Nieuws december 2005

De linkjes die worden genoemd zijn uit bovenstaand jaar. Er is dus een grote kans aanwezig dat deze niet meer goed werkzaam zijn.

datum onderwerp nieuwtje uit 2005 linkjes
20051221 Mangler Reborn op DVD (U.S.A.) Het betreft hier GEEN verfilming van een verhaal van Stephen King, maar gebasseerd op het originele verhaal van King “The Mangler” (boek: Satanskinderen) dat in 1995 reeds verfilmd werd door Tobe Hooper. Het verhaal van Mangler 3: Hadley (Weston Blakesley) is onderhoudsmonteur. Hij vindt stukken van de mangler-machine en bouwt hem weer in elkaar. Hij raakt geobsedeerd en begint mensen te vermoorden om zijn machine te voeden. Klinkt in ieder geval lekker bloederig. De film is in widescreen opgenomen, de DVD is verkrijgbaar via eBay of Amazon (regiocode 1, NTSC). http://www.stephen-king.tk/trailers/trailer265x200.htm?mangler3.asf
20051216 Creepshow – De remake Weer nieuws uit filmland: het is tegenwoordig een gigantische hype om films opnieuw te maken. Ook creepshow is aan de beurt om in een nieuw jasje gestoken te worden. In 2006 wordt deze remake verwacht, net zoals het derde deel uit de Creepshow-serie.

Dit derde deel heeft overigens (voor zover wij weten) NIKS meer met King te maken. De remake natuurlijk wel, deze film is gebaseerd op de strip Creepshow.

20051213 Meer over Mobiel In maart gaat het nieuwste boek Mobiel verschijnen bij Luitingh. Het is de vertaling van Cell. Hiernaast vind je de nieuwe cover van het boek. De boekenpagina is bijgewerkt met de flaptekst en het ISBNnummer. Het boek zal 19,95 gaan kosten.

In 2006 zullen er nog meer boeken gaan verschijnen. In januari komt eerst de nieuwe pocket van Carrie, daarna zullen ook Het Geheim van de Buick en De Shining worden uitgegeven. Meer nieuws daarover vind je straks in Kings Things van januari.

http://www.stephenking.nl/mobiel.htm
http://www.stephenking.nl/mailman/listinfo/fanmail
20051129 Fanclubdag 2006 We zijn alweer aan het pruttelen over de organisatie van een nieuwe fanclubdag in maart 2006 als het nieuwe boek Mobiel wordt uitgegeven. We willen graag weten of je komt, dus reageer alsjeblieft op de poll op het forum (onder inlopers).

Ideetjes die je hebt voor een fanclubdag kun je ook kwijt!

http://forum.stephenking.nl/viewforum.php?f=24
http://forum.stephenking.nl/viewtopic.php?t=332http://www.stephenking.nl/fanclubdag2006.htm
20051127 Cover Cell bekend Dit is ‘m dan, de cover van Cell. De USA versie natuurlijk, want de uitgave in Nederland duurt nog wel even. Maar omdat de uitgeverij vaak dezelfde cover gebruikt weet je alvast wat je kunt verwachten… De titel is overigens niet The Cell, maar gewoon Cell. http://www.stephenking.nl/mobiel.htm
20051123 Stephen King Desk Calendar Madison Park Press, New York, heeft in Amerika een bureau-agenda uitgegeven getiteld: “The Stephen King Library Desk Calendar 2006”. Een erg mooie weekagenda met harde kaft en een spiraalrug. Onder elke week staat een artikel van of over Stephen King, varierend van anekdotes, krantenknipsels, uitreksels, boekvergelijkingen en heel veel “weetjes”. Als extra bonus staat achterin de agenda het complete verhaal “My Pretty Pony” (1988), in Nederland verschenen als “Mijn Prachtige Paard” in “Nachtmerries en Droomlandschappen”. De agenda is volop te koop via bijvoorbeeld eBay en kost tussen de 10 en 15 dollar (houdt rekening met verzendkosten!). De agenda en de verhalen zijn ENGELSTALIG.
20051121 Nieuwe boeken: Mobiel (Cell) en Lisey’s Story Luitingh-Sijthoff liet ons weten dat zij omstreeks maart 2006 gaan komen met het de vertaling van Cell. In Nederland gaat het boek†Mobie heten.

Ze verwachten rond november met Lisey’s Story uit te kunnen geven. Zoals je weet is Lisey and the Madman een kort verhaal dat ontleend is aan de roman Lisey’s Story. Wellicht voor de fanclub weer reden om rondom de uitgave van “Mobiel” een nieuwe fanclubdag te organiseren…? We zijn aan het inventariseren hiervoor en daar hoor je nog meer over!

http://www.stephenking.nl/mobiel.htm
20051116 King films op TV Vanaf 19 november zendt RTL7 iedere zaterdag een verfilming van Stephen King uit. De eerste die ze gaan uitzenden is Carrie, welke er gaan volgen is nog niet bekend. Carrie begint om 22.15 uur. Videorecorders klaar dus!
20051025 Colorado Kid nawoord Uitgeverij Luitingh-Sijthoff heeft laten weten dat zij nooit een nawoord hebben ontvangen voor Colorado Kid. Dat is de reden dat deze niet is opgenomen in onze Nederlandse vertaling.

In de Engelse versie staat deze wel, deze vind je online terug dankzij Joep, die deze op het forum (volg link discussieboard, ga naar boeken) plaatste zodat je deze toch kunt lezen…

20051023 Stephen King in Donald Duck! Thijs gaf ons een tip; leuk voor iedereen die alles spaart van Stephen King! Hij schrijft: “Ik ben lid van Donald Duck Extra en in het nieuwe blad (deel 11, 2005) is het hoofdverhaal een kopie van the Shining. Compleet met een klusjesman (Donald), kleine meisjes, levende struiken, een ‘dreining’ en een tuinman die ‘Stephen’ heet… Voor de liefhebber; hij is nu te koop voor 1,95 euro bij vrijwel elke supermarkt/boekenwinkel/kiosk.” Behalve dat het verhaaltje over de Shining gaat, wordt ook De Gloed aangehaald. Bedankt voor de tip Thijs! http://www.stephenking.nl/skshining.htm
20051016 Colorado Kid In de eerstvolgende Kings Things (verschijnt eind oktober) vind je een recensie terug van het 144 pagina’s tellende boekje dat nu overal verkrijgbaar is.

Ook de prijswinnaars van de 20 boekjes die Luitingh-Sijthoff beschikbaar stelde worden dan bekend gemaakt. Je kunt dus niet meer inzenden; de winnaars zijn getrokken! Behalve met het boekje worden zij vertroetelt met de folder van Colorado Kid die de uitgeverij stuurde naar de boekhandels.

