De band waarin Stephen King af en toe een riedeltje meespeelt

Stephen King speelt sinds 1992 af en toe graag een deuntje mee in een band, waarin ook andere bekende auteurs regelmatig van de partij zijn. skmidlifeDe band heet The Rock Bottom Remainders, en ze treden regelmatig op in Amerika. De naam hebben zij gekozen naar de term ‘remaindered book’ of te wel ramsj (het overschot aan boeken van een uitgeverij die voor een gereduceerde prijs worden aangeboden) in het Nederlands.

In het boek Midlife Confidential beschrijven ze hun belevenissen. “Wat is er leuker dan lekker thuis op een gitaar te raggen en net te doen of je een popster bent? Juist.
Samen met een stel vrienden en collega’s een bandje oprichten.
Nog mooier: je haalt er een poplegende als Al Kooper bij, die jou in drie dagen zover klaarstoomt dat je een zaal op zijn kop kunt zetten. En kun je dan nog verder gaan? Als je Stephen King heet wel.

Dan stel je gewoon voor om die droom helemaal perfect te maken en als een echte popgroep op tournee te gaan. En natuurlijk leg je wat je hebt beleeft vast in een kostelijk boek, waarin de 15 groepsleden elk op hun eigen manier schrijven over de droom die werkelijkheid werd. Gepassioneerd, vol humor en met de nodige zelfspot en bij vlagen zelfs ontroerend.

The Remainders bestaan uit: Dave Barry, Ridley Pearson, Stephen King, Scott Turow, Amy Tan, James McBride, Mitch Albom, Roy Blount, Jr., Matt Groening, Kathi Kamen Goldmark, Cynthia Heimel, Sam Barry, Joel Selvin, Barbara Kingsolver, Robert Fulghum, Tad Bartimus, Aron Ralston, Maya Angelou en Greg Iles. Er spelen ook tijdelijke leden mee. Warren Zevon was voor zijn overlijden ook een lid van de band. Drie vaste bandleden helpen hen: drummer Josh Kelly, Roger McGuinn op de guitaar, Erasmo Paolo op de saxofoon en Sam Barry op harmonica. Oprichter Kathi Kamen Goldmark overleed op 24 mei 2012. Ze hebben geen muziekclips, geen platen contract, geen Grammynominaties, maar wel meer dan 10,000 hits op Google.

Ze spelen ook op belangrijke gebeurtenissen zoals de opening van de Rock and Roll Hall of Fame in Cleveland en ook hebben ze met Bruce Springsteen gespeeld. Ze blijven echter in Amerika. Ze spelen  trouwens van alle genres wel wat, van Gloria, Wild Thing en Louie Louie tot de Werewolves of London.

King zelf schreef in Midlife Confidential het hoofdstuk “De buurt van het beest”. Terwijl hij op het toilet zit (aan de race van de zenuwen) haalt hij herinneringen op, en hij haalt er o.a. wat teksten aan die hij tegenkwam in toiletten (en die van invloed zijn geweest op het schrijven van het verhaal (Alles wat je lieft hebt…). O.a. de “Red Europese joden, haal waardevolle prijzen binnen” staat erin. “Als ik me realiseer dat ik met een publiek geconfronteerd ga worden en er niet meer onderuit kan, krijg ik altijd een prikkelend gevoel in mijn maag alsof er een overbelaste elektrische leiding in zit. Het voelt niet echt vervelend aan – het is meer zo’n gevoel waaraan je verslaafd zou kunnen raken-“.
Het stukje barst van de humor, en je moet het echt lezen als je de kans hebt een van de weinige exemplaren te bemachtigen…

rockbottemking skrockbottomrem skrockbottemremainders Je kunt stukjes beluisteren van de CD die The Rock Bottom Remainders uitbrachten.
Surf dan naar http://www.dqydj.com/ waar de CD ook is te bestellen.Om te zien waar ze spelen (on tour) surf je naar http://www.rockbottomremainders.com
skrockbottomrem2 Writers turn rockers — musical talent optional. The book festival’s all-star comedy band.

Rocking with the Remainders

Follow by Email
YouTube