Nieuws december 2004

De linkjes die worden genoemd zijn uit bovenstaand jaar. Er is dus een grote kans aanwezig dat deze niet meer goed werkzaam zijn.

datum onderwerp nieuwtje uit 2004 linkjes
20041217 Nieuwe Stephen King Box bij NBC NBC heeft deze maand in hun catalogus een nieuwe DVDbox staan met Stephen King films.

In de box zitten Stand by me, Sleepwalkers, Christine en Apt Pupil. Goed voor 4 DVD’s- 388 minuten- 16:9 – DD2.0 stereo. Kosten: 45,00. Mocht je lid zijn dan kun je m bestellen onder nr: 5851233.

In dezelfde serie komen er nog twee boxen uit die misschien ook de moeite waard zijn:

The Best of Horror box (Darkness Falls, Fear Dot Com, Thirteen Ghosts en Bram Stoker’s Dracula – nr 5851241 – 400 minuten 4 DVD) en een The Best of Thriller (The Glass House, The Bone Collector, Panic Room en 8mm – nr 5851258 -445 minuten) Allen 45,00 euro.

20041217 Meer Darabont nieuws… Naast het nieuws dat Frank Darabont begin 2005 gaat beginnen met het verfilmen van The Mist, kregen wij ook het nieuws dat hij aan de slag gaat met een Bachman-boek. Hij heeft namelijk ook plannen om The Long Walk (hier vertaald als De Marathon) te gaan verfilmen. Het verhaal over een marathon die slechts 1 persoon zal overleven (degene die het lopen het langste volhoudt) is meer een psychologisch drama dan echte horror; we zijn dan ook benieuwd hoe Darabont dit verhaal zal gaan bewerken! http://www.stephenking.nl/skflongwalk.htm
20041214 Limited Editon Christine nu ook op regio 2! CeeDeeVeeDee liet ons weten dat op 20 januari a.s. de Limited Edition van Christine op regio 2 wordt verwacht.

Extra’s op deze DVD: Behalve 2.35:1 anamorphic widescreen transfer en zowel Engels als Franse Dolby Surround tracks, zal de DVD ook een audiocommentaar van regisseur John Carpenter en acteur Keith Gordon, bevatten.

Ook 20 deleted and alternate scenes, en 3 nieuwe featurettes, filmographies en previews van andere Columbia releases zullen terug te vinden zijn.

De DVD kun je er natuurlijk ook al pre-orderen.

http://www.stephenking.nl/skfchristine.htm
20041212 Brand op Desperation filmset Een brand op de set van Desperation heeft 5 mensen verwond. Op vrijdagavond begon de brand op de set terwijl men met het opnemen van een scene bezig was. Drie mensen werden door vallende rommel geraakt, en twee personen werden behandeld voor het inhaleren van rook. De set is beschadigd: het gaat daarbij om de mijnset. Ook de tunnel, film en filmmatriaal is zijn ook beschadigd.

De brandweer bekijkt op dit moment de beelden die de camera’s opnamen om te zien of men de oorzaak van de brand kan achterhalen. De schade wordt geschat op bijna 1 miljoen dollar.

20041209 Donkere Toren nieuws! Langzaam druppelt er wat nieuws binnen over De Donkere Toren boeken. Boeken, omdat behalve het zevende en laatste deel van de serie ook “Het pad naar de Donkere Toren” van Bev Vincent wordt uitgegeven.

Deel 7 wordt in april 2005 verwacht. Het boek gaat 24,95 kosten en heeft 784 pagina’s. ISBN 90-245-5214-4.

Het boek van Bev Vincent: het pad naar de Donkere Toren Vincent analyseert elk deel van de saga, legt verbanden met de rest van het oeuvre (De beproeving, Insomnia, Harten in Atlantis) en geeft Kings visie op zijn levenswerk; een werk dat niet alleen King opslokte, maar ook zijn legioen trouwe lezers. Vincent mocht vóór publicatie de laatste drie manuscripten van “De Donkere Toren”-cyclus lezen. Alleen dit boek behandelt de gehele serie. Het heeft 400 pagina’s, komt ook in april 2005 en kost 19,95. ISBN 90-245-5350-4

http://www.stephenking.nl/skdonkeretoren7.htm   http://www.stephenking.nl/padnaardt.htm
20041129 Desperation verfilming in de krant! In de plaats waar men Desperation aan het filmen is, staan er diverse artikelen met foto’s in de kranten.

We wilden ze je niet onthouden.. De Engelstalige artikelen zijn via de filmpagina van Desperation terug te vinden.

http://www.stephenking.nl/skfdesperation.htm
20041129 Feestdagen actie en nieuws van Suspenseshop Op dit moment heeft Suspenseshop een prachtige actie voor de boeken van Jack Lance en Ron Puyn. Nachtogen, De Hellevanger en Ongelooflijk…maar waar! kosten normaal gesproken 16,50 per stuk. Speciaal voor de feestdagen is nu de actieprijs van 32,50 voor alle drie de boeken (excl. verzendkosten). Da’s dus eigenlijk 3 halen, 2 betalen! Bovendien krijg je een voucher a 2,00 per gekocht boek waarmee je korting krijgt op het in het voorjaar te verschijnen boek “Vuurgeest”.

Het is helaas niet meer mogelijk om andere boeken bij Suspenseshop te bestellen. Voorheen kon je er alle boeken (ook Stephen King) bestellen die je wilde, maar dat is vanaf nu niet meer mogelijk.

http://www.stephenking.nl/sponsors/sponsorframe.htm#suspense2
20041125 Kingdom Hospital NIET in december maar in maart! Helaas… na een telefoontje naar de maatschappij blijkt dat de DVD van Kingdom Hospital helemaal niet in december komt! Door problemen met de rechten (landen vinden het onderling schijnbaar leuk om daar erg moeilijk over te doen) wordt de DVD met NLO nu pas in maart verwacht…

Zelfs de DVD is “haunted”…

20041123 King in the picture Stephen King staat weer aardig in de schijnwerpers de laatste tijd. Natuurlijk recentelijk vanwege de uitgaven van het popupbook van The Girl who loved Tom Gordon, en Faithful. Maar hij had ook een signeersessie in een boekwinkel in Bangor en hij komt 2 december op TV in The Daily Show on Comedy Central. Moeten wij allemaal weer missen in Nederland…

Ook een nieuw verhaal van King in “Transgressions”. Het verhaal heet The Things They Left Behind. Het Engelstalige boek kun je bestellen bij amazone.

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0765308517/
liljslibrthew-20/103-1164109-2513403
20041123 Win de nieuwe salems lot DVD Surf naar onderstaande link en doe mee met de (Engelstalige) prijsvraag daar om de remake van salem’s lot met Rob Lowe te winnen!

De DVD komt voorlopig nog niet uit in Nederland…

Meer info op onze filmpagina.

http://thedarktower.net/salemslot/ http://www.stephenking.nl/skfsalemslot.htm
20041123 Posterland komt naar de fanclubdag! Posterland heeft ons beloofd aanwezig te zijn op de fanclubdag!

Zij verkopen posters en (film)ansichtkaarten van Stephen King en van films uit hetzelfde genre en beloofden met de ansichtkaarten een mooie aanbieding te gaan maken voor de fanclubdag.

http://www.stephenking.nl/fanclubdag.htm   http://www.posterland.nl
20041123 Het en De Beproeving in de winkels! Zul je natuurlijk altijd zien: Kings Things verstuurd met het bericht dat de boeken er om voor ons nog steeds onbekende redenen niet zijn en prompt komen ze de volgende dag in de winkels te liggen.

Voor De Beproeving: ISBN-nummer is 90-245-5045-9 en het boek kost 24.95.

Voor HET: ISBN-nummer is 90-245-5055-6 en deze prachtige paperback maakt je portemonnee ook 24.95 lichter.

Bestellen kun je bij Proxis en Suspenseshop. Gebruik de linken via onze website en sponsor de fanclub!

http://www.stephenking.nl/alleboekuitgaven.htm   http://www.stephenking.nl/sponsors/sponsorframe.htm
20041123 Kink in de kabel voor Kingdom Hospital DVD release Het is op het moment niet duidelijk of de Kingdom Hospital DVD op regio 2 en met Nederlandse ondertitels inderdaad op 9 december zal gaan verschijnen. Diverse bronnen melden ons namelijk dat die release voor Nederland helemaal nergens terug te vinden is. We kunnen ‘m tot op heden ook niet bij de internetwinkels waar je ook kunt pre-orderen terug vinden. We houden je op de hoogte! http://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm
20041110 Aanrader Jack Lance in Veronica Magazine Jack Lance is een schrijver die door de Stephen King Fanclub Nederland van harte wordt aangeraden. Op 21 september mochten wij diverse van zijn boeken weggeven in onze prijzenpakketten. Voor hen die toen niet wonnen nu een herkansing: Van De Hellevanger staat deze week een recensie in Veronica Magazine, en ze geven 10 boeken weg.

Geen Veronica in huis en toch meedoen? check www.jacklance.nl. De recensie en hoe je een Hellevanger kunt winnen staan daar overduidelijk in beeld onder de boeken.

Stukje uit de recensie van Veronica:

“Bloedstollend Mysterie – Jack Lance, pseudoniem voor Ron Puyn, zou je wel kunnen omschrijven als de Nederlandse Stephen King. De Hellevanger houdt je van de eerste tot de laatste pagina in zijn greep.” – Veronica Magazine (De Hellevanger krijgt 4 van maximaal 5 beoordelingssterren).

http://www.stephenking.nl/rjacklance.htm   http://www.jacklance.nl
20041108 Nieuwe DOCU op DVD Stephen King – Fear, Fame & Fortune Documentaire House Of Knowledge. Deze DVD die 16 november op regio 2 wordt uitgebracht verteld ons meer over Stephen King.

Covertekst: Hij is bekend om de vele verfilmingen van zijn boeken. Zijn boeken verkopen met miljoenen per titel en hij staat synoniem met het woord horror. In deze documentaire over Stephen King vertellen vrienden, familie maar vooral hijzelf hoe hij de bestverkopende auteur van de Twintigste Eeuw werd.

De DVD kost rond de 10 euro en het is een documentaire van House of Knowledge.

http://www.stephenking.nl/skffearfamefortune.htm   http://www.ceedeeveedee.nl/Artikel.php?ID=418156&Reseller=10

http://www.stephenking.nl/kortingsbon_eareye.htm

20041106 Nieuw boek Road to the Dark Tower in NL vertaling Van Bev Vincent mochten we vernemen dat zijn boek The Road to the Dark Tower in de Nederlandse vertaling uitgegeven gaat worden bij Luitingh-Sijthoff. Daarmee is het dan gelijk een van de weinige boeken over Stephen King in het Nederlands.

Ze verwachten het boek in april 2005 uit te kunnen geven. De cover en ook de titel die het boek mee zal krijgen is bij ons nog niet bekend. We houden je op de hoogte! Hiernaast is de USA cover afgebeeld.

http://www.bevvincent.com/
20041106 Popup The girl who loved Tom Gordon Het absoluut prachtige pop-up boek (Engels) is nu te bestellen bij Proxis voor maar 23.53. Zelfs als je geen Engelstalige boeken spaart is dit absoluut de moeite waard!

