Foto’s van de dag onderaan.

Zaterdag 11 maart 2006
In de gymzaal Notenboom in Utrecht was het afgelopen zaterdag feest. De tweede Stephen King Fanclubdag werd toen gehouden. Er waren sponsors gevonden die de meest prachtige prijzen wilden weggeven in de loterijen die gehouden werden, de locatie was geregeld, een cateraar gevonden, regisseurs aan hun kop gezeurd om ons vooral toestemming te geven om hun “dollarbaby’s” te mogen vertonen, en vele boeken besteld… het was helemaal voor elkaar. Dat hebben jullie al uitgebreid kunnen lezen in Kings Things natuurlijk…
Maar dan nog even de laatste puntjes op de i…

Allereerst waren de mensen die op vrijdag de boeken moesten halen bij de uitgeverij de routebeschrijving vergeten. Je hebt daar niet veel aan als je die op tafel laat liggen thuis… Na een half uurtje dwalen in Amsterdam (wist je dat zelfs postbodes en taxichauffeurs niet wisten waar de Leidsegracht was?) waren Danny en Chrissy (omdat zij in de buurt van Utrecht wonen – of logeren – hebben zij de voorbereidingen voor de dag gedaan) dan toch nog op tijd om alle bestelde boeken af te halen. En verrassing: we kregen een prachtige Salem’s Lot Limited edition (t.w.v. 80 euro) cadeau om weg te geven in de loterij. En ook de Engelstalige Cell hardcover zat erbij. Dat was een leuke verrassing die we ook niet vooraf hebben kunnen aankondigen omdat we dit niet eerder wisten dan vrijdag.

De vrijdagavond voor aanvang van het feest kwam er een kleine kink in de kabel toen bleek dat in de zaal die bestemd was voor de filmvertoning mensen bezig waren deze te versieren. Het bleek dat een carnavalsvereniging deze bij het oude management een jaar geleden al had gereserveerd. Die reservering was natuurlijk niet doorgegeven aan het nieuwe management, en daarmee was een probleem geboren. De vereniging die ‘al 22 joar in utselfde soaltje sit’ wist van geen wijken en vond het ons probleem. Aangezien daarbij door de mensen van de carnavalsvereniging werd gekeken alsof ze ons wel rauw lustten, werd deze door ons gelijk omgedoopt naar kannibalenvereniging. Maar gelukkig werd er een oplossing gevonden, en mocht de filmvertoning in een van de lokalen van de school worden gegeven. E.e.a. werd klaargezet om de volgende morgen gelijk te kunnen starten om alles voor jullie komst voor elkaar te krijgen.

De fanclubcrew en vrijwilligers werden hiervoor om 8 uur verwacht bij de school, en dus gingen vele wekkers vroeg af die zaterdagmorgen. Die twee uur lang werd hard gewerkt; tafels en stoelen werden ‘gejat’ bij de kannibalenvereniging en naar de zaal gesjouwd, boeken uitgepakt, loterijdozen klaargezet, wegbewijzering en versiering opgehangen… noem maar op. Gelukkig konden we tussendoor een bakkie koffie pakken en ook de catering kwam al snel om alles klaar te zetten. Ook de auteurs meldden zich allemaal op tijd en stalden hun goederen uit.

De eerste fan meldde zich om 9:45.. (strakke planning!) al snel daarna gevolgd door vele anderen. Om 11:00 werd de dag officieel geopend. Ex-voorzitter Joep heette iedereen van harte welkom en droeg officieel zijn voorzittershamer over (i.v.m. zijn emigratie naar Australië) naar de nieuwe voorzitter: Danny, die op zijn beurt Joep hartelijk dankte voor de fijne jaren onder zijn leiderschap. Joep kreeg een speciaal voor hem ontworpen muismat en volgekledderd T-shirt van de fanclubcrew cadeau en Australische dollars om deze in te kunnen lijsten.
Zodat hij ons maar niet vergeet 😉 Daarna volgde al snel een loterij en keken velen van de aanwezigen nog blijer dan toen ze binnen kwamen. Vervolgens kon lekker worden geshopt bij onze kramen en konden de eerste dollarbaby’s bekeken worden. Om 12:30 volgde eerst een loterij, met aansluitend een quiz. Hierbij werden mensen uit de zaal gekoppeld aan de auteurs en moesten Stephen King vragen beantwoord worden. Anko v.d. Woude en Willem wonnen met een benaderingsvraag, en Willem ging een mobiele telefoon rijker naar huis (maar we wedden dat hij die, zodra hij Mobiel heeft gelezen, van de hand zal doen).

Het was (helaas) niet zo druk als vorig jaar: toen mochten we 200 fans verwelkomen. Dit jaar bleven we onder de 100 fans, maar het was er niet minder gezellig om (‘en meer kans in de loterij’ dachten de aanwezigen). Want we hebben bijna 500 lootjes verkocht, en er waren zelfs fans die constant ‘JA’ konden blijven roepen… vind je het gek met 34 lootjes??

De meest prachtige prijzen mochten we weggeven… Tientallen posters en DVD’s van Moviemax, DVD’s van Ear & Eye, boeken van Willem Asman, Jack Lance, Thomas Olde Heuvelt, Sjoerd de Boer en Frank v.d. Meijden, Owen King, de Luister CD en koekjes van Anko v.d. Woude en gratis tijdschriften en abonnementen van SF Terra en Pure Fantasy.
In één woord geweldig!

Tijdens de laatste loterij gaven we het doorgeef verhaal dat alle schrijvers tijdens deze dag schreven weg.
Jacqueline was de gelukkige winnares. We vonden wel dat iedereen dit unieke verhaal moest kunnen lezen, dus werd het snel nog even gekopieerd voor we het uit handen gaven. Je vind het ook hieronder in de fotogalerij
Het is een spannend verhaaltje geworden over een Mobieltje die een patholoog-anatoom genaamd Evelien, is kwijt geraakt…

Daarna was er voor de fans nog een Dollarbaby te bezichtigen en voor de crew tijd om langzamerhand op te gaan ruimen en auto’s te gaan laden. Om 19:00 zaten we met elkaar te chinezen om de dag af te sluiten, terwijl de sneeuw buiten naar beneden dwarrelde.

Vanaf deze plaats willen we iedereen die deze fanclubdag mogelijk maakte hartelijk bedanken. Natuurlijk bedanken we alle fans die ons vereerden met een bezoek! En niet in de laatste plaats onze sponsors en alle vrijwilligers: Tineke, Nathalie, Ans, Jeanine, Bernd, Ewald, Ger, Tess, Yvanka, Loes, Tini en Ben: Bedankt voor jullie voortreffelijke inzet deze dag!

[supsystic-gallery id=6]

Follow by Email
YouTube