Hierin staat overigens een onjuist ISBNnummer vermeld, het boekje heeft in de folder 9024555833 meegekregen, terwijl dit 9024583814 moest zijn. Maar geen nood: voor de prijsvraag werden beide ISBNnummers goedgekeurd!

http://www.stephenking.nl/archief2005.htm
20051016 SCarrie the musical SCarrie (The Musical)

Er is een musical gemaakt genaamd SCarrie, die alles te maken heeft met de film Carrie.

Voor 15 US$ ex shipping heb je de Originele Sound Track van de musical op CD in huis.

Op de filmpagina van Carrie vind je meer informatie en linken naar te beluisteren items.

http://www.stephenking.nl/skfcarrie.htm
http://www.liljas-library.com/review_scarriecd.html
http://www.handbagproductions.org/support/item-scarriecd.shtml
20051016 Wat leest/kijkt King en waar luistert hij naar? Een nieuwe rubriek op de officiele Stephen King site is Stephen’s Picks. De rubriek vertelt elke week waar King naar luistert, wat hij leest en naar welke film hij heeft gekeken. Leuk om te zien wat hij ervan vind!

Klik op de link hieronder (open in nieuw window)

http://www.stephenking.com/stephens_picks.php
20050930 Late Night with Conan O’Brien Op 23 september jl. was Stephen King te gast bij de Amerikaanse talkshow “Late Night with Conan O’Brien”. Het interview was klaarblijkelijk bedoeld als promotie voor King’s nieuwe boekje “The Colorado Kid”, behalve een korte aanprijzing wordt er echter over het verhaal niet gesproken. King praat met O’Brien over Halloween, Santa Claus, Clowns (It en Ronald McDonald) en de Red Sox. Het volledige interview (8 min.) kun je bekijken op CREEPSHOWS. http://www.creepshows.nl/interviews/video265x200.htm?conanobrien.asf
20050920 Niet genoeg van Kingdom Hospital ? Mocht je nog niet genoeg hebben na het zien van Stephen King’s “Kingdom Hospital”. Dan is er goed nieuws want na 11 jaar is het dan eindelijk zover en komt de originele volledige Kingdom (4-DVD Box)van Lars von Trier op DVD uit in nederland. En zal leverbaar zijn bij de betere verkooppunten. http://www.moskwood.nl
20050921 VERRASSING!!!! Wat is mooier dan op de verjaardag van Stephen King onze 3e fanclubverjaardag te mogen vieren?

Nou… da’s niet moeilijk, want we hebben op deze dag een verrassing voor iedereen!

Er is een nieuw Forum online gekomen, en op die plaats praten we voortaan met elkaar verder.

En mocht je de Poll of de agenda kwijt zijn? Dat klopt ook! De agenda en de poll zijn beiden opgenomen in het nieuwe forum. Je kunt zelf polls plaatsen bij elk onderwerp, en er is een onderwerp gekomen waar je kunt melden als er films e.d. op t.v. komen.

In Kings Things komen we er uitgebreid op terug, en horen we wie de winnaars zijn geworden voor De Trots van… in een speciale editie.

http://forum.stephenking.nl
20050917 Helaas…. toch niet! Het was ook te mooi om waar te zijn: de geruchten die gingen dat Steve Wozniak een andere verfilming van Gotham Cafe ging maken (zie nieuws hieronder) blijken niet waar te zijn. Stephen King Short Movies zocht natuurlijk direct contact met Steve Wozniak, en SKSM kreeg meteen antwoord terug: het bleek allemaal om een misverstand te gaan. We zullen het moeten doen met de geweldige verfilming van Jack Sawyers, die nu over de hele wereld op allerlei festivals te zien is… http://www.stephenkingshortmovies.com
http://www.stephenking.nl/skfgothamcafe.htm
20050916 Gotham Café in de prijzen Tijd voor weer eens een nieuwtje rondom een korte verfilming van een King-verhaal.

De korte film Gotham Café, die nu op allerlei festivals over de hele wereld te bewonderen is, is in de prijzen gevallen! Op het 2005 Festival of Science Fiction, Fantasy, Horror, and the Supernatural in Las Vegas won de film de volgende prijzen: Best Director, Best Actor (Chaney Kley), Best Special Effects en Best Cinematography.

Daarnaast kregen we ook nog het volgende nieuws: er komt namelijk NOG een filmversie van dit verhaal uit de bundel Alles Is Eventueel. Deze filmversie wordt gemaakt door Steve Wozniak.

http://www.stephenking.nl/skfgothamcafe.htm
http://www.stephenking.nl/skalleseventueel.htm
20050908 Salem’s Lot op DVD De remake van Sales Lot van Warner Bros ligt vanaf 14 september a.s. in de winkels. Rob Lowe en David Sutherland op hun best!

Beeld : 1.85:1, 16:9

Geluid : 5.1 Dolby Digital

Regie : Mikael Salomon

Speelduur : 174 minuten

Genre : Horror

Keuring : 16

Een journalist keert terug naar zijn geboortedorp om de mysterieuze herinneringen te onderzoeken die hem sinds zijn jeugd al achtervolgen. Maar spoedig zullen de zo veilig geborgen geheimen van de inwoners veranderen tot onvoorstelbare gruwelijkheden wanneer een lugubere vreemdeling neerstrijkt in het dorp.

http://www.stephenking.nl/skfsalemslot.htm
20050829 Cover De Colorado Kid bekend! De actie gaat door! In oktober verschijnt bij ons de Nederlandstalige versie van De Colorado Kid!

Het boek gaat maar 3 euro kosten, en er zitten 30 bonnen in waarmee vele andere boeken van Stephen King met korting te krijgen zijn! De moeite waard dus!

De exacte datum in oktober is nog niet bekend gemaakt, maar van Luitingh-Sijthoff kregen wij al de flyer waarin e.e.a. aan de boekhandels bekend wordt gemaakt, dus gaat het op zeker door. Foto’s hiervan vind je op de boekenpagina van De Colorado Kid!

http://www.stephenking.nl/skcoloradokid.htm
20050810 JOUW naam in King’s nieuwe boek? <Long Text>
20050805 Nieuwe Poema Pocket in de winkel!!! De nieuwe poema pocket van Duistere Krachten ligt NU in de winkel!!!!