Check de boekenpagina voor meer info.

We hebben een foto pagina van het pop-upbook gemaakt. De kleine foto’s zijn aan te kiezen om een 800×600 versie van de foto te zien.

http://www.stephenking.nl/skgirlwholovedtomgordonpopup.htm   http://www.stephenking.nl/skmeisjetomgordon.htm

ttp://s2000.proxis.be/gate/jabba.sg.stgti?p_link=A025136&p_mi=8999997

20041104 Preview All that you love will be carried away Binnenkort is de gehele film op www.stephenkingshortmovies.com te zien, maar tot het zover is kun je alvast de preview van de film bekijken via onze filmpagina, of ons preview en screenshots pagina. Het verhaal (ook terug te vinden in Alles is Eventueel) gaat over een verkoper die inchecked in een hotel met plannen om daar zelfmoord te plegen. http://www.stephenking.nl/previews_en_screenshots.htm   http://www.stephenking.nl/skfallyoulovecarriedaway.htm
20041101 Veronica Magazine (46) Volgende week heb je via Veronica Magazine kans om weer een van de 10 Hellevanger boeken van Jack Lance te winnen! Dus wie op 21 september pech had kan het opnieuw proberen. Er staat ook een recensie in deze tvgids over De Hellevanger, en deze krijgt maar liefst 4 uit 5 beoordelingssterren. Wie weet worden wij ook nog genoemd… dat zal volgende week blijken… Op de fanclubsite van Jack Lance meer informatie. http://www.jacklance.nl
20041101 Meer dan 100 boeken voor de fanclub De fanclub kreeg van een fan meer dan 100 boeken (geen Stephen King want die houden ze natuurlijk lekker zelf) om te verkopen met opbrengst voor de fanclub. Een geweldig initiatief (bedankt!) waarmee we meer geld in het laadje hopen krijgen, o.a. voor de fanclubdag…

Varierend van spannend tot superspannend, oud tot nieuw en scienes fiction tot fantasy… in het Engels en in het Nederlands!

Kijk even onder winkelen bij koop bij de fanclub of via onderstaande link.

http://www.stephenking.nl/boekenridderkerk.htm
20041025 Echt de kleinste fan van Nederland Enige tijd geleden lieten wij je al weten dat John de trotse vader is geworden van een dochter. Als rasechte Stephen King fans konden we het niet laten om bij de kraamcadeautjes ook een heus fanclubshirt voor Katie Ann te doen. Hiermee is zij officieel tot de kleinste fan van Nederland benoemd. Nu nog leren lezen…
20041019 Speel het riding the bullet spel online Rinding the bullet heeft nu een spelletje online!

Je moet gympies oprapen om te kunnen springen (spatiebalk), en met de pijltjes kun je lopen. Grappig!

http://www.stephenking.nl/skfridingbullet.htm   http://www.ridingthebulletgame.com/
20041019 Nieuwe website voor All that you love … De laatste nieuwe dollarbaby (voor het eerst vertoont op het Filmfestival in Maine dit jaar) is natuurlijk All that you love will be carried away, gemaakt door James Renner. Er is nu een nieuwe website online voor de film met nieuwtjes, cast, foto’s en pers en linken. Neem er eens een kijkje! http://www.stephenking.nl/skfallyoulovecarriedaway.htm   http://www.becarriedaway.com/
20041017 Suspensestory plaatst stuk over Fanclubdag Ook Suspensestory doet weer mee in de sponsoring voor de fanclubdag. Een groot stuk hierover kreeg een pracht plaatsje op de site, en staat daar de komende maand. http://www.stephenking.nl/fanclubdag.htm   http://www.suspensestory.com
20041014 Boekwinkeltjes sponsort de fanclubdag Ook www.boekwinkeltjes.nl is weer van de partij. Als trouwe sponsors wordt ook aan de fanclubdag meegewerkt: de oproep om te stemmen voor de fanclubdag kreeg een prominente plaats op de website. http://www.boekwinkeltjes.nl http://www.stephenking.nl/fanclubdag.htm
20041012 Nieuwe site: Poemapocket.com Sinds kort online: www.poemapocket.com. Behalve de welbekende Stephen King pockets vind je er ook de leverbare pockets terug van o.a. Koontz, Kellerman,

Carre, Cornwell, Straub, Steel, Andrews, Crichton, Ludlum en nog veel meer schrijvers die als poema pocket zijn uitgegeven. Leuke informatieve site!

Dankzij hun connecties met boekenwereld.com plaatsten ook zij een stukje over onze fanclubdag!

http://www.poemapocket.com
20041010 Firestarter 1 cover bekend Het heeft even geduurd, maar hier issie dan: de nieuwe cover van de DVD firestarter. De DVD is 6 oktober uitgekomen. Bij CeeDeeVeeDee hebben ze de prijs zelfs al verlaagt: voor 10.98 is deze gloednieuwe DVD al verkrijgbaar. http://www.stephenking.nl/skffirestarter.htm   http://www.ceedeeveedee.nl/Artikel.php?ID=393026&Reseller=10
20041010 Talisman fans opgelet! Voor iedereen die fan is van Jack Sawyer uit De Talisman en Zwart Huis lijkt er goed nieuws te gaan komen. Via onze Amerikaanse collega mochten we vernemen dat er veel fans zijn die informeerden naar Jack Sawyer en dat aan Stephen King is gevraagd of de verhalen nog een vervolg krijgen. Zijn reactie was: “Mensen die geinteresseerd zijn in Jack Sawyer moeten de hoop niet verliezen, je zult hem weer terugzien!”

Dat geeft weer hoop op een nieuw verhaal…

http://www.stephenking.nl/sktalisman.htm   http://www.stephenking.nl/skzwarthuis.htm
20041005 Nieuw op DVD: Remake van Salem’s Lot De remake van Salem’s Lot komt 12 oktober op DVD uit in de USA. Of de DVD ook op regio 2 zal uitkomen is op dit moment nog niet bekend. In de hoofdrol Rob Lowe. Meer informatie natuurlijk op onze filmpagina. http://www.stephenking.nl/skfsalemslot.htm
20041005 Het zeldzaamste nederlandse King-boek??? Sommige fans hebben al moeite om aan Midlife Confidential te komen. Iets moeilijker is het om aan de groenlinnen Achtbaan te komen (oplage 1000 stuks), of zelfs de genummerde Beproeving (750 stuks). Maar nu is dan toch echt de zeldzaamste nederlandse uitgave opgedoken! Het gaat hier om zogenaamde “grootletterboeken”; speciaal voor slechtziende mensen zijn deze met extra grote letters gedrukt.

Zoals je zult begrijpen worden er niet heel veel van gemaakt: van Dolores Claiborne verschenen 185 stuks,

Het Meisje Dat Hield Van Tom Gordon heeft 160 stuks. Vel Over Been telde slechts 130 stuks.

Maar het allerzeldzaamste is toch wel De Storm Van De Eeuw; hiervan zijn slechts 35 (!) stuks gemaakt.

De vraag is of er uitgaves zijn die we nog niet kennen die dit record nog verbreken…

http://www.stephenking.nl/skstormvaneeuw.htm
20041001 Faithful: Nieuw boek samen met Steward O’Nan King heeft samen met Steward O’Nan het boek Faithful geschreven, een verslag van twee Diehard Boston Red Sox fans die het 2004 seizoen volgen. Letop: het is geen verhaal maar een verslag dat hij schreef samen met Steward O’Nan over het afgelopen baseballseizoen. In december komt het uit, en is al te pre-orderen bij Amazone.co.uk (cover hiernaast).

Het boek wordt uitgegeven door Scribner Book Company. Als je even geduld hebt tot hij ook bij proxis beschikbaar komt dan kost de paperback 13.20 en de hardcover 23.58.

http://oas2000.proxis.be/gate/jabba.sg.stgti?p_link=A025136&p_mi=9375608 http://oas2000.proxis.be/gate/jabba.sg.stgti?p_link=A025136&p_mi=9032461

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0743267524/
liljslibrthew-21/202-1215101-4729415

20040924 Filmnieuws: The Mist en Shawshank special edition Frank Darabont heeft bevestigt dat hij plannen heeft met The Mist. “Ik hou van het feit dat The Mist een hogedruk pan is, de karakters erg belangrijk zijn en het een down-and-dirty monster movie is” zegt hij in een interview met SCI-FI dat hij gaf terwijl hij de special edition DVD van The Shawshank Redemption aan het promoten was. Meer hierover op de filmpagina van The Mist. Het boek kennen wij in Nederland als Dichte Mist.

In elk geval gaat er ooit een verfilming van The Mist komen, de plannen zijn er al heel lang…

En over de special van Shawshank Redemption: het is nog niet bekend of deze ook in regio 2 uitgegeven gaat worden. De maatschappijen die de fanclub aanschreef gaven nog niet thuis…

http://www.stephenking.nl/skfmist.htm
20040924 Riding the Bullet De filmposter van Riding the Bullet is bekend gemaakt. De film wordt in de USA rond eind oktober verwacht. Meer nieuws hierover op onze filmpagina.

Een interview met Mike Garris, die de film regisseerde, vind je bij de Sci-Fi link.

http://www.stephenking.nl/skfridingbullet.htm   http://www.scifi.com/scifiwire/art-film.html?2004-09/21/13.30.film
20040924 Pennywise crazy? Dat sommige mensen wel erg ver gaan in hun liefde voor Stephen King karakters kun je wel zien op de foto: Pennywise is met airbrush op de tank van deze motor gemaakt. Prachtig! Met dank aan Marijn: “Afgelopen zondag hebben wij van de Honda X11 Owners club de jaarlijkse meeting gehad. Tja, daar vind je motorfanaten, en (behalve mijzelf) geen Stephen King fans… dacht ik!”
20040923 Nog een blad erbij in de Fantastische Leesmap! Suspense Publishing timmert nog steeds aan de weg met de leesmap, die op 1 oktober a.s. voor het eerst start.

Voor fans van horror, SF en fantasy, maar ook van mysterie en spirituele zaken is er de Fantastische leesmap die eens per 2 maanden bij je thuis komt.

Aan de map is nu ook het blad WARP toegevoegd.

In de map twee edities van Paravisie en één nummer van Elf Fantasy, SF Terra, Frontier, The Flying Dutch, Warp en Nexus. Je mist geen enkele uitgave meer èn, vergeleken met normale abonnementen op deze bladen, ben je vele tientallen euro’s goedkoper uit. De map wordt bij je thuisbezorgd en je mag hem dus ook twee maanden houden. Vervolgens wordt de map opgehaald en krijg je weer een nieuwe.

Meer weten? Klik op onderstaande link!

http://www.stephenking.nl/leesmap.htm
20040922 Winnaars Jack Lance boek bekend + verrassing! Jack Lance trok uit 137 reacties de 7 fans die een boek naar keuze konden winnen op 21 september. En zoals verzocht werd op het discussiebord: het boek wordt nog gesigneerd ook!

