nog een hele onderneming,’ zei Carlin, terwijl ze de trap opgingen. ‘Dat moest met de hand gebeuren, uiteraard. Anders ging het niet. We hebben hem bij Lloyd’s tegen schade verzekerd, voor we hem in de salon uit de lijst haalden. De enige maatschappij die wilde verzekeren voor het bedrag dat wij in gedachten hadden.’ Spangler zei niets. De man was een idioot. John Spangler had allang geleerd dat de enige manier om met een idioot te onderhandelen was, hem te negeren. ‘Was verzekerd voor een kwart miljoen dollar,’ vervolgde Carlin, zodra ze de eerste etage hadden bereikt. Zijn lippen krulden zich in een half verbitterde, half geestige trek. ‘En het heeft een lieve som gekost ook.


Nominaties:

Verfilmd:

Follow by Email
YouTube