De ultieme kans om deze regenachtige vakantie toch nog nuttig af te sluiten: voor 7,98 koop je deze prachtige verhalenbundel met daarin 22 korte verhalen, waaronder het bekende Dichte Mist en King’s angstaanjagende gedicht Paranoïde – Een bezwering.

http://www.stephenking.nl/skduisterekrachten.htm
20050721 Het tweede jaarlijkse Dollar Baby Festival Op 30 september en 1 oktober is het zover: dan wordt in Bangor, Maine voor de tweede keer een dollar baby festival georganiseerd. Voor de liefhebbers die wel zin hebben in een reisje naar de VS, op 30 september vind hier de premiere plaats van de nieuwe dollar baby ‘Gotham Cafe’, waar King zelf ook een klein rolletje in heeft. Welke films er verder precies gedraaid worden, is nog niet bekend; zodra er meer info bekend is, vind je dat op onderstaande website! http://www.dollarbabyfilmfestival.com
http://www.stephenking.nl/skfgothamcafe.htm
20050718 Win een bijzondere prijs bij Zweedse prijsvraag Op de site van onze Zweedse collega is het prijsvraagtijd! Doe deze week elke dag mee met het beantwoorden van een vraag om een bijzondere prijs te winnen. Dit is wat Lilja in zijn nieuwsbrief schreef:

OK, it’s contest time again. This time it’s a different kind of King item that’s at stake. It’s the millennium edition of Night of the Living Dead on DVD. This edition has liner notes by King. So you get the chance to win a classic horror movie and a King item in one, how about that?

This time there will be five different questions, one will be presented each day starting today (Monday July 18) and up till Friday (July 22). One winner will be drawn each day and you only got 24 hours to answer each question. Once a new is up the prior is dead. The good thing is that you can enter the contest 5 times if you want. All times are GMT+1

Veel succes!

http://www.liljas-library.com
20050710 Dead Zone Van iemand die werkt bij een DVD winkel hoorden wij dat waarschijnlijk ergens in oktober de season 1 DVD van The DeadZone in Nederland gaat verschijnen. Dat is goed nieuws wat ook de serie is het bekijken waard!

met dank aan Mike

http://www.stephenking.nl/skfdeadzone.htm
20050709 Nieuw King boek!! Stephen King komt met een nieuw boek: Cell. Een hoofdstuk daaruit heet The Pulse, en dat is via Amazone alvast gepubliceerd. Het is nog niet bekend wanneer het boek uitkomt, maar we houden je natuurlijk op de hoogte!

Met dank aan Lilja.

Het is het derde boek waaraan King momenteel bezig is: Ook wachten we op Colorado Kid, Lisa and the Mad man en dan deze nieuwe titel. Het  is van de laatste twee nog niet bekend wanneer en of deze zullen worden vertaald, Colorado Kid komt in oktober in het Nederlands uit.

http://www.stephenking.nl/skpulse.htm
http://www.stephenking.nl/skcoloradokid.htm
20050628 Nieuwe belgische uitgave Nog maar net is bij ons de hardcover van De Shining bekend geworden. Nu vertelde Yannick (Wushi op het discussiebord) ons het volgende:

Bij de Gazet van Antwerpen en Het Belang Van Limburg (2 belgische kranten) komt weer een serie uit van 10 spannende thrillers. Op 2/9 is het zover: dan komt in deze serie het boek Tweeduister uit van Stephen King!

Het boek gaat €3,95 kosten, en is alleen verkrijgbaar bij deze kranten!

http://www.stephenking.nl/images/gazetvanantwerpenadvertentie.jpg
20050627 Foutje bij verzenden Kings Things Zoals je vast al hebt gezien in je mailbox is er wat fout gegaan bij het versturen van Kings Things deze maand. Iedereen heeft deze 2x gehad, en een testmailtje op de koop toe. Dat was niet de bedoeling natuurlijk!

Er werd enthousiast gereageerd op de testmail, waarvoor dank allemaal! Je hoeft niet meer op de mailtjes te reageren, alle instellingen staan goed!

20050623 Nieuwe Poema Pockets Poema Pocket liet ons weten in de komende maanden weer nieuwe pockets uit te geven van Stephen King. Zo komt HET in een midprice editie die net even groter is dan een gewone pocket. Die komt in augustus. Ook Carrie komt met een nieuwe cover in januari 2006 wederom in pocket uit. Van De Gloed maken ze voor oktober een nieuwe voorraad van de laatst uitgegeven pocket (geen wijzigingen). Covers van de nieuwe boeken vind je ook op de boekenpagina’s en meer bijzonderheden hierover in Kings Things van komende maand. http://www.stephenking.nl/skhet.htm
http://www.stephenking.nl/skcarrie.htm nbsp;
http://www.stephenking.nl/mailman/listinfo/fanmail
20050621 Poolse Colorado Kid het eerst uit Wie Pools kan lezen heeft geluk, want daar komt Colorado Kid het eerste uit. In juli al staat daar het boek op de planning, en dat is drie maanden eerder dan in de USA en Nederland. In Duitsland lopen ze dit keer achter, daar staat het boek voor december of begin januari 2006 pas op de rol.

Hiernaast zie je de Poolse cover, voor Nederland zijn er nog geen bijzonderheden te melden. Wat we weten is dat het boek in oktober a.s. wordt verwacht en dat het zeer waarschijnlijk een goedkope uitgave gaat worden, vol met coupons om andere boeken goedkoper aan te schaffen.

http://www.stephenking.nl/skcoloradokid.htm
20050617 Parodie op Misery Voor hen met humor is dit een heel leuk filmpje om eens te downloaden en te bekijken: Forcery. Het is een parodie op Misery van Stephen King en het is een hilarische thriller geworden waar je vast om  moet lachen. Melody Daniel is de enige echte acteur, (de rest is amateur) en die doet ut leuk als “Frannie Filks” (Annie Wilkes). Ze is gek op de schrijver van de StarWars films en haalt dezelfde streken uit als Misery. Hilarisch om te zien. Het downloaden duurt even, maar is het absoluut waard. Je hebt Quicktime 6 nodig om het filmpje te kunnen bekijken. http://www.stephen-king.tk?forcery.htm
http://www.apple.com/quicktime/
20050614 Gesigneerd Pad naar de Donkere Toren Bev Vincent is de schrijver van dit boek OVER de Donkere Toren. Op Ebay kun je nu op gesigneerde boeken van hem bieden. Dit is wat hij ons schreef:

“I have an extra copy of the Dutch edition of The Road to the Dark Tower on eBay.  I will sign and personalize it to the winning bidder if they want. If you know of any of your group who might be interested, here’s the link with all the details. I might have one or two other copies that I’ll do the same thing with if there’s sufficient interest. Bev”

Kortom, als je een gesigneerd boek wilt hebben gelijk even surfen naar Ebay!

20050613 Chiller Collection (3 DVD) bij Blokker Bij Blokker (zowel in Nederland als in België) is nu een DVDbox te krijgen met de films Carrie, Firestarter en Misery. De Box heet Chiller Collection en kost je nu geen 29,95 maar 19,99. Rennen dus!

Met dank aan Jacqueline en Patrick voor de melding!