De 130 fans die reageerden maar niet wonnen hoeven niet teleurgesteld te zijn… Jack Lance geeft aan hen namelijk helemaal gratis en voor niets de pocket Nachtogen! Geweldig of niet!

Lees het bericht op de eerste pagina even goed door: sommige mensen zijn hun adres nog vergeten te vermelden en kunnen daardoor geen pocket ontvangen.

En voor hen die niet hebben gemaild voor het Jack Lance boek: ook niet getreurd: tegen verzendkosten kun je het boekje nog steeds voor niets krijgen.

http://www.stephenking.nl/sponsors/sponsorframe.htm
20040921 Verjaardag Stephen King + Fanclub Vandaag is onze favoriete schrijver Stephen King 57 jaar geworden. Gelijk met zijn verjaardag is ook het Engelstalige laatste deel van de Donkere Toren uitgekomen.

Toeval wil dat ook precies 2 jaar geleden de website van de fanclub online kwam.

Het kan je niet zijn ontgaan, de fanclub viert beide gebeurtenissen met het weggeven van maar liefst 15 prachtige prijzenpakketten die we konden samenstellen namens onze sponsors Luitingh-Sijthoff, Bruna, Suspenseshop, Boekwinkeltjes.nl, Ellessy en Warner Bros. Elk pakket heeft een minimale waarde van maar liefst 115 euro! Gelukkigen werden uit onze inschrijvers van Kings Things getrokken; je ziet: het heeft zo zijn voordelen als je Stephen King Fan bent!

De winnaars alvast van harte gefeliciteerd met hun prijs en onze sponsors natuurlijk hartelijk dank voor hun zeer gulle gaven!

20040921 King gaf interview voor Today Show Stephen King sprak op 20 september met Katie Couric voor de Today Show. Hij verteld dat hij blij is eindelijk het Donkere Toren verhaal†a⁦ te hebben. De fans bleven vragen om meer en ook hij zelf wilde weten hoe het afliep. En dus besloot hij om het verhaal af te maken. Tijdens het schrijven vroeg hij zichzelf af waarom hij er zolang mee heeft gewacht voor hij het afmaakte. Zijn ongeluk liet hem beseffen dat hij niet alle tijd van de wereld meer had om het verhaal af te maken.

Zeker de moeite waard om dit interview te bekijken: surf naar onderstaande link waar je behalve het interview ook korte stukjes uit de eerste zes delen kunt lezen (Engelstalig)

http://www.msnbc.msn.com/id/6029553/
20040921 Nieuwe Kingfan geboren!!! Hoera!!! Eindelijk is het zover: op 19 september om 21:15 uur is onze eigen John vader geworden van een prachtige dochter!!! Haar naam is Katie Ann, en ze woog 2905 gram.

Ze werd wel 3 weken te vroeg geboren, maar is verder kerngezond.

Natuurlijk feliciteren wij John namens de fanclub met deze prachtige gebeurtenis!!!

20040914 Dead Zone (Tv-serie) Eindelijk is het bevestigd door Paramount! Er zijn plannen voor een nederlands ondertitelde dvd-box van seizoen 1 van de tv-serie THE DEAD ZONE met Anthony Michael Hall!!! De box staat gepland voor 2005, maar een exacte datum kan Paramount nog niet noemen…

Afwachten dus! Zodra er meer bekend is vind je het hier natuurlijk!

Overigens is in de VS de serie alweer toe aan z’n 4e seizoen. De productie voor het 4e seizoen gaat daar in november van start. Seizoen 4 zal als alles goed gaat uit 22 afleveringen gaan bestaan. We hebben dus voorlopig nog genoeg afleveringen tegoed hier in Nederland!!!

http://www.stephenking.nl/skfdeadzone.htm
20040909 Film: Riding the bullet Zoals al eerder gemeld wordt Achtbaan verfilmd, en men is er mee begonnen! Als je meer wilt lezen moet je even surfen naar de website die speciaal voor Riding the Bullet is gemaakt! Een prachtige site compleet met biografieen van de acteurs, achter de scenes en nog veel meer. Absoluut een kijkje waard! http://www.ridingthebulletmovie.com/ http://www.stephenking.nl/skfridingbullet.htm

http://www.stephenking.nl/skachtbaan.htm

20040909 Verhaal van King in McSweeney’s Onze Americaanse collega meld ons dat er een nieuw fictionverhaal van King in McSweeney’s Enchanted Chamber of Astonishing Stories zal staan.

Het verhaal heet “Lisey and the Madman” en is een

anthology die is samengesteld door Michael Chabon en gepubliceerd door Vintage.

Verwachte publicatiedatum is november 2004.

20040909 Waarschuwing voor ebaybieders! Van Darktower.com ontvingen wij het volgende bericht:

Micahel Whelan (the artist for DT1 and DT7) emailed me earlier today and asked me to pass along some information to all of you. Recently, on eBay, there have been people selling Dark Tower bookmarks featuring Michael’s artwork on them. These bookmarks are a SCAM. Not only are they unauthorized, but the artwork on them isn’t even Michael’s. He asked that I alert all of you to this problem in hopes that no one else would get swindeled by these crooks.

Kortom; een gewaarschuwde bieder telt voor twee!

20040902 Nieuwe cover voor De Beproeving In Oktober komt De Beproeving opnieuw uit in een lekker grote paperback. Het ISBNnummer is 90-245-5045-9 en het boek gaat je dan 22,50 kosten.
20040902 Nieuwe cover voor HET In november komt de nieuwe editie van HET uit. Het ISBNnummer is 90-245-5055-6 en deze prachtige paperback gaat je dan 22.50 kosten.
20040825 Firestarter (1) op DVD! Het gaat gebeuren! De uitgave van Firestarter op DVD staat op stapel! Bij Ceedeeveedee kun je hem al preorderen. Op de site staat het volgende te lezen:

De distributeur heeft aangekondigd dat de verwachte release van “Firestarter” op 6 october 2004 is. U kunt nu al bestellen, dan leveren wij zo snel mogelijk.

Alle releasedata zijn onder voorbehoud.

Titel: Firestarter

Artiest: David Keith/Drew Barrymore

Genre: DVD, Thriller

Prijs: € 11,09

Drager: DVD

Verwachte releasedatum: 6 october 2004

http://www.stephenking.nl/skffirestarter.htm
20040822 Donkere Toren Deel 7 -Engelstalig- te preorderen! Het laatste deel van de Donkere Toren cyclus wordt in het Engels op 21 september uitgegeven. De Nederlandse versie laat nog tot het voorjaar van 2005 op zich wachten. De Engelstalige versie is al via preorder te bestellen! Bestel via een van onderstaande linken en sponsor de fanclub! http://www.suspensestory.com/page/mailform
http://www.stephenking.nl/darktower/gedeelte_dt7_engels.htm
20040821 Verhuizing compleet De verhuizing van de server en de domeinnaam is weer achter de rug. Je kunt alle pagina’s weer op de normale manier bereiken, de mail en inschrijven op Kings Things (en kans maken op prijzen) is dus weer geactiveerd.

Met dank aan Matty voor het vele werk hieraan!

20040818 Secret Window in de aanbieding bij CeeDeeVeeDee! De DVD Secret Window is nu in de aanbieding bij onze sponsor CeeDeeVeeDee. Door aanschaf bij dit bedrijf sponsor je de fanclub, en ben je ook nog eens goedkoper uit! De DVD die op 18 augustus verschijnt kost daar namelijk maar 21 euro i.p.v. 32,99! http://www.ceedeeveedee.nl/Artikel.php?ID=387669&Reseller=10 http://www.stephenking.nl/skfsecretwindow.htm
20040813 Serververhuizing! De server waar deze website op draait is verhuisd!

Doordat het nieuwe IPadres nog niet is toegekend aan de domeinnaam op dit moment zullen we tot nader order problemen hebben met onze fanclub@stephenking.nl mailbox en met het versturen van of inschrijven voor het Maandelijks Mailing Magazine.

Je kunt ons wel mailen: het email adres verwijst tijdelijk naar een ander adres zodat je toch je vragen kwijt kunt. Je kunt je overigens wel gewoon inschrijven voor Kings Things via een andere pagina (staat doorgelinkt).

Mocht je problemen ondervinden of vragen willen stellen? mail dan tot nader order onze webmaster!

Het voordeel van deze verhuizing: de site zal veel sneller worden, aangezien de nieuwe verbinding een flat-rate verbinding is. Eerst was de upload 16 kb/sec. en deze wordt 1024 kb/sec: en daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

20040812 Toevallig in Orono – Maine – op 25 september? Via Stephen King Short Movies bereikte ons het volgende bericht:

It’s official:

The University of Maine at Orono is the venue for the 1st Annual Dollar Baby Film Festival.

The screening will take place at 7PM on September 25th in the Corbett Business Building’s 300+ seat theater.

The event will include 2hrs worth of rarely-seen adaptations of King’s works and a Q&A with directors following. We’re also hoping to tease you with some behind the scenes footage from Gotham Cafe!

Tickets will be $5 at the door, which will be donated to the Wavedancer Foundation.

On sale the night of the show. First come, first serve. No reservations,

so please don’t bug the nice people at the U of Maine with requests.

So, mark your calendars. We’ll see you there.

Dus als je toevallig in de buurt bent…

20040805 Dagboek van Eleanor Druse -Kingdom Hospital Onze contactpersoon bij uitgeverij Bruna liet ons weten dat op 17 augustus a.s. de uitgavedatum voor “Het Dagboek van Eleanor Druse” staat gepland. Dat wil zeggen dat het boek 2 tot 3 dagen later bij de betere boekhandel verkrijgbaar is.

Het boek hoort bij de serie die momenteel wordt uitgezonden op Yorin: Kingdom Hospital. Bruna heeft hem al op de site staan, het boek zal snel beschikbaar komen om te bestellen.

Iedereen die ingeschreven is op Kings Things krijgt hier zeer binnenkort een Kings Things extra editie hierover in de bus.

En voor iedereen die nog niet is ingeschreven staat

deze extra editie straks ook in het archief. En dat het de moeite is om ingeschreven te zijn kun je lezen op het voorblad van Kings Things van augustus… “hint!”

http://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm
20040805 The Shining wiskundig gezien de beste horrorfilm Met dank aan Faane: Uit Het nieuwsblad (Belgie)

LONDEN – De perfecte horrorfilm maken is een kwestie van goed kunnen rekenen. Dat beweert althans een aantal Britse wetenschappers die een wiskundige formule hebben uitgewerkt om griezelfilms te meten op hun doeltreffendheid.

http://www.nieuwsblad.be/nieuws/detail.aspx?articleID
=DMA04082004_014&cat=
20040803 Nu een Nederlandse Warner Bros site Eindelijk: Warner Bros heeft een Nederlandse website geopend:

“Voor Nederlandse film- en videoliefhebbers is het mogelijk om vanaf vandaag alle informatie over Warner Bros. Entertainment op de officiële website www.warnerbros.nl te bekijken.”

