Dit is de eerste volledige biografie van een van de populairste schrijvers ter wereld – en gelijk een van de meest mysterieuze. De verhalen van Stephen King zijn onderdeel geworden van onze populaire cultuur, maar wie is de man achter deze verhalen vol horror, verdriet en het bovennatuurlijk? In deze biografie onthult Lisa Rogak (een Amerikaanse journalist die eerder een New York Times-bestseller schreef over Barack Obama) de getroebleerde jonge jaren en de levenslange angsten die de inspiratie vormen van een van de invloedrijkste schrijvers van de afgelopen decennia.

Kings onnavolgbare werkdrift en schijnbaar onuitputtelijke bron van ideeën brachten hem wereldwijd succes. Het kwam plotseling, en de bijwerkingen van deze snelle roem en rijkdom dreigden al snel zijn werk te vernietigen – en zelfs zijn leven. Maar King overleefde dat, en later zelfs een gruwelijk auto-ongeluk, en bleef schrijven op ongekend hoog niveau. Stephen King – Een biografie boekstaaft zijn verhaal, en toot de man achter de schrijver van zoveel onvergetelijke personages en verhalen.

Speciaal voor de Nederlandse vertaling schreef Lisa Rogak een nieuw nawoord waarin ze de actueelste ontwikkelingen rond King en zijn werk volgt, met daarbij speciale aandacht voor diverse recente verfilmingen van het werk van King, en natuurlijk de succesvolle Mr. Mercedes Trilogie.

Originele titel: Haunted Heart – The life and times of Stephen King
Auteur(s): Lisa Rogak
Jaartal eerste uitgave: 2018
Uitgebracht in Nederland als: paperback
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: –
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

9789024581528
Paperback
Luitingh-Sijthoff
juli 2018
9789024581535
E-book
Luitingh-Sijthoff
juli 2018


Informatie over diverse uitgaven:


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Titel of inleiding
Het zal weinig mensen verbazen dat elke seconde van Stephen Kings leven wordt geregeerd door zijn angsten. Hij wort erdoor omringd, en iedereen die ook maar één boek van hem heeft gelezen, weet dat zelfs het onschuldigste detail een voorbode kan zijn van iets gruwelijks. In de loop der jaren heeft King indrukwekkende waslijsten aan angsten opgesomd: duisternis, slangen, ratten, spinnen, zompige dingen, psychotherapie, mismaaktheid, afgesloten ruimten, de dood, niet kunnen schrijven, vliegen – vul maar in, en er zijn er nog veel meer. Naar eigen zeggen heeft hij een vast adres in ‘de Volksrepubliek Paranoia’.
Vooral veelzeggend zijn zijn verhandelingen voer triskaidekafobie, de angst voor het getal dertien. ‘Bij het getal dertien lopen de koude rillingen me altijd over de rug,’ schreef hij. ‘Als ik schrijf stop ik nooit op pagina dertien of een veelvoud daarvan; ik blijf gewoon tikken tot ik op een veilig getal kom.’ Nog een voorbeeld: ‘Op de trap achter mijn huis sla ik altijd de een-na-laatste trede over. Daarmee verander ik dertien stappen in twaalf, want in Engeland moest je tot 1900 of zo altijd dertien treden op naar de galg. Als ik lees leg ik een boek nooit weg op de pagina 94, 193 of 382, omdat de cijfers bij elkaar opgeteld het getal dertien vormen.’
Het beeld zal duidelijk zijn: King – die het liefst Steve wordt genoemd – maakt bij zijn werk rijkelijk gebruik van zijn eigen angsten.


Overige informatie:

Nominaties:
Nominatie beste biografie – Edgar Allan Poe Award.

Verfilmd:

 

Follow by Email
YouTube