20050610 Pocket 4 seizoenen verkrijgbaar De nieuwe Poema pocket van 4 Seizoenen ligt nu in de winkels.ISBN: 9024552079 en de prijs is†¬ 7,98. De pocket met 624 pagina’s heeft de volgende verhalen:

In ‘De Ontsnapping’ – als The Shawshank Redemption een onvergetelijke film met Tim Robbins en Morgan Freeman – is een man ten onrechte tot levenslang veroordeeld wegens moord op zijn vrouw…

In’ De Leerling’ – als Apt Pupil een indrukwekkende film van Bryan Singer, regisseur van The Usual Suspects – ontdekt een scholier dat een plaatsgenoot een gezochte ex-nazi is…

In ‘Het Lijk’ – als Stand By Me een ontroerende film van regisseur Rob Reiner – leren vier jongens de waarde van echte vriendschap kennen…

In’ De Ademhalingsmethode’ wil een zwangere vrouw op huiveringwekkende wijze triomferen over de dood…

http://www.stephenking.nl/sk4seizoenen.htm
20050604 Faithful & Kingdom Hospital Op 2 juni verscheen er een stuk over het boek “Faithful” in het Algemeen Dagblad. Het stond in de sportbijlage waarin (bijna) een hele pagina gewijd is aan de Boston Red Sox.

Gemist? Klik op de link en bekijk het stuk uit de krant.

In Movie Box (filmblad) stond een stuk over Kingdom Hospital. Hopelijk doen ze dit omdat ze er eindelijk uitzijn met de filmrechten en de DVD nu echt eens gaan uitgeven (was eerst voor december 2004 gepland en telkens uitgesteld). De laatste berichten zijn nog steeds juni a.s… MAAR.. de serie komt niet in 1x uit volgens het blad.

Elke week zou er een nieuwe DVD komen met nieuwe afleveringen in de videotheek. Ze houden de spanning er wel in…

Bekijk het artikel via onderstaande link!

http://www.stephenking.nl/images/images/ADoverFaithful.jpg http://www.stephenking.nl/images/films/
kingdomhospital_movieboxjuni2005.jpg
20050604 Wie kent deze boeken? Het omslag van deze “vakantiepil” zou om het boek Dodelijk Dilemma met ISBN 90-204-0275-7 van uitgeverij Veen zitten. Aangezien we niemand kennen met de uitgave in deze vorm, hopen we dat iemand dit bericht kan bevestigen.

Ook zou King de hand hebben gehad in een uitgave die Freakshow wordt genoemd. Dit is gebaseerd op The Stand (de beproeving) en zou in het Nederlands zijn uitgeven onder ISBN 90-73508-15-0 door Oosterhout: Houthaven in 1997. Echter onder dit ISBN kunnen wij alleen maar Engelse

covers terug vinden van Berni Wrightson. Wie weet hier meer van, en kan bevestigen of Stephen King hier inderdaad aan heeft meegeschreven?

Mail in beide gevallen aub even naar fanclub@stephenking.nl.

http://www.stephenking.nl/skdodelijkdilemma.htm
20050531 Stephen King op Teletekst Vandaag (31-05-2005) staat op NOS-teletekst een heel stuk over Stephen King’s Donkere Toren. Je vindt op pagina 420 een korte beschrijving over de Donktere Toren, en op pagina 421 staat een stuk uit het laatste deel van de serie. Voor de fans zonder nederlandse teletekst hebben we screenshots gemaakt. http://www.stephenking.nl/teletekst310505.htm
http://www.stephenking.nl/skdonkeretoren7.htm
20050525 Pad naar DT; licht groene versie ! In Kings Things van de afgelopen maand gaven we aan dat de uitgeverij ons had gemeld dat de lichtgroene versie met meer tekst van Het pad naar de Donkere Toren niet bestaat ondanks dat deze bij Boekenwereld zo op de site staat. Dat is een foute conclusie geweest, aangezien alleen die lichtgroene versie is uitgebracht, en de donkergroene versie dus niet. De donkergroene versie is de eerste versie die op verzoek van de boekhandels is aangepast naar de lichtgroene versie. De uitgeverij en onze redactie hebben elkaar net verkeerd begrepen, excuses daarvoor.. In Kings Things is het bericht aangepast naar de juiste informatie. http://www.stephenking.nl/padnaardt.htm
20050514 King toespraak universiteit van Maine King sprak op 7 mei j.l. op zijn oude universiteit de afzwaaiende studenten van dit jaar toe. Hij gaf ze de raad om veel te lezen, een tiende van hun salaris aan goede doelen te geven en hun carriere in Maine op te bouwen.

Deze toespraak is te zien via creepshows; klik op onderstaande link

http://www.stephen-king.tk/?interviews/
video240x225.htm?unicommencement.asf
20050512 Mangler Reborn Het schijnt nu toch op te gaan schieten met de 3e film gebaseerd op The Mangler, je weet wel, die machine in de wasserij die liever mensen opvreet dan de was.

Het verhaal (Satanskinderen – de mangel) heeft al meerdere filmmakers geinspireerd. Behalve Mangler I en II die er al zijn (II ook bekend onder Virtual Death) wordt in 2005 ook de Reborn versie verwacht.

Via onderstaande link kun je een Engelstalig interview lezen hierover. Links staat een foto uit de nieuwe film: ziet er veelbelovend en vooral bloederig uit…

http://www.joblo.com/arrow/index.php?id=763
20050427 Night Flier vervolg door Stephen King! Producer Richard P. Rubinstein vertelde aan een Amerikaans tijdschrift (Fango) dat hij nog steeds betrokken is bij het maken van het vervolg op The Night Flier. “Mark Pavia, director van het origineel, kwam naar me toe met een screeplay voor het vervolg. Normaal hou ik niet zo van vervolgfilms, maar ik vond het script goed en gaf het door aan Stephen King om te vragen wat hij er nu van vond. Die vond het prachtig en besloot direct betrokken te willen worden. Ik dacht dat het script een tijdje bij hem op de plank zou blijven liggen, maar opeens kwam Steve naar me toe met een door hem gecorrigeerd en herschreven script. TOen ik dat aan Mark vertelde dacht ik dat hij een hartaanval zou krijgen. Er waren wat dingen die hij zou missen van zijn eigen versie, maar nu had hij een goedgekeurd en co-written script van Stephen King zelf, waar hij erg blij mee was!” http://www.stephenking.nl/skfnightflier.htm
20050421 Muziek geinspireerd op de Donkere Toren De samenwerking tussen een aantal artiesten van de twee Heavy Metalbands, Iced Earth en Blind Guardian, genaamd Demon’s Wizards gaat een album uitbrengen met een

aantal nummers gebaseerd op de Donkere Toren-serie van Stephen King. Let op: de site zegt duidelijk dat het géén conceptalbum is over deze serie, maar wel losse nummers hierdoor geïnspireerd. Het nummer gunslinger is te beluisteren; lekkere heavy metal. Met dank aan Henk de Graaf voor de tip!

http://www.blind-guardian.com/media/sounds/
demons_and_wizards/touched_by_the_crimson_king/the_gunslinger_edit.mp3
http://www.blind-guardian.com/index2.html
http://www.blind-guardian.com/media/images/d_and_w_booklet.jpg
20050421 Gotham Cafe trailer bekijken! Je kunt nu een trailer bekijken van de nieuwste dollarbaby: Gotham Cafe.