Momenteel staat er nog niets dat met Stephen King te maken heeft op de site, maar je vind er op dit moment van alles terug over “Harry Potter”, “Troy”, “Catwoman” en alle aankomende filmreleases en nieuwe DVD- en video-releases, zoals “The Last Samurai” en “Something’s Gotta Give” en een link naar de Warner Bros “Best Buy” site waar een grote keuze in DVD’s tegen gunstige prijzen is te vinden.

Ook vind je er info over “Friends”, “ER” en “Six Feet Under” en kun je lid worden van de club om op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws en speciale acties.

Goeie actie van Warner Bros!

http://www.warnerbros.nl
20040803 18 augustus: Secret WIndow DVD Nog 2 weken afwachten, en dan is het zover: Secret Window komt dan in de winkels.

Je kunt hem al bestellen bij CeeDeeVeeDee voor 29,98!

Als je onderstaande link gebruikt zien ze daar dat je via ons komt, en wordt automatisch de fanclub gesponsord door je aanschaf.

http://www.ceedeeveedee.nl//Artikel.php?ID=387669&Reseller=10 http://www.stephenking.nl/skfsecretwindow.htm
20040803 Kingdom Hospital regio 1 release Hij is bekend: de regio 1 release van Kingdom Hospital.

Deze set van 4 DVD’s die in oktober wordt verwacht, heeft een andere cover dan die in Nederland wordt verwacht voor december. De regio 1 cover zie je hiernaast.

http://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm
20040803 10e verjaardag Shawshank Redemption: 3 DVD Er schijnt een regio 2 UK editie van Shawshank Redemption uit te komen op 20 september, ter gelegenheid van de 10e verjaardag van de film. Naar verluid is de UK editie een 3 DVD, terwijl de US editie het met 2 DVD’s moet doen. Voor £19.99 is de UK editie van jouw! Er is geen NLO versie in de maak voorlopig. Wat er op de 3 DVD staat aan specials vind je op de filmpagina.

Onze contactpersoon bij CeeDeeVeeDee laat ons weten: “De edities uit de US en Engeland zijn eigenlijk hetzelfde, alleen zijn de extra’s van de Engelse versie uitgesmeerd over 2 discs, waar de US versie het op 1 zet…

Helaas hebben beide geen nederlandse ondertiteling.”

http://www.stephenking.nl/skfshawshankredemption.htm
20040802 Lees alvast een hoofdstuk uit DT 7! Er is al een Engelstalig hoofdstuk online van het laatste boek uit de Donkere Toren serie. Dit boek (The Dark Tower) komt 21 september uit. De Nederlandse versie komt pas begin volgend jaar. http://www.stephenking.nl/darktower/gedeelte_dt7_engels.htm
20040801 Nu boekenlegger cadeau! Bij Suspenseshop, waar je overigens door je aanschaf de fanclub mee ondersteunt, krijg je nu ook een gratis boekenlegger cadeau! Door invullen van het woord BOOMSLANG in het opmerkingenveld krijg je op diverse boeken ook nog eens korting! Kijk bij de sponsorkortingen voor meer informatie! http://www.stephenking.nl/sponsors/sponsorframe.htm
20040801 Secret Window in DVD gratis In het blad DVD Gratis (verkrijgbaar bij de betere videotheek en DVD-winkels) staat een artikel van 2 pagina’s over de nieuwe verfilming van Secret Window en een artikel van 2 pagina’s over SK en de verfilmingen van zijn verhalen. Je krijgt er bovendien een DVD (niet Stephen King deze keer) gratis bij.
20040728 CD met muziek geinspireerd op The Gunslinger Er komt een CD met muziek die is geinspireerd op The Gunslinger (De Scherpschutter) in september dit jaar. http://www.stephenking.nl/darktower/scherpschutter.htm   http://www.ext13.com/flynn/
20040728 Engelstalige DT deel 7 prachtige art In het Engelstalige deel 7 uit de Donkere Toren serie is prachtige art opgenomen. Het laatste boek van deze cyclus komt 21 september uit (op Kings verjaardag: wij moeten helaas nog wachten tot het voorjaar van 2005 voor de NL versie).

met dank aan Lilja’s library

http://www.stephenking.nl/darktower/donkeretorenframe.htm
20040721 Kingdom Hospital genomineerd! Kingdom Hospital heeft 2 Emmy nominaties ontvangen.

Eentje voor ” Outstanding main title design” en een voor “outstanding special visual effects for a series”.

De serie wordt momenteel uitgezonden door Yorin op woensdagen. De DVD komt in december in regio 2.

http://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm
20040721 Special Edition DVD Christine in aantocht? Columbia heeft wat nieuwe details bekend gemaakt over de de speciale editie DVD van Christine (met Keith Gordon, John Stockwell, Harry Dean Stanton en Christine Belford). De regio 1 DVD zal vanaf 28 september te krijgen zijn tegen $ 19.94. Behalve 2.35:1 anamorphic widescreen transfer en zowel Engels als Franse Dolby Surround tracks, zal de DVD ook een audiocommentaar van regisseur John Carpenter en acteur Keith Gordon, bevatten. Ook 20 deleted and alternate scenes, en 3 nieuwe featurettes, filmographies en previews van andere Columbia releases zullen terug te vinden zijn.

Volgens onze contactpersonen zijn er geen plannen om deze DVD op regio 2 uit te geven.

http://www.stephenking.nl/skfchristine.htm   http://www.stephenking.nl/skchristine.htm
20040721 Stephenking.nl genoemd op boek van Jack Lance Omdat de fanclub Jack Lance een echte aanrader vind voor Stephen King fans hebben we toestemming gegeven om een recensie en onze naam op de nieuwe covers te zetten. “Meeslepend als Stephen King — Stephenking.nl” staat er vanaf nu op de covers van boeken van Jack Lance.

De tweede druk van Nachtogen, maar ook de pocket met dezelfde titel zijn hier al van voorzien. Op “De Hellevanger” die binnenkort in de tweede druk en met een nieuwe cover verschijnt zal dit ook komen te staan.

Van “Nachtogen” is de nieuwe paperback en de pocket al te bestellen! De paperback natuurlijk met korting, en de pocket tegen verzendkosten! Kijk bij winkelen/kortingen bij sponsors voor meer informatie!

http://www.stephenking.nl/sponsors/sponsorframe.htm   http://www.stephenking.nl/rjacklance.htm

http://www.jacklance.nl

20040719 Vereeuwig je oude King VHS op DVD ! Movie & Game store Wognum hebben iets nieuws. Je oude videobanden laten omzetten op hoogste kwaliteit DVD. Dus dan heb je eindelijk Firestarter of bijvoorbeeld Knightriders op DVD voordat je video het echt helemaal begeeft. Voor vragen prijzen en meer info bel even (na 13:30) naar Movie & Game store Wognum 0229-579207.

p.s. ook voor bijvoorbeeld je bruidsreportage.

20040715 Nieuws update! Als eerste kunnen we je melden dat King waarschijnlijk met een nieuw boek bezig is. Er wordt gemeld dat hij aan het schrijven is, maar dat er geen publicatiedatum bekend is. Gelukkig is De Donkere Toren (deel 7 in voorjaar 2005) zo te horen dus niet zijn laatste boek!

Daarnaast is bekend dat de DVD van Secret Window niet lang meer op zich laat wachten. Vanaf 19 augustus is de DVD in Nederland verkrijgbaar.

Dat weer in tegenstelling tot de DVD van Kingdom Hospital. Er is al een regio 2 te krijgen in augustus, maar die zal niet NLO zijn. De NLO wordt pas in december verwacht…

20040712 Uitgavedata Insomnia & Ogen vd Draak gewijzigd De nieuwe op de Donkere Toren gebaseerde cover van Ogen van de Draak wordt nu eind juli verwacht, en de cover van Insomnia in augustus.

Luitingh-Sijthoff geeft aan dat ze meer werk aan het boek Insomnia hadden dan zij hadden verwacht, vandaar dat er data gewijzigd zijn.

“Overigens zijn alle publicatiedata onder voorbehoud, het publiceren van boeken is een creatief en ingewikkeld proces en vooraf is niet precies in te schatten hoe lang een boek in bewerking is of wanneer wij een manuscript binnen krijgen.”

Als de boeken omstreeks de aangekondigde data nog niet in jouw boekhandel liggen hoeft dat overigens niet aan de uitgever te liggen. Dat heeft vaak alles te maken met het bestelgedrag van een individuele boekhandel en is niet iets waarop de uitgever invloed heeft.

Spreek dus rustig je boekhandel daarop aan!

http://www.stephenking.nl/skogenvandedraak.htm   http://www.stephenking.nl/skinsomnia.htm
20040707 Kingdom Hospital van start Vanavond om 22:00 is het zo ver… de eerste aflevering van Kingdom Hospital was op Yorin TV.

Behalve dat we een filmpagina hebben van deze serie hebben we ook een collage met allerlei foto’s!

Neem snel een kijkje…!

http://www.stephenking.nl/kingdomhospital/collage.htm   http://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm

http://www.stephenking.nl/skdagboekeleanordruse.htm

20040705 Grootste boekhandel ! Barnes & Noble (o.a. in New York & Enfield CT) is de grootse boekhandel (vestiging N.Y.) van Amerika, geloof het of niet dit filiaal is bijna twee keer groter dan de Makro in Amsterdam. En in de USA alweer uitgeroepen tot de nr: 1 online shop.

Naast ruim 900 nieuwe Stephen King titels vindt je onder het tab-blad used, singed & out of print ook nog eens een kleine 1300 titels van Stephen King.

Een kleine greep van hun aanbiedingen momenteel zijn:

Song of Susannah $ 18,00

Girl who loved Tom Gordon (pop up) $ 19,95

Dreamcatcher (hardcover) $ 5,98

Dark Tower 7 $ 24,50

Limited singed pop up book (Tom Gordon) $ 400,00

http://www.barnesandnoble.com
20040705 Aanrader: Je favoriete tijdschirften leesmap Neem een jaarabonnement en krijg 6x een leesmap met je lievelingsbladen. In de map zitten twee edities van Paravisie en één nummer van Elf Fantasy, SF Terra, Frontier, The Flying Dutch en Nexus.

Je mist geen enkele uitgave èn, vergeleken met normale abonnementen op deze bladen, ben je vele tientallen euro’s goedkoper uit. De map wordt bij je thuisbezorgd en je mag hem liefst twee maanden houden. Vervolgens wordt de map opgehaald en krijg je een nieuwe. Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen.

Al vanaf 79 euro per JAAR. Gratis welkomstcadeau!

Door je aan te melden met het woord BOOMSLANG in de opmerkingen sponsor je de fanclub!

