Nieuws december 2006

De linkjes die worden genoemd zijn uit bovenstaand jaar. Er is dus een grote kans aanwezig dat deze niet meer goed werkzaam zijn.

datum onderwerp nieuwtje 2006 linkjes
20061220 Site van het jaar uit de lucht We ontvingen het bericht van Site van het Jaar dat zij de website uit de lucht hebben moeten halen. Zij werden aangevallen waardoor ook de provider erg veel problemen heeft gehad. Omdat ze hebben bemerkt dat veel van de aangemelde sites niet meer online zijn, hebben ze besloten om dit jaar de site van het jaar verkiezing te stoppen vanwege het vertekenende beeld en de mogelijke aanvallen op de site.

We willen hierbij iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om op ons te stemmen… hopelijk volgend jaar beter!

20061215 Luitingh oproep aan Donkere Toren fans! Deze week lieten we je via Kings Things weten dat Luitingh Donkere Toren fans zoekt voor een vertaling van een boek van het Engels naar het Nederlands.
Er is een kleine wijziging gekomen in de voorwaarden: als je wel de Engelstalige versie bezit, maar nog delen mist in de Nederlandse uitgaven (die beide nodig zijn om te kunnen helpen) dan kan Luitingh je daar aan helpen. Kijk voor de wijzigingen bij onderstaande link!
http://www.stephenking.nl/mailinglist05/concordanceverstuur.htm
20061213 King Omnibus nu beschikbaar We hebben er eventjes op moeten wachten, maar de Stephen King Omnibus (met 3 verhalen: Marathon, Werk in Uitvoering en Vlucht naar de Top) is vanaf vandaag te krijgen in de boekwinkels. Rennen dus!
ISBN 9024561310. Reuze poema pocket (midprice) in formaat 12.5 x 20 cm.
12.50 euro, 864 bladzijden.
http://www.stephenking.nl/skomnibus.htm
20061202 Niet vergeten verzamelaarsbeurs in Utrecht NIET VERGETEN: Zaterdag 2, en zondag 3 december (dit weekend) staat de Stephen King Fanclub op de ARC platen en CD beurs in de jaarbeurshal van Utrecht.

Je kunt ons daar ontmoeten, vragen stellen of gewoon gezellig een praatje maken. We hebben een paar hele speciale items te koop. Er is geen reguliere verkoop (geen boeken/merchandise). Wel geven we gratis fanclub boekenleggers weg! Je vind ons in kraam 510 in het film & sci-fi gedeelte. (lees over de beurs ook even het nieuws van 19/11 hieronder) Tot dan!

20061128 Nieuwe uitgaven 2007 Voor het eerste half jaar van 2007 heeft Luitingh twee Stephen King uitgaven gepland. Allereerst in april de luister-cd ‘Vet Goed’, met het naar het Nederlands vertaalde en voorgelezen verhaal Stationary Bike. Het is de eerste luister-cd met een Stephen King verhaal die in het Nederlands verkrijgbaar zal zijn. Bovendien is het een verhaal dat nog niet in een van de Nederlandse boekuitgaven is verschenen. Dubbelop nieuw: Vet Goed!

In mei 2007 staat de midprice editie van Het Meisje dat hield van Tom Gorden gepland. Het krijgt een geheel nieuwe kaft mee!

http://www.stephenking.nl/skvetgoed.htm http://www.stephenking.nl/skmeisjetomgorden.htm
20061128 Blaze officieel! King’s Office bevestigde het bestaan van ‘Blaze’, een Richard Bachman verhaal dat King in zijn kelder vond.
“Many of you have been asking for more information about publication of Blaze following Steve’s mention of it on his recent Lisey’s Story book tour. This is another Bachman novel which he recently rediscovered. The original manuscript of Blaze was 173 pages long and was written in 1973. He has rewritten the first 100 pages. A lot of it needed editing to make it more timely since the 1973 references no longer worked. He’s hoping to get it done by the end of the year. No publication deal has been signed, but he’s sure there will be one.”
We houden je op de hoogte als er meer bekend wordt gemaakt voor wat betreft een Nederlandse uitgave.
20061126 interview King op de BBC Afgelopen woensdag was King te zien in een interview op de BBC in het programma Newsnight.
Je kunt dit interview bekijken!
20061125 Filmpje van King uit Londen Bernd van SKSM had zijn camera aan toen hij zijn boek liet signeren in Londen… met dit filmpje als resultaat! http://www