Stephenkingshortmovies.com liet ons dit weten, waarvoor dank!

http://www.stephen-king.tk/trailers/index.htm?gothamcafe.asf
http://www.cinequestonline.org/2005/theater/detail_view.php?m=627
20050418 Gesigneerde boeken Jack Lance in winkeltje! Voor de fans die de fanclubdag, en daarmee ook de aanbieding op de Jack Lance/Ron Puyn boeken hebben moeten missen, zijn nu ook de gesigneerde boekactie van 5,00 per stuk nog te koop via het winkeltje van StephenKingFans. Hier komen nu echter wel administratie en verzendkosten bij kijken.

Een complete <b>gesigneerde</b> set van Hellevanger, Nachtogen en Ongelooflijk… maar waar! kost je nu maar 25,00 (voor Belgie + 5,00). Dat is iets duurder dan op de fanclubdag, maar normaal kosten de boeken je 16,50 per stuk. Toch nog een mooie aanbieding, die duurt tot 1 mei a.s.

De bestelling van deze boeken wordt door de uitgeverij afgehandeld, en dus is combineren met een bestelling uit de Donkere Toren actie in het winkeltje niet mogelijk.

Surf naar het winkeltje van StephenKingFans (onder winkelen), lees de uitleg en klik door naar het winkeltje. Zoek daar op Lance of Collectoritem en je vind de aanbieding terug.

http://www.stephenking.nl/winkeltjesuitleg.htm
20050418 Kijk vanavond naar RTL boulevard: SK item Op RTL boulevard wordt vanavond aandacht besteed aan Stephen King.  Jammer genoeg kwamen de presentatoren tijd te kort en is er niets meer verteld over de fanclubdag, of over DT7 of wat dan ook, en is het uitgeven van Colorado Kid maar amper aan bod geweest.

Maar toch een leuk item om even te kijken.

Het item werdt even na 19:00 uitgezonden en ‘savonds rond 23:00 herhaald op Yorin.

http://www.stephen-king.tk?interviews/video240x225.htm?rtl_boulevard.asf
20050426 Collectoritems Donkere Toren in winkeltje! http://www.stephenking.nl/winkeltjesuitleg.htm
20050415 Nog 1 nachtje slapen! Nog maar 1 nachtje slapen en dan is het zover… de eerste Stephen King Fanclubdag ooit!

Onze huiskamers staan vol met dozen spullen die meemoeten, de wekker staat op “vroeg” en de autotank is gevuld. We zijn er klaar voor!

Tot morgen!

http://www.stephenking.nl/fanclubdag.htm
20050411 King heeft gastrolletje Stephen King heeft een gastrolletje in de film “Fever Pitch”. Deze film gaat over, hoe kan het ook anders, de Red Sox (King’s favoriete honkbalteam). Hij speelt een niet nader genoemd gastrolletje als zichzelf. Andere acteurs die in de film spelen zijn o.a. Drew Barrymore en Jimmy Fallon. De film is op 8 april wereldwijd in premiere gegaan.

King schrijft er ook over in zijn laatste column My Fever Pitch Obsession die ook via deze site te lezen is.

http://www.imdb.com/title/tt0332047/
http://www.stephenking.nl/kingcolumnframe.htm
20050408 Fanclubdag in Elf Fantasy De Fanclubdag krijgt ook aandacht in het laatste nummer van Elf Fantasy. Onder het kopje “Spion” staat de volgende informatie te lezen:

“Op 15 april verschijnt De Donkere Toren, het zevende deel van de gelijknamige serie van Stephen King, in de Nederlandse vertaling. Ook verschijnt die dag Het Pad naar de Donkere Toren van Bev Vincent, een boek dat de verbanden tussen de Donkere Toren-serie en de andere werken van King bespreekt. Op zaterdag 16 april organiseert de Stephen King Fanclub Nederland een fanclubdag om het uitkomen van De Donkere Toren te vieren. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met uitgeverij Luitingh-Sijthoff, die de uitgave van Kings werk in Nederland verzorgt. Meer informatie over de dag is te vinden op www.stephenking.nl.”

http://www.elffantasy.nl
20050408 30ste column van Stephen King Stephen King schrijft al een tijdje een column voor het blad Entertainment Weekly. Hierin bespreekt hij allerlei onderwerpen: muziek, films en bijvoorbeeld The Red Sox. Omdat wij het blad niet kunnen krijgen, en een online abonnement een tikkeltje te duur is, moeten we altijd wachten tot we ze op gestuurd krijgen van Lilja, die deze columns ook weer doorkrijgt van iemand. We zijn dan wel wat later dan Amerika, maar we kunnen de columns zo in elk geval lezen…

Inmiddels staat de 30ste (Engelstalige) column online. Je vind hem in het menu onder Stephen King/columns(engels).

http://www.stephenking.nl/kingcolumnframe.htm
20050408 King’s favoriete muziek In Steve Earle’s The Revolution Starts Now, een Amerikaans radioprogramma dat 3 april werd uitgezonden, presenteerde King zijn favoriete muziek. Je kunt deze afluisteren via onderstaande link. http://www.airamericaplace.com.nyud.net:8090/upload/aars040305.mp3
20050402 King genomineerd voor Bram Stoker Awards Enige tijd geleden lieten we je al weten dat hij op de lijst stond om genomineerd te worden voor deze Award en dit is voor een aantal boeken gelukt:

Voor de categorie Best Novel: The Dark Tower VII: The Dark Tower by Stephen King (Donald Grant/Scribner)

Voor de categorie Long Fiction: “Lisey and the Madman” by Stephen King (McSweeney’s Enchanted Chamber of

Astonishing Stories). En als laatste in de categorie

Alternative Forms: The Devil’s Wine edited by Tom Piccirilli (Cemetery Dance Publications). Hierin staat een gedicht van King.

Het is leuk om te zien dat in de categorie Non Fiction The Road to the Dark Tower by Bev Vincent (New American Library)- die nu ook in het Nederlands verkrijgbaar is na 15 april – genomineerd is voor een Award.

In juni dit jaar zullen we pas weten of King de Awards ook werkelijk gewonnen heeft.

http://www.horror.org.
20050401 1 april!! En… ben je “er in gestonken”?