Bij de map zullen ook aanbiedingen bij suspenseshop te vinden zijn. Zo kun je nog weer een extra korting krijgen op bijv. Stephen King boeken of pakkette

http://www.suspensestory.com/page/home/index.html
20040705 Gratis Pockets bij je Suspensebestelling in Juli! In de maand JULI krijg je gratis pockets bij de volgende artikelen van suspenseshop.com:

1 boek van Suspense Publishing: € 16,50 + 1 gratis pocket

2 boeken van Suspense Publishing: € 31,50 ipv € 33,- + 2 gratis pockets

3 boeken van Suspense Publishing : € 45,- ipv € 49,50 + 3 gratis pockets

Om de korting op de boeken te krijgen moet je wel vermelden dat je van de fanclub komt: typ daarom in het opmerkingenveld bij je bestelling het woord BOOMSLANG !!

De pockets zijn dus in de maand juli een gratis extra en zolang de voorraad strekt! Je vind behalve Stephen King ook pockets van Martina Cole, Michael Crichton, Jonathan Kellerman en Robert Ludlum. Niet de minste schrijvers dus!

Da’s effe lekker voor in de vakantie!?!

http://www.suspensestory.com/page/home/index.html
20040630 Dagboek Eleanor Druse komt in augustus! De Nederlandse uitgave van het Dagboek van Eleanor Druse zal in augustus al in de boekhandels te krijgen zijn! Dit is door uitgeverij Bruna besloten omdat de serie in juli a.s. ook al bij Yorin op de televisie zal worden uitgezonden.

Het ISBNnummer is 90-229-8903-8, en het boek maakt je 14,95 euro armer.

http://www.stephenking.nl/skdagboekeleanordruse.htm   http://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm
20040628 Boekenmarkt Haarlem een succes De boekenmarkt in Haarlem was weer een succes! Bijna 100 euro netto kon in de fanclubkas worden gestort. Daarnaast hebben we gespaard via a buck a book: we verkochten maar liefst 24 gesigneerde boeken van Jack Lance (Ron Puyn) !

Ook de prijswinnaars van het boekenmarktpakket en het fanclubpakket zijn bekend: kijk op de pagina!

http://www.stephenking.nl/boekenmarkt27juni.htm
20040621 Toch weer een nieuw boek? In Entertainment Weekly is een klein artikel over Het Lied van Susannah opgenomen. In het artikel wordt ook gesproken over het baseball boek dat King aan het schrijven is (verslagen van baseball wedstrijden), maar ook dat King werkt aan een nieuw verhaal. Hij vertelde dat hij niet zeker is hoe het zal gaan lopen, want de druk om te schrijven is sinds hij “met pensioen” is gegaan van de ketel. King vertelde begin 2003 te stoppen met schrijven. Eerder bracht King elk jaar een nieuw boek op de markt, en hij vertelde nog wel te blijven schrijven, maar niet meer met de druk van een uitgeverij erachter.

Dus wie weet… toch nog een nieuwe King in de toekomst???

20040620 Secret Window op DVD USA Inmiddels is bekend gemaakt dat 22 juni de DVD Secret Window wordt uitgegeven op DVD in de USA (dit is dus geen regio 2) en welke extra’s daar op staan. Of de DVD in deze versie ook op regio 2 en met NL ondertitels in Nederland verkrijgbaar zal komen is niet bekend.

De Extra’s:

Four Deleted Scenes

Writer / Director David Koepp’s Commentary

“From Book to Film” Featurette

“A Look Through It” Featurette

“Secrets Revealed” Featurette

Animatics Storyboards

Audio: Dolby Digital 5.1 (English, French)

Anamorphic Widescreen Presentation

Bonus Trailers

Audio: Dolby Digital 5.1 (English, French)

English and French subtitles

Closed Captioning

20040611 Covers Insomnia en Ogen van de Draak bekend! Van onze contactpersoon bij Luitingh-Sijthoff mocht ik de nieuwe covers van Insomnia en Ogen van de Draak ontvangen. En ze zijn mooi!! Op de Donkere Toren serie geinspireerde kaften kun je zien op hun boekenpagina’s. Er is ook een link naar een foto met zowel voor als achterzijde van het boek. http://www.stephenking.nl/skinsomnia.htm   http://www.stephenking.nl/skogenvandedraak.htm
20040611 Nieuwe DVD’s! De nieuwe DVD van Dead Zone, (Second Season) is nu uit via Amazon.com Release datum: 8 juni 2004 (alleen regio 1, niet NL ondertiteld).

En er komt TOCH een DVD van Kingdom Hospital in regio 2! Zowel Amazon.co.uk als Columbia Tri-Star Hove Video hebben dit bevestigt. De verwachting is dat deze over 2 maanden zal verschijnen, begin augustus dus. Wat de DVD, die uit 4 discs zal bestaan in euro’s zal gaan kosten is nog niet bekend. De preorder kost je bijna 34 Engelse ponden.

http://www.stephenking.nl/skfdeadzone.htm   http://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm
20040610 Win boeken bij Boekwinkeltjes.nl Fans kunnen al een tijd hun gratis advertentie kwijt in het winkeltje van StephenKingFans bij Boekwinkeltjes.nl. Daar wordt nog steeds leuk gebruik van gemaakt, en de eigenaar van de site heeft besloten de Stephen King Fans eens te verwennen!

Surf naar boekwinkeltjes.nl en zoek de geheime code 174563 van StephenKingFans! Vul, als je die hebt gevonden, het formulier in en ding mee naar leuke prijzen! Deze keer zijn er een tweetal prachtige Stephen King boeken te winnen die beschikbaar zijn gesteld door boekwinkeltjes.nl.

De sponsor neemt ook nog eens de verzendkosten voor zijn rekening, dus het kost je helemaal niets om mee te doen! De verloting van deze boeken zal plaatsvinden op 15 juli. De winnaar wordt via email benaderd, en na 25 juli bekend gemaakt in Kings Things.

http://www.boekwinkeltjes.nl
20040610 Bekijken Man in the Black Suit onder voorwaarden Als je je inschrijft op de mailinglist van Stephen King Short Movies kun je de link naar deze film toegezonden krijgen. De regisseur van de film heeft namelijk aangegeven dat alleen ingeschreven personen bij SKSM de film mogen bekijken. De film is dan ook niet op de website te krijgen.

Kortom; schrijf je in bij SKSM… Eigenaar Bernd gaf aan dat hij niet iedereen los de link kan sturen, maar beloofde de link bij een x aantal aanmeldingen nog eens in de nieuwsbrief te zetten. Overigens hoef je niet bang te zijn overspoeld te worden met mail, afhankelijk van de gebeurtenissen krijg je 4 a 5 mailtjes in de maand en ben je direkt op de hoogte over alles omtrent shortmovies!

http://www.stephenkingshortmovies.com http://www.stephenking.nl/skfblacksuit.htm
20040610 We komen weer naar je toe zondag 27 juni Zoals hopelijk bij iedereen bekend: De Grote Haarlemse Boekenmarkt van 27 juni a.s. heeft 150 a 160 kramen, en de fanclub zal ook deze keer vertegenwoordigd zijn.

Daarnaast verwachten wij Jack Lance om te signeren, ABC en Ear&Eye/Diskoland voor de verkoop van boeken en DVD’s en VHS. Je vind ons bij kraamnummer 130/131. Hoe je er komt, en wat er allemaal nog meer is vind je op de boekenmarktpagina!

http://www.stephenking.nl/boekenmarkt.htm
20040610 King’s Speech op CD Simon & Schuster Audio zal de speech die King gaf tijdens de uitreiking van de medaille die hij won van de National Book Foundation op CD gaan zetten. Er is nog geen titel, maar de verwachting is dat de CD in augustus te krijgen zal zijn. De prijs is $12.00. http://www.stephenking.nl/intervkingspeech.htm
20040609 Stem voor Gotham Cafe Niet echt een nieuwtje, omdat het al langer op het discussiebord staat… Maar De dollarbaby Gotham Cafe wordt niet via internet aangeboden. De enige manier om m te zien is op een filmfestival. Maar om zo’n festival in Nederland te krijgen, hebben we wel handtekeningen nodig! Dus surf naar onderstaande site en voeg jezelf toe!!! (vergeet niet alle velden naar waarheid in te vullen, en dubbele invoeren worden verwijderd) http://www.stephenkingshortmovies.com/GothamCafe/ http://www.stephenking.nl/skfgothamcafe.htm
20040603 DVD Kingdom Hospital Marijn stuurde ons een trailer met aankondiging voor de DVD die uit gaat komen van Kingdom Hospital. Ook de cover is inmiddels bekend. Wanneer de DVD (en of deze dezelfde cover zal hebben) in Nederland komt is nog niet bekend. http://www.stephen-king.tk/trailers/index.htm?kingdomondvd.asfhttp://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm
20040521 Een Lied van Susannah Eindelijk is de cover van de Nederlandstalige versie van Een Lied van Susannah bekend. Het is het zesde deel uit de donkere toren serie, en het boek wordt rond 3 juni aanstaande verwacht in de boekhandels, en kan nu bij diverse boekhandels al in pre-order worden gezet. http://www.stephenking.nl/skliedvansusannah.htm

http://www.stephenking.nl/darktower/gedeelte_dt6_engels.htm

20040521 Engels voorproefje voor DT 6 (Song of Susanna) Via de specials is alvast een voorproefje te vinden uit het zesde boek van de Donkere Toren serie: Song of Susanna. Het boek zal ook in Nederland verschijnen, maar als je niet kunt wachten tot november kun je dit Engelse stuk tekst alvast lezen. http://www.stephenking.nl/darktower/gedeelte_dt6_engels.htm
20040520 Gotham Cafe Er is weer een nieuwe dollar baby in de maak! Deze keer gaat het om de korte film Gotham Cafe, gebaseerd op het verhaal Lunch in het Gotham Cafe uit Alles is eventueel.

Het script is onder andere geschreven door Bev Vincent, die bekend is van het boek The Road To The Dark Tower.

http://www.stephenking.nl/skfgothamcafe.htm   http://www.stephenking.nl/skalleseventueel.htm

http://www.stephenking.nl/skmacabereliefde.htm

20040508 Nog meer filmnieuws Eindelijk… Voor de verfilming van The Girl who loved Tom Gordon is na een lange speurtocht iemand gevonden die de hoofdrol van Trisha kan spelen. Meer info op de filmpagina.

Lilja’s Library melde ook dat er gesproken wordt over een remake van IT. Peter Filardi, die schreef voor de remake van Salem’s Lot zou hiermee bezig zijn. Warner Bros heeft dit nieuws nog niet bevestigd.

http://www.stephenking.nl/skfgirltomgordon.htm
20040504 Talisman verfilming: geen geluk.. 20 Jaar na het uitbrengen van het boek had Stephen Spielberg eindelijk maar eens besloten om het te verfilmen. In april dit jaar kregen we het nieuws dat het eindelijk maar eens ging gebeuren…

Maar helaas, de director die was aangesteld voor dit project (Vadim Perelman) is met wederzijdse instemming vertrokken, aldus DreamWorks dat het project onder zijn hoede heeft.

(10/05) Ed Zwick heeft de plaats van V. Perelman ingenomen.

http://www.stephenking.nl/sktalisman.htm   http://www.stephenking.nl/skftalisman.htm
20040504 Is ut een link of niet? Het is misschien even wennen, maar nu heeft ook de nieuwtjespagina hetzelfde lettertype als de rest van de website.