Met zo’n prachtige cover en titels van verhalen die echt bestaan was het vast moeilijk om niet blij te worden…

Maar helaas… het bericht dat er een nieuw King boek uitgegeven zou gaan worden was onze 1 aprilgrap van dit jaar… Er werd zelfs een boekenpagina aangemaakt om het zo echt mogelijk te laten lijken, maar jammer genoeg is er niets van waar… Je had het kunnen zien, want het ISBN-nummer heeft 11 cijfers in plaats van 10, en de datum 010405 zit er op listige wijze in verwerkt. Het prachtige ontwerp voor de cover is gemaakt door onze Danny, die heel handig is met Photoshop. Maar gelukkig voor Danny hadden velen van jullie dit niet in de gaten. Zelfs databases werden aangepast, men wilde weten wat de prijs was (dat waren we even vergeten), Engelstalige uitgaven werden er op nageslagen en daarmee is zijn 1 aprilgrap heel geslaagd te noemen.

http://www.stephenking.nl/skoudenachtmerries.htm
20050331 NIEUW KINGBOEK!!! Van Luitingh-Sijthoff kregen wij een ontzettend leuk nieuwtje!!! In juni 2005 zal er een nieuwe verhalenbundel verschijnen van onze favoriete auteur.

Deze verhalenbundel gaat OUDE NACHTMERRIES heten, en zal verhalen bevatten die King schreef toen hij nog jong was. Deze verhalen zijn nog nooit eerder gepubliceerd in het nederlands!

Kijk op de boekenpagina voor een lijst met verhalen: enkele voorbeelden zijn De Beer, Stilte! en De Andere Kant Van De Mist. Het ISBN nummer zal 90-245-010-405 worden. Weer iets om naar uit te kijken dus!

http://www.stephenking.nl/skoudenachtmerries.htm
20050402 Zonder Stephen King zat ik hier niet ! ! ! Dat is de tekst van schrijven Ron McLarty tijdens een intervieuw over zijn roman de Geheugenloper. Die dankzij Stephen King momenteel een groot succes is. Kijk even bij de Ditjes & Datjes waarom hij King zo dankbaar is. http://www.stephenking.nl/ditjes_datjes.htm
20050325 King over film: Starkweather King was vroeger erg geinteresseerd in een seriemoordenaar. Zo erg dat zijn moeder daar eigenlijk boos over was en hem op zijn kop gaf. Het verhaal van deze seriemoordenaar is verfilmd als “Starkweather”, en King sprak erover in een interview dat hij in 1990 gaf. Marijn van Creepshows heeft er een leuke previeuw van gemaakt. Neem een kijkje! http://www.stephen-king.tk/?interviews/
interview240x225.htm?starkweather.asf
20050329 Fanclub op Radio M-Utrecht 93.1 FM Aanstaande donderdag (31 maart) is de fanclub uitgenodigd om bij Radio M-Utrecht meer te komen vertellen over de fanclubdag. Ook als je niet in de omgeving van Utrecht woont kun je het programma beluisteren via het internet (zie luisterlink). Het programma heet “Aan Tafel” en is een lunchprogramma met veel gasten (cultuur dan wel maatschappelijk), muziek en een aantal rubrieken. Het wordt gepresenteerd door Conny Kraaijeveld en het fanclubstuk is ergens tussen 12:00 en 12:30 uur te horen. Een van de rubrieken in het programma heet “De Passie van” en daar zit de fanclub deze keer..

Chrissy, Joep en Danny zullen de fanclub vertegenwoordigen a.s. donderdag.

Aanvulling: het interview is helemaal te horen; surf naar de fanclubdag pagina, of gebruik de link hieronder. Met dank aan Marijn en Rico voor het mogelijk maken van de digitale opname!

http://www.rtvutrecht.nl/livestream_radiom.asx
http://www.stephenking.nl/fanclubradio.htm
20050320 Roadvirus op fanclubdag! Het is zeker! We hebben toestemming gekregen om de dollarbaby The Roadvirus Heads North te laten zien op de fanclubdag! Uniek, want de film is nog nergens te krijgen! We kunnen je vast wat van de film laten zien: klik op bekijk de teaser… http://www.stephenking.nl/skfroadvirusheadsnorth.htm
http://www.stephen-king.tk/trailers/index.htm?roadvirus.asf
20050312 Nominaties voor King? Binnenkort worden de Bram Stoker Awards weer uitgereikt.

Stephen King staat met twee boeken en een verhaal op de lijst om genomineerd te worden.

Voor best Novel:

Dark Tower VI: The Song of Susannah

The Dark Tower VII: The Dark Tower

en voor Long Fiction:

Lisey and the Madman

Afwachten wat dit gaat worden dus…

http://www.horror.org/conference.htm
20050312 DVD aanbieding bij DVD Outlet Deze DVDverkoper verstuurt aankopen naar Belgie en Nederland, en je kunt er betalen met een creditcard.

Ze hebben nu de Stephen King DVD’s in de aanbieding!

Diary of Ellen Rimbauer nu met 5 euro korting voor 16.49!

Dreamcatcher van 20.99 voor 8.99, IT van 23.99 voor 8.99, Rose Red van 32.99 vor 7.99, Hearts in Atlantis van 20.99 voor 10.99, Dolores Claiborne van 23.99 voor 13.00, The Green Mile van 20.99 voor 8.99 en als laatste The Shining (serie) van 33.99 voor 10.99. Kun je mooi je verzameling goedkoop uitbreiden! Surf hierheen om alle aanbiedingen te bekijken en/of te bestellen!

20050310 Mick Garris in Brussel op 24 maart Mick Garris liet onze Zweedse collega Lilja weten dat hij 24 maart in Brussel aanwezig zal zijn voor het International Festival of Fantastic Film voor de vertoning van Riding The Bullet. Als je een van de eerste wilt zijn die deze film ziet, moet je dus naar dit festival gaan! Overigens vind in juni een dergelijk festival in Amsterdam plaats, maar of ook daar de film vertoond zal worden is nog niet bekend.

Ook zal Mick Garris de eregast zijn in New York City begin april bij de World Horror Convention.

Hier zal hij ook een teaser laten zien van een paar minuten van de verfilming van Desperation. Helaas staat dat niet in de planning voor Brussel…

http://www.stephenking.nl/skfridingbullet.htm
http://www.stephenking.nl/skfdesperation.htm   http://www.bifff.org
20050307 Nieuwe pocket: Harten in Atlantis Tot mijn verbazing kwam ik in de winkel deze nieuwe pocket van Harten in Atlantis tegen.

ISBN: 90-245-5223-0 en voor 8,98 bij de kassa in de winkel is ‘ie van jou!