Daarnaast zijn de lijntjes onder de linken verwijderd, het lijkt dus misschien dat er geen link staat, maar als je over de tekst zweeft krijg je wel het “handje”. De link staat er dus gewoon…

20040427 Een kijkje in het verwachte popupboek TGWLTG Al eerder lieten we je weten dat er een popupboek van The Girl who loved Tom Gorden gaat verschijnen.

Dankzij Lilja’s Library kunnen we je nu ook vast wat van de inhoud van het boek laten zien… Hiernaast een voorproefje: andere foto’s vind je op de boekenpagina.

http://www.stephenking.nl/skmeisjetomgordon.htm
20040422 Nieuwe cover popup boek bekend Begin deze maand informeerden we je al over het in oktober te verschijnen popupboek van The girl who loved Tom Gordon. Deze zal niet in het Nederlands verschijnen, maar voor een verwoede verzamelaar is het toch wel iets dat niet in je collectie mag ontbreken.

Het boek zou in een kartonnen hoesje gaan verschijnen. ISBN: 0-689-862725 en gaat in Amerika $24,95 kosten. Er komt ook een (heel veel duurdere) gelimiteerde en getekende versie. Hier afgebeeld de cover van de versie van $24,95

http://www.stephenking.nl/skmeisjetomgordon.htm   http://www.stephenking.nl/girltomgordenpopupinfo.htm
20040416 Boek Secret Window filmeditie is uit! Het boek (Tweeduister) behorend bij de film Secret Window, die nu in de bioscopen draait, ligt al in de winkels! Die mag weer niet aan je verzameling ontbreken natuurlijk….

Voor 14,95 is het boek, iets groter dan een pocket voor jou! De link naar Proxis kunnen we helaas nog niet leggen omdat het boek daar nog niet te krijgen is. Kun je niet wachten: www.boekenwereld.nl heeft ‘m al.

Zodra de link beschikbaar is zullen we deze natuurlijk vermelden.

http://www.stephenking.nl/sktweeduister.htm
20040413 Secret Window Bioscoop release & Prijsvragen Deze film met Johnny Depp zou eerst 15 april in de bioscopen gaan draaien. Om ons onbekende redenen is dit bij sommige bioscopen een week doorgeschoven, en is de verwachte datum daar 22 april geworden.

Win nu twee vrijkaarten voor de film Secret Window samen met een Secret Window prijzenpakket (met onder meer het gelijknamige boek van Stephen King) via zonnet.nl De simpele vraag (Waar beschuldigt Shooter Mort van?) kan tot 22-4 worden beantwoord.

Belgische fans kunnen meedoen met een prijsvraag van cinenews.be om 5 rode shirts met lange mouwen (zoals gedragen in de film) te winnen. Het is helaas niet mogelijk om vanuit Nederland mee te doen.

http://www.stephenking.nl/skfsecretwindow.htm   http://www.zonnet.nl/pm/PrintArticle/1,1870,627252,00.html

http://www.cinenews.be/Contests.Detail.cfm?ContestsID=1063

20040413 Engelstalige King boeken bij Bol.com Nu voor maar 5 euro per stuk nu bij Bol.com vanwege hun 5 jarige bestaan:

-Apt pupil (UK)

-Cujo (UK)

-Danse Macabre (UK)

-Different Seasons (UK)

-The Eyes of the Dragon (UK)

-Skelleton Crew (UK)

-Wizard and Glass (DT IV) (USA)

http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/
Store/nl/-/EUR/BOL_ViewMiniSite-Start;sid=xlHUBvBY4_
zUH7AkwhPqMRCOxyVV6ZkHp5Q=?Section=GIFTS&Template
=MiniSites%2fmini_5jaar23
20040413 Woensdag Johnny Depp Night bij Veronica! A.s. woensdag heeft Veronica een special over Johnny Depp. Ze gaan meer in op de nieuwe film Secret Window, die natuurlijk gebaseerd is op het verhaal van King.

Dit kun je zien tussen 19:55-20:25 uur.
Daarna zal de film Nick of time waarin Depp een rol heeft te zien zijn.

Overigens zal Depp in 2005 de rol van Willy Wonka op zich nemen in Charlie and the Chocolate Factory (Sjakie en de chocoladefabriek).

http://www.stephenking.nl/skfsecretwindow.htm
20040406 Nu korting op nieuwe titel van M.P.O. Books Bij de aanraders vind je o.a. de titel “Bij Verstek Veroordeeld” van M.P.O. Books. Dit boek komt op 15 april uit, en je kunt 1,25 korting krijgen bij alle erkende boekhandels van 20 april tot 20 mei 2004. http://www.stephenking.nl/aanraders_andere_auteurs.htm   http://www.stephenking.nl/sponsors/sponsorframe.htm
20040403 The girl who loved Tom Gordon Popupboek In het Engels zal een popupboek van Het meisje dat hiel van Tom Gordon gaan verschijnen. Het boek wordt medio oktober pas verwacht, maar helaas is de pre-order op de diverse websites niet werkzaam.

Het gaat om 16 popup pagina’s. Het boek is geillustreerd door Alan Dingman en wordt geschikt geacht voor kinderen van 8 jaar en ouder. Het zou in een kartonnen hoesje gaan verschijnen. ISBN: 0-689-862725 en gaat in Amerika $24,95 kosten.

Voor zover wij weten zal het boek niet in het Nederlands vertaald uitgebracht worden.

met dank aan lilja!

http://www.stephenking.nl/skmeisjetomgordon.htm
20040402 Secret Window Secret Garden Deze nieuwe film met Johnny Depp in de hoofdrol wordt omstreeks 15 april in de bioscopen verwacht.

De DVD wordt na de zomer uitgebracht, en zal hoogstwaarschijnlijk wat leuke extra’s bevatten. We hoorden dat er een audiocommentaar met director/screenwriter David Koepp, deleted scenes, storyboard animaties, een kijkje achter de schermen en een paar special effects te zien zullen gaan zijn. Columbia Tristar (die helaas niet op onze mailtjes reageert) zal de DVD later deze zomer gaan uitbrengen.

http://www.stephenking.nl/skfsecretwindow.htm
20040402 King doet audioapperance Kingdom Hospital Stephen King zal een audio rolletje hebben voor de zesde aflevering van Kingdom Hospital. De serie is hier nog niet op TV, maar in Amerika zend de ABC deze al uit. Later zal hij ook nog een cameo doen (een kleine verschijning in de film) wordt er gemeld.

met dank aan Lilja

http://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm
20040402 Vakantieplannen naar Bangor Maine? Als je vakantieplannen hebt naar Amerika, en toevallig ook nog naar Maine, dan moet je zeker de plaats Bangor aandoen… de woonplaats van Stephen King.

Wat er allemaal in de omgeving te vinden is, en waardoor King op zeker is geinspireerd vind je terug via onderstaande link. Een leuk verslag met foto’s van zijn huis en omgeving en veel info als openingstijden enzovoorts.

Met dank aan lilja!

http://travel.mainetoday.com/fromaway/040401.shtml
20040402 DT6 nu al te krijgen! Als je echt niet kunt wachten tot deel 6 van de donkere toren verschijnt, kun je NU al het verhaal lezen. Via ebay wordt namelijk een ARC (Advance Review Copy) aangeboden. Je moet echter wel diep in de buidel tasten: hij kost je ongeveer $200!!!
20040402 Nieuw op de website! Ondanks dat we op 1 april een beetje schijndood waren is er in de tussentijd hard gewerkt en zijn er weer wat nieuwe dingen te vinden op de website.

Allereerst vind je onder de boekenlink een nieuwe link terug naar alle verhalen (UK en NL). Een prachtig overzicht, gemaakt door Marijn, waarin alle losse verhalen terug te vinden zijn.

Daarnaast onder de filmlink vind je een nieuwe pagina terug waarin alle previews, trailers en downloadable short movies terug te vinden zijn, samen met een screenshot uit de film. Zo hoef je niet alle films af om te zien of er een preview of trailer van is…

20040402 1 april!!! Het kon natuurlijk niet uitblijve& Net als vorig jaar lanceerden we rond 24:00 onze 1 april grap op de website.

We schreven op de entreepagina dat de fanclub ophield met bestaan, en daar is natuurlijk helemaal niets van waar: we zijn juist springlevend! Als je de tekst had aangesleept had je de waarheid gelijk ontdekt! We riepen iedereen (die de boodschap voor waar nam) op om op het prikbord te reageren over een doorstart van de fanclub. Die reacties vind je terug op het prikbord…

Gelukkig kan iedereen tegen een geintje en werd er leuk gereageerd. Niemand hoeft zich zorgen te maken: We zijn springlevend en gaan gewoon lekker door!!

http://www.stephenking.nl/indexre1april.htm
20040328 Nieuw op de website Nieuw op de website (onder boeken en onder fans) is de link “Aanraders”.

Hieronder vind je diverse schrijvers die worden aangeraden door andere Stephen King lezers.

Van nog niet elke schrijver is een recensie opgenomen onder Fans lezen/kijken ook, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het geen goede schrijvers zijn! Daarom brengen we je deze schrijvers op deze manier onder de aandacht.

Mis je nog een schrijver in dat rijtje? email ons dan de naam van de schrijver en het boek door, dan kunnen we het overzicht verder compleet maken.

Nieuw in het overzicht (vergeleken met fans lezen/kijken ook) zijn:

M.P.O. Books, Ron Puyn, J.R.R. Tolkien, Jack Lance, Robin Cook en Maggie Furie.

http://www.stephenking.nl/aanraders_andere_auteurs.htm
20040327 10% korting bij Proxis op 4 pockets tot eind april De nieuwe pockets De Marathon, Razernij, Vlucht naar de Top en Werk in uitvoering met 10 procent korting bij Proxis.

Surf nu naar de aanbiedingen/kortingen bij bedrijven pagina om van de korting gebruik te kunnen maken!

http://www.stephenking.nl/sponsors/sponsorframe.htm
20040324 Nu 12% korting bij Ear & Eye en Diskoland Via de aanbiedingen/korting bij bedrijven vind je nu een bon voor 12% korting die je krijgt bij alle filialen van Ear & Eye en Diskoland bij jou in de buurt op Stephen King DVD’s en VHS!

Ook in Kings Things zit een bon. Hoe gemakkelijk het verder werkt lees je op de aanbiedingen pagina.

http://www.stephenking.nl/sponsors/sponsorframe.htm   http://www.stephenking.nl/kortingsbon_eareye.htm
20040323 Wat wordt het volgende King boek? Welk boek zal King nu weer schrijven, nu de DT serie is afgelopen? Die vraag leeft nogal bij de fans, maar er lijkt nu een antwoord te komen! King gaat samenwerken met Boston Red Sox man Stewart O’Nan.

Wat begon als een mailwisseling tussen Stewart en Stephen, beide Red Sox fans gaat eindigen in een boek. Beide mannen gaan naar de training, de dag van opening en de games, soms samen en soms alleen, en zullen hun gedachten op papier zetten.