Niet vergeten: deze maand komt ook Ogen van Vuur uit met een nieuwe cover.

http://www.stephenking.nl/skharteninatlantis.htm
20050303 Tango’s dvd actie Tango tankstation, die bijna altijd ook de goedkoopste is heeft een unieke actie op hun site waar bij je niet alleen Back to the future kan kopen voor halve prijs, maar ook nog eens kans kan maken op een gratis dvd van The Shawshank Redemption. http://www.tango.nl
20050228 Eindelijk een nieuw King-boek!!! Iedereen die dacht dat King ermee zou stoppen kan weer opgelucht ademhalen! In oktober 2005 komt namelijk een splinternieuw boek uit! Het boek heet The Colorado Kid, en het wordt gepubliceerd door Hard Case Crime. Of het boek ook in nederland wordt uitgebracht is nog niet bekend, deze vraag ligt nog bij de uitgever. http://www.hardcasecrime.com
20050225 Desperation verfilming: King geeft reactie King reageert normaliter niet op films die over zijn werk worden gemaakt, maar hij maakte een uitzondering voor Desperation. Mick Garris heeft een fantastisch stukje werk afgeleverd, en de cast is uitstekend!

Ron Perlman als Collie Entragian zal je in je dromen achtervolgen.

ABC zal de tvfilm in mei gaan uitzenden en het is onmogelijk te zeggen hoeveel in de film gesneden zal gaan worden voor TV. Maar de versie die ik heb gezien was erg tekenend en heel erg angstaanjagend. Dit zou problemen kunnen opleveren…
Dat beloofd dus wat voor deze film! Wanneer de DVD uitkomt (en of deze ook in Nederland komt) is nog niet bekend gemaakt.

http://www.stephenking.nl/skfdesperation.htm
20050224 Gotham Cafe Van Stephen King Short Movies kregen we weer het laatste nieuws op dollar baby gebied!

In de korte film Gotham Cafe krijgt King zelf namelijk een rolletje! Hij verschijnt niet in beeld, maar zijn stem zal te horen zijn. Hij doet namelijk de stem van Mr. Ring, de advocaat in het verhaal.

http://www.stephenking.nl/skfgothamcafe.htm
20050215 CeeDeeVeeDee voorlopig offline Helaas, CeeDeeVeeDee is slachtoffer geworden van een reorganisatie en hebben de website tot nader order gesloten. Het kan zijn dat ze in de toekomst onder een andere naam verder gaan. We verliezen hiermee een waardevolle partner, aangezien we een klein percentage kregen van iedereen die er iets kocht en via onze site bij CDVD terecht kwam. Die inkomsten (toch goed voor iets meer dan 100 euro per jaar) moeten we nu gaan missen. Daarom zullen de linken naar de site voorlopig worden verwijderd.

Lopende bestellingen worden overigens nog keurig afgehandeld. Als je wilt weten of de site weer terugkomt, en we hopen dat dit snel weer het geval zal zijn, kun je hen een mailtje sturen via de site van CDVD.

Vanaf deze plaats willen wij hen bedanken voor hun sponsoring de afgelopen 2 jaar, en hopen dat ze er snel weer bovenop, en online zullen zijn.

http://www.cdvd.nl/
20050207 Riding the bullet op DVD Wij ontvingen goed nieuws van Paradiso Home Entertainment: de dvd van Riding the bullet zal vanaf 26 april 2005 te huur zijn in alle videotheken! De dvd die voor de verkoop bestemd is wordt verwacht op 30 juni 2005! Dus we kunnen bijna weer genieten van een fantastische film op dvd!! http://www.stephenking.nl/skfridingbullet.htm
http://www.paradisohome.nl
20050206 Fanclub jaarverslag 2004 online Voor de geinteresseerden en nieuwsgierigen onder ons is nu het jaarverslag over 2004 terug te vinden. Het vertelt meer over wat de fanclub allemaal heeft gedaan vorig jaar, en wie ons hierbij hebben geholpen. Er zijn enkele overzichten in kaart gebracht. Kortom: een heus jaarverslag. http://www.stephenking.nl/jaarverslagframe.htm
20050206 The man who loved flowers: geen dollarbaby! Maar je hoeft niet te schrikken! Men heeft besloten om van het verhaal (satanskinderen – afspraak met Norma) een volledige film te maken, en geen genoegen te nemen met de 7 minuten die de dollarbaby eerst zou duren. Dat is dus goed nieuws! Naar aanleiding daarvan is het interview met maker Justin Zimmerman vernieuwd op SKSM. De link daar naar toe vind je op de filmpagina. http://www.stephenking.nl/skfmanwholovedflowers.htm
20050201 Gratis boek bij bestelling Cemeterydance Iedereen die een bestelling plaatst bij Cemeterydance krijgt het boek The Good, The Bad, & The Ugly van Bev Vincent cadeau. Dat boek is een Limited Edition Chapbook en is gesigneerd door de schrijver. Het heeft materiaal dat niet in zijn boek The Road to the Dark Tower (komt bij ons op 16 april als Het Pad naar de Donkere Toren) is opgenomen en bevat dus informatie die fans van De Donkere Toren niet willen missen. Het boek zal nooit aan het publiek gaan worden verkocht, en dus echt uniek. Je hebt de keuze uit een aantal Engelstalige titels (zie de site) waarbij je dit boek cadeau krijgt, en je moet bestellen voor 11:59 PM EST on Sunday, February 6, 2005. Als je meer boeken besteld uit de lijst (waarin o.a. New Beginnings: A Tsunami Benefit Book is opgenomen) krijg je net zoveel van deze chapbooks erbij! http://www.cemeterydance.com/html/news.shtml
20050201 Meest verkochte King boeken in Nederland Luitingh-Sijthoff is op ons verzoek eens in de verkoopcijfers van de Stephen King boeken gedoken. We kregen namelijk de vraag van een fan welke boeken nu het meest verkocht zijn in Nederland, en dus gingen wij bij de uitgeverij vragen hoe dit zit. Altijd gedacht dat Carrie wel op nummer 1 zou staan? Het zal je verbazen!

Met stip op nummer 1: 4x Stephen King (sinds 1986) met 153.300 exemplaren. In totaal zijn er 22 drukken gemaakt.

Op nummer 2 met 141.000 exemplaren staat Misery die momenteel met de 17e druk bezig is.

En op nummer 3 vinden we HET, waarvan op dit moment de 13e druk in de winkels ligt, met 117.184 exemplaren.

In de eerstvolgende Kings Things vind je een top 10 terug, met nog heel veel meer leuke bijzonderheden en weetjes.

20050131 Fanclubmerchandise in de aanbieding! We hebben nog enkele t-shirts van de fanclub in voorraad die NU IN DE AANBIEDING zijn!

In plaats van 17,55 betaal je nu maar 10,00 (ongeacht de maat en inclusief verzendkosten) voor een t-shirt. We hebben nog maar enkele maten (ze vallen wat klein) en exemplaren beschikbaar, dus wees er snel bij als je nog zo’n zwart kwaliteits t-shirt wilt hebben want OP=OP!

We bleken ook nog enkele linnen tasjes met schouderband te hebben: in plaats van 4,98 kost zo’n stevig tasje je nu nog maar 4,50 (inclusief verzendkosten).

http://www.stephenking.nl/fanclubmerchandise.htm
20050130 Fanclubdag boekenpoll nu online! Hij staat online: de poll waarin je kunt aangeven dat je komt (of niet) en welke en hoeveel van de nieuwe boeken je bij ons wilt kopen op de fanclubdag van 16 april. Help ons ervoor te zorgen dat we de juiste hoeveelheid boeken bestellen bij de uitgeverij, zodat we er niet bergen te veel hebben, of erger nog: te weinig! http://www.stephenking.nl/pollframe.htm
20050125 Is het een echte Stephen King handtekening? Er zijn fans die gesigneerde boeken van King in bezit hebben, maar zich afvragen of het wel de echte handtekening is. Veelal worden er grote bedragen neergeteld voor een gesigneerd exemplaar, en zijn mensen voorzichtig en willen weten of het wel “een echte is”. Dat gebeurd ook in de USA nogal veel, en men heeft besloten er een website aan te wijden.

Heel graag verwijzen we naar deze Engelstalige site, waar je ook namen vind van verkopers op ebay die er een slaatje uit proberen te slaan. In een nieuwslijst worden steeds de nieuwste fraudepogingen gemeld.

En kom je er niet uit, dan kun je ze een foto opsturen van jouw boekhandtekening en kunnen ze je adviseren. Handig om eens te vergelijken met het gesigneerde exemplaar dat in jouw kast staat… hopelijk wordt je niet teleurgesteld…

http://www.skfakes.co.uk/index.html
20050125 Lawnmowerman 1 & 2 samen op 1 DVD Beide Lawnmowerman films zijn al een tijdje op DVD uit, maar nu is ook een DVD waar beide films op staan uitgekomen. NU te koop: Bij Free Record Shop vonden we de goedkoopste en kost deze DVD je maar 5,99 (en met je FREE ID kaart nogeens 10% korting erop). http://www.stephenking.nl/skflawnmowerman.htm
20050124 Wachten op DVD Thinner 17 februari zou ie komen: de DVD. Maar helaas moeten we ook op deze uitgave weer wachte& De redenen wilde Paramount ons niet mededelen, maar wel is zeker dat we tot oktober 2005 moeten gaan wachten voor de DVD in regio 2 gaat verschijnen en dat is nog onder voorbehoud… http://www.stephenking.nl/skfthinner.htm
20050110 Toch een nieuw boek! Goed nieuws! Op het prikbord van Kings officiele website is bekend gemaakt dat King een nieuw boek heeft geschreven en dat hij dit wil gaan publiceren. Titel van het boek en publicatiedatum zijn nog niet bekend. Natuurlijk komt het eerst in de USA uit, en moeten wij hier nog wachten op de vertaling, dus het kan nog wel even duren… Zou King de belofte dat we meer gaan horen van Jack Sawyer (Talisman) zijn nagekomen??? We houden je op de hoogte!
20050113 voorverkoop Fanclubdag entreekaarten met korting. We zijn eruit… rekenen, tellen en nog eens kijken maar we weten de entreeprijs voor de fanclubdag.

Deze gaat aan de zaal (op 16 april zelf) 10 euro kosten.

Bij de 10 euro (of de kortingsactie) zit ook 1 consumptiemunt en 1 lootje inbegrepen.

Kings Things lezers zijn aangeschreven dat zij in de voorverkoop kaarten tegen korting kunnen krijgen.

Ook hier 1 consumptiemunt en 1 speciaal lootje!

Check je mailbox, of als Kings Things abonnee het archief (inloggen met gegevens van Kings Things januari). In het archief staan ook de gegevens voor betalingen vanuit het buitenland vermeld.

http://www.stephenking.nl/fanclubdag.htm
20050112 1000ste inschrijving op Kings Things een feit! Heugelijk feit: January 12, 2005 3:38 PM schreef zich de 1000ste fan in voor Kings Things. Mijnheer of mevrouw Broersma hebben wij onze felicitaties al gestuurd, en hij of zij kan binnenkort van onze sponsor CeeDeeVeeDee een prijs thuis verwachten. Deze 1000ste fan krijgt natuurlijk ook een vrijkaartje voor onze fanclubdag!
20050111 Fanclubdag datum en locatie bekend! En hier issie dan: de datum en locatie van de fanclubdag. We mochten bekend maken dat op zaterdag 16 april a.s. wij onze fanclubdag kunnen gaan houden in Zalencentrum Utrecht-Zuid. Meer informatie op de fanclubdagpagina (onder fans of fanclub). Bovendien werd de eigenaar van het zalencentrum gelijk een sponsor doordat hij ons 20% korting gaf op de zaalhuur! (Denk nu niet dat we trouwplannen hebben, hiernaast is het logo van het zalencentrum afgebeeld…) Momenteel zijn we aan het communiceren met al onze sponsors en kunnen we verder inplannen voor deze dag. Zet ‘m vast vrij in je agenda! http://213.204.210.69/fanclubdag.htm
20050109 King koopt huis van de buren De familie King heeft het leegstaande huis naast hun eigen huis gekocht. Het 100 jaar oude, 3 etages hoge en slecht onderhouden huis in Victoriaanse stijl staat al in de steigers en wordt gerestaureerd. Het maakt King in elk geval 750.000 dollar (ex restauratie) armer. Of hij zelf in het huis gaat wonen is niet bekend, het vermoeden is dat het huis straks gebruikt gaat worden door zijn familie. Op de foto zie je op de achtergrond zijn eigen huis, op de voorgrond het nieuwe pand.

(foto John Clarke Russ van Bangor Daily News)

20050105 Nieuwe Dollarbaby Een leuk begin van het nieuwe jaar: er is weer een dollarbaby bij die is gebaseerd op een King-verhaal. Het gaat om de dollarbaby Srajenie (The Battle). Het is een russische dollarbaby. Hij duurt 10 minuten en de director is M. Titov. Het leuke is dat het niet zomaar een filmpje is, maar een cartoon.

Het is echter geen nieuwe: het filmpje kwam al in 1986 uit, maar is nu pas boven water gekomen. Je kunt m natuurlijk binnenkort bekijken op Stephen King Short Movies.

http://www.stephenking.nl/skfsrajenie.htm
http://www.stephenkingshortmovies.com
20050101 Gelukkig Nieuwjaar! De Stephen King Fanclub Nederland wenst alle Stephen King Fans een heel spannend 2005 toe!

En spannend kan het worden: De Donkere Toren deel 7 in NL versie en de eerste fanclubdag (vermoedelijk april)..

 

Follow by Email
YouTube