Steward schreef al meer boeken, zowel fictie als nonfictie. Zijn laatste boek heet “Night Country”en zal in oktober uitkomen. En wat King schrijft weten we als fans natuurlijk wel.

Het nieuwe boek heeft nog geen titel, en zal in Amerika op de markt worden gebracht door Scribner. Er zal ook een audiotape komen van Simon & Schuster, tegelijk met het boek.

Het is niet bekend of het boek ook in Nederland op de markt zal komen.

http://www.simonsays.com
20040322 Kingdom Hospital: King doet een Cameo Zoals zo vaak in zijn films zal Stephen King ook in Kingdom Hospital een cameo doen.

Een cameo is een superkleine rol, meestal loopt hij alleen door het beeld en heeft maar heel weinig tekst.

Voor Nederland is het nog niet bekend wanneer, en of de DVD’s gaan uitkomen met de serie erop (12 delen), maar het schijnt dat de afleveringen vanaf internet al te downloaden zijn.

Het is nog niet bekend in welke aflevering King zijn cameo zal gaan doen. We houden je op de hoogte!

Onder films, King in eigen films, vind je meer cameo’s van hem terug. De meest recente is Rose Red, waarin hij als pizzabezorger een rolletje had.

http://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm   http://www.stephenking.nl/kinginfilms.htm
20040316 Films Top en Flop 5 Msn heeft de beste en slechtste boekverfilming van King uitgekozen, dat meldt www.nieuws.nl.

De slechtste: 5. Silver Bullet; 4. Graveyard Shift; 3. Pet Semetary; 2. Sleepwalkers; 1. Maximum Overdrive.

De beste: 5. Stand by me; 4. Misery; 3. The Shining (Kubrick); 2. The Dead Zone; 1. The Shawshank Redemption.

http://www.stephenking.nl/skfmaximumoverdrive.htm   http://www.stephenking.nl/skfshawshankredemption.htm
20040316 Secret Window De film Secret Window met Johnny Depp in de hoofdrol gaat, zoals het er nu naar uit ziet, op 15 april a.s. in de Nederlandse bioscopen draaien.

We zijn druk aan het informeren om dit bericht bevestigt te krijgen, maar ook zoeken we meer informatie en zijn op zoek naar de maatschappij die de film uitgeeft, en of zij iets voor de fanclub kan betekenen. Wie weet…

Het Engelstalige boek is al te krijgen bij Proxis

http://www.stephenking.nl/skfsecretwindow.htm
20040316 Nieuw: Dollarbaby’s en Short Movies Downloadable Vanaf nu kunnen we jullie dankzij Bernd, de eigenaar van Stephen King Short Movies, ook een link aanbieden naar korte films, zoals Dollarbaby’s. Een Dollarbaby is een film, waar Stephen King voor de filmrechten ervan wel geteld $1,00 vraagt. Er zijn er een flink aantal, en op de desbetreffende filmpagina’s is een link opgenomen. Veel kijkplezier!
20040315 Een grappige neppert: trap er niet in he! Op de foto hiernaast zie je een grappige neppert die we tegenkwamen op een veiling.

Het bestaat eenvoudigweg niet dat Stephen King een Nederlandstalige poemapocket zoveelste druk heeft getekend. Hij is nooit in Nederland geweest, en als je al een boek hebt opgestuurd om deze te laten tekenen stuur je toch geen pocketje zoveelste druk, maar neem je een van je mooiste boeken toch?

Dus trap er niet in, en bied hier dus geen (minimaal) 20 euro voor…

20040314 De eerste boekenmarkt achter de rug Zaterdag 13 maart was het dan zover.. de eerste boekenmarkt in Haarlem.

We mochten een aantal van jullie ontmoeten en gaven ook nog eens een super prijzenpakket weg!

Onze indrukken van deze dag, compleet met enkele foto’s vind je nu terug op de website! Kijk onder fanclub en klik op boekenmarkt.

Ook de winnaar(s) van het prijzenpakket vind je daar terug.

20040311 Kingdom Hospital gekte Bij alle ABC ontvangende tv kijkers is de Kingdom Hospital gekte inmiddels goed toegeslagen…

Inmiddels is er ook een Kingdom Hospital Episode Guide online, waar je kunt zien wat je te wachten staat, en waar je over vorige afleveringen kunt chatten…

Er wordt naar allerlei linken uit andere boeken verwezen. Leuke informatiesite! – Met dank aan Ed H. voor de tip!-

http://www.tvtome.com/tvtome/servlet/EpisodeGuideSummary/showid-21043/Stephen_Kings_Kingdom_Hospital/
20040308 Geweldige korting DVD’s IT en The Shining Bij Re-played.com zijn de volgende DVD’s met giga korting te krijgen:

IT: van € 20.99 voor € 10.99 voordeel van € 10,00

The shining: van € 28.99 voor € 14.99 voordeel van € 14,00 (miniserie)

Voor deze aktie geldt: zolang de voorraad strekt.

Wat re-played.com nog meer in huis heeft van Stephen King vind je op de filmpagina met bestelmogelijkheid.

http://www.re-played.com/product_info.php?products_id=5181 http://www.re-played.com/product_info.php?products_id=5173

http://www.stephenking.nl/filmlijst.htm

20040308 Nieuw op de website! We hebben een nieuw onderdeel toegevoegd op de website!

In het onderdeel ‘games’ vind je allerlei spelletjes terug die gebaseerd zijn op een verhaal van Stephen King, of waar King op een andere manier mee te maken heeft.

We zijn er nog mee aan het werk, en op zoek naar een goede downloadsite. Maar neem er vast een kijkje! Je vind de games in het menu aan de linkerkant!

20040303 The Illustrated Stephen King Trivia Book Jouw naam in The Illustrated Stephen King Trivia Book? Bev Vincent en Brian Freeman zijn de editors van dit boek. Zij roepen iedereen op om triviale King-vragen in te sturen. Als jouw vraag in het boek wordt gebruikt, komt je naam op een speciale contributors-pagina te staan. Iedereen die een vraag instuurt, maakt daarmee meteen kans op een gratis exemplaar van de paperback-uitvoering. Ze hebben er 100 om weg te geven. Als Bev en Brian 10 vragen van je plaatsen, maak je zelfs kans op een gratis gesigneerd, traycased, DeLuxe Lettered Edition exemplaar. Het boek wordt opgesierd met meer dan 50 illustraties door Glenn Chadbourne. http://www.stephenkingtrivia.com/
20040229 Beter besteloverzicht bij Proxis De boekenlijst + bestellen, (te vinden onder de boekenlink) met alle boeken in volgorde van uitgifte met linken naar proxis waar je kunt bestellen (en waarvan de fanclub een klein percentage van de verkopen krijgt) is vernieuwd! Je kunt nu zien om welke beschikbare NL covers het gaat en het ziet er daardoor ook gelijk wat overzichtelijker uit… Boeken van Stephen King die bij Proxis beschikbaar zijn pik je er dus gemakkelijk uit!

Naar boeken van andere schrijvers zoeken? Of naar films? Gebruik dan deze zoekengine. Ook van aankopen gedaan via deze zoekengine krijgt de fanclub namelijk een klein percentage…

http://www.stephenking.nl/sponsors/sponsorframe.htm   http://www.stephenking.nl/alleboekuitgaven.htm
20040228 Diverse nieuwe pockets om naar uit te kijken! Zoals je al terug vond op de wordt verwacht pagina, en ook hier in het nieuws staan er een paar nieuwe uitgave van pockets op stapel. Van enkele zijn de covers al bekend, ondanks dat ze nog niet leverbaar zijn op dit moment.

Maar zo weet je wel alvast naar welke covers je uit moet zien in de winkels!

20040226 Alles is eventueel De nieuwe cover van de midprice editie van “Alles is eventueel” is bekend. De ISBN is 90-245-5290-7, en hij gaat 12,50 euro kosten. http://www.stephenking.nl/skalleseventueel.htm
20040224 Ear & Eye / Diskoland komt naar de boekenmarkt! Hoera! Op de boekenmarkt is er bij onze kraam ook gelegenheid om DVD’s aan te schaffen van Stephen King! Ear & Eye en Diskoland (heeft dezelfde eigenaar) zullen aanwezig zijn met een flinke hoeveelheid DVD’s.

Mocht je nog DVD’s missen in je verzameling? Kom dan ook daarvoor even langs onze kraam!

En nog meer goed nieuws van deze sponsor: binnenkort zal er op onze website een kortingsbon online komen waarmee je meer dan 10% korting kunt krijgen op Stephen King DVD’s bij de filialen van Ear&Eye en Diskoland!

http://www.stephenking.nl/boekenmarkt.htm   http://www.diskoland.nl
20040222 Eindelijk: de Entertainment Weekly column Het heeft een tijdje geduurd, maar er is weer een nieuwe column online. Vanwege zijn ziekte (longontsteking en andere onderzoeken-zie eerder nieuws) zijn er ook tussen december en nu geen columns van King gepubliceerd in Entertainment Weekly.

Nu staat er weer een nieuwe column online. Veel leesplezier!

http://www.stephenking.nl/kingcolumn_9.htm
20040221 Nog meer nieuwe boekreleases verwacht! – filmeditie van TWEEDUISTER, met artwork van de film SECRET WINDOW (met Johnny Depp) – april 04

– herziene vertaling INSOMNIA met op DT-serie gebaseerd omslag – juni 04

– EEN LIED VAN SUSANNAH (DT 6) juli 04

– herziene vertaling OGEN VD

20040220 Rest Stop. Ben jij in december vergeten het amerikaanse tijdschrift Esquire te kopen vanwegen het nieuwe korte verhaal “Rest Stop” van Stephen King ???

Geen paniek want dit verhaal is momenteel ook via onderstaande link op het internet te lezen. met dank aan Bev Vincent.

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,11589-1004278,00.html
20040209 Pop-up editie The Girl who loved Tom Gordon De release van de pop-up editie van The Girl who loved Tom Gordon is in september 2004 gepland. Het boekje zal 16 pagina’s bevatten. De illustraties zijn van de hand van Alan Dingman en Peter Abrahams verzorgt de nodige aanpassingen. Het staat namelijk in de categorie kinderboeken vermeld. Je kunt het boek nu al bij Amazon UK bestellen, maar op de site van Simon & Schuster staat nog niets vermeld. Met dank aan Lilja’s Library. http://www.stephenking.nl/skmeisjetomgordon.htm
20040208 King genomineerd voor 3 awards!!! Stephen King is maar liefst voor DRIE Horror Guild Awards genomineerd. Allereerst voor zijn boek Wolven van de Calla, maar ook voor de TV-serie The Dead Zone. Tenslotte is hij ook genomineerd voor de zogenaamde Living-Legend Award. Met dank aan Lilja’s Library. http://www.scifi.com
20040207 De Scherpschutter verfilmd ??? Helaas we zullen het tot op heden moeten doen met maar een kleine 3 minuten. Maar evengoed het bekijken waard. Met dank aan Kees Kennis. http://www.stephenking.nl/darktower/diverse.htm http://us.penguingroup.com/static/packages/us/
global-penguin/darktower/gallery-poll.html
20040205 DVD releases regio 1 Lilja’s Library laat ons weten dat er voor regio 1 de volgende DVD releases in de planning staan:

Firestarter I & II in een collection,

Dead Zone serie 2,

Shawshank redemption special release vanwege de 10e verjaardag. Er zou nieuw audiocommentaar van Frank Durabont worden ingesproken.

Om de DVD’s te bestellen kun je het beste even naar de website van onze Deense collega surfen. Daar staan linken naar de diverse DVD’s bij amazone.

Of deze DVD’s ook in regio 2 zullen gaan verschijnen is nog onbekend.

http://www.Liljas-Library.com
20040205 Jaarverslag 2003 Als je benieuwd bent naar ons jaarverslag dan kun je deze onder het kopje fanclub aankiezen, of via onderstaande link.

Onze penningmeester heeft het reilen en zeilen van de fanclub over het jaar 2003 eens op een rijtje gezet.

http://www.stephenking.nl/nieuwsbrief/jaarverslag03.htm
20040130 Talisman motion picture en Night Flier 2 Er is nu officieel bekend gemaakt dat The Talisman een motion picture gaat worden, en niet zoals eerder werd gezegd een miniserie voor ABC.

Cast of directors zijn nog niet bij name genoemd.

Op The Night Flier komt een vervolg: Night Flier II -Fear of Flying. New Amsterdam Entertainment is daar mee bezig aldus Lilja-s Library

http://www.stephenking.nl/skftalisman.htm   http://www.stephenking.nl/skfnightflier.htm
20040130 Nog een Kingdom Hospital Trailer Ze sloven zich maar uit voor deze nieuwe film…

Er is nog een trailer online gekomen, nog mooier dan de vorige!

http://www.stephen-king.tk/trailers/index.htm?kingdomhospital2.asfhttp://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm
20040127 IT is de engste! Het verhaal van horrorschrijver Stephen King, over een demonische clown die een rustig plaatsje in New England terroriseert, is door luisteraars van de BBC gekozen tot het meest griezelige televisieprogramma aller tijden. De verfilming van Kings bestseller ‘It’ versloeg daarmee onder meer ‘The Twilight Zone’, ‘The X-Files’ en ‘Twin Peaks’.
Bij FOK kun je meer lezen, en ook nog eens reageren! Neem een kijkje!
http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=37752 http://www.stephenking.nl/skhet.htm

http://www.stephenking.nl/skfit.htm

20040125 Nieuwe startpagina en Ditjes & Datjes Nieuw op de website is de startpagina. Deze is eens lekker opgeruimd. De informatie die je er eerst vond, vind je nu terug op de Ditjes & Datjes pagina. Hierop vind je op dit moment bijzonderheden over onderhoud, instellingen van je computer om onze pagina’s te kunnen bekijken.

De Ditjes en Datjes vind je natuurlijk terug in het menu!

De pagina zal door onze Tim verder worden uitgebreid met allerlei leuke wetenswaardigheden die Stephen King gerelateerd zijn. Neem dus regelmatig een kijkje, zo weet je alles!

20040125 Boekenmarkt Haarlem Zoals al eerder aangegeven zal de Stephen King Fanclub Nederland een aantal dagen op de boekenmarkt in Haarlem aanwezig zijn. In Kings Things vind je meer informatie, net als op de pagina over de boekenmarkt. Je vind er wat we gaan doen die dagen (mede namens onze sponsors). Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over de boekenmarkt door regelmatig naar deze pagina te kijken. http://www.stephenking.nl/boekenmarkt.htm
20040121 IT acteur Jonathan Brandis pleegde zelfmoord De acteur Jonathan Brandis, die 12 jarige Bill Denbrough speelde in de film IT is op 12 november 2003, op 27 jarige leeftijd dood aangetroffen na een geslaagde suïcidepoging.

Met dank aan Trafx Records die ons hierover een mail stuurde.

http://www.minorcon.org/brandis.html http://www.stephenking.nl/skfitspecial.htm
20040119 Open nu je eigen boekwinkeltje Via www.boekwinkeltjes.nl kun je nu (voor weinig!) je eigen boekwinkeltje openen, als je boeken wilt verkopen via het internet. De fanclub heeft zelf zo’n boekwinkeltje en we krijgen ontzettend veel hits op de advertenties daar.

De eigenaar van boekwinkeltjes doet nu alle fans van de Stephen King Fanclub Nederland een mooi aanbod! Open nu een boekwinkeltje met het magische woord (lees bij aanbiedingen van bedrijven hoe) en betaal maar 2 maanden in plaats van 3. Door een boekwinkeltje te openen sponsor je de fanclub, want wij krijgen een percentage van alle boekwinkeltjes die met het magische woord zijn geopend!

http://www.stephenking.nl/sponsors/sponsorframe.htm
20040117 Filmen van Riding the Bullet afgelopen. via Lilja’s Library mochten we horen dat Mick Garris heeft laten weten dat de verfilming van Riding The Bullet is afgelopen. Alles is goedgegaan en ze zijn begonnen het het editen van de film. De film zou rond halloween in de Amerikaanse bioscoop verwacht worden. http://www.stephenking.nl/skfridingbullet.htm
20040117 Nieuw en/of goedkoop op DVD Carlo van Orsouw was zo vriendelijk ons te laten weten dat per 23 december 2003 Quicksilver highway uitgegeven is op DVD. Je kunt m krijgen bij Freerecordshop en dvdoutlet.nl.

Ook de nog weinig verkrijgbare Mangler II (aka The Graduation Day 2002 – aka Virual Death is bij beide zaken voor weinig te koop. Kijk bij www.elcheapo.nl voor de goedkoopste!

Bedankt voor de tips Carlo!

20040114 Nieuw op de website Zoals je al hebt gezien is het menu op de website aangepast. Het klapt nu uit, waardoor er meer ruimte is gekomen voor de pagina’s waarvoor je kiest.

Daarnaast is de Poll online gekomen. De eerste vraag staat voor jullie klaar. Je vind de poll onder “fans” in het nieuwe menu.

20040114 Nieuwe Dollarbaby: Luckey Quarter Dankzij Lilja’s Library weten we dat in januari de premiere is van een nieuwe Dollarbaby. Het gaat om het 11 minuten durende “Luckey Quarter”. http://www.stephenking.nl/skfluckeyquarter.htm
20040110 Win een Stephen King DVD pakket In de KRO micro gids van deze week (10-16 jan) staat een prijsvraag waarmee je een Stephen King DVD pakket (Rose Red, Green Mile, The Shining, It en Dreamcatcher) kunt winnen. Beantwoord de volgende vraag:

Wie speelde de hoofdrol in de King verfilming van de Shining?

1. John Malkovich 2. Steven Weber of 3. Gene Hackman.

Voor 50 ct pm kun je het antwoord doorgeven op 0909-5010145. Verder zijn er ook VHS paketten en Dreamcatcher boeken te winnen. Bel voor 17 januari. De prijsvraag is naar aanleiding van de DVD Dreamcatcher release.

20040110 King Special in “Schokkend Nieuws” #61 In het tijdschrift “Schokkend Nieuws” staat deze winter een special over Stephen King getiteld ‘Weg met het Respect’. In de special worden vooral de films onder de loep genomen. SN geeft zelf aan welke zij de beste verfilmingen vindt:

1. The Dead Zone (47 punten)

2. The Shining (Kubrick versie, 36 punten)

3. Carrie en Stand by Me (beiden 27 punten)

4. Misery (20 punten)

5. The Shawshank Redemption (11 punten)

http://www.schokkendnieuws.nl
20040109 Secret Window Trailer Op 23-4-2004 komt in Amerika de nieuwe film Secret Window in de bioscopen. Van deze film met Johnny Depp is nu eindelijk te trailer te bekijken. Helaas moeten wij in Europa nog wel wat langer wachten tot deze nieuwe King-film in de bioscopen te zien is… http://www.stephenking.nl/skfsecretwindow.htm   http://www.sonypictures.com/movies/secretwindow/
20040108 The Kingdom’s Hospital Ja, ja op 3 maart is het dan zover dan gaat de nieuwe Stephen King serie “The Kingdom Hospital” op de Amerikaanse zender ABC in premiere. Het gaat hier om een 15 uur durende serie die een soort kruising is tussen ER & The Shining. Meer informatie vind je natuurlijk op onze eigen filmpagina terug, maar ook op Lilja’s Library. http://www.stephenking.nl/skfkingdomhospital.htm   http://www.liljas-library.com/kingdom.html

http://abc.go.com/movies/kingdomhospital.html

20040108 Steeds meer info over remake van Salem’s Lot Rob Lowe gaat momenteel meerdere tv zenders langs in amerika om over de nieuwe remake van Salem’s Lot te praten. Het is de nieuwe verfilming van het boek Bezeten Stad.

Juni 2004 zal het dan eidelijk zover zijn dat de remake in de us uitkomt, ook heeft TNT al bevestigt dat hij totaal 4 uur zal gaan duren en in twee episodes uitkomt net als het origineel.

http://www.stephenking.nl/skfsalemslot.htm   http://www.liljas-library.com
20040107 DVD’s in de aanbieding bij Free Record Shop Free Record Shop heeft momenteel een aanbieding: 3 DVD’s voor 33,00 euro. De volgende DVD’s van Stephen King staan in het rijtje: The Green Mile, Shawshank Redemption, Christine, Carrie, Pet Sematary, Firestarter 2: Rekindled, The Simpsons Halloween Special (mogelijk met een persiflage op The Shining), Pet Sematary 2, Carrie 2 en Apt Pupil. De actieperiode loopt van 5 januari t/m 4 februari. Een uitgelezen kans om je verzameling aan te vullen … http://www.freerecordshop.nl/pages/marketingactions.asp?actionID=2286&A_code=98_fqfZ3mpon4UT
20040104 De Fanclub komt naar je toe deze zomer…. Vast een klein tipje van de sluier, want we moeten nog veel regelen…. maar op zaterdag 13 maart kun je vertegenwoordigers van de Fanclub vinden op de Haarlemse Boekenmarkt. We zullen in elk geval onze merchandise, en nieuwe en tweedehands Stephen King boeken verkopen. Natuurlijk zorgen we voor een paar leuke akties, waarvoor je wel even langs onze stand moet komen.

Hou deze datum dus vast vrij in je agenda. In februari hopen we je te kunnen melden wat er nog meer gaat gebeuren, en welke dagen je ons er nog meer zult kunnen vinden!

Op het prikbord hopen we dat jullie vast enkele reacties willen geven hierover, dus surf ook daar nog even langs!

20040101 Stem nu op deze website! Je kunt nu op www.stephenking.nl stemmen voor website van het jaar 2003. Klik op onderstaande link om te stemmen!

Stem aub maar 1x en pas geen trucjes toe om meerdere malen te stemmen. Als men ons verdenkt van fraude worden we uitgesloten van deelname!

http://www.sitevanhetjaar.nl/index.php?p=bekijk&id=267.

 

Follow by Email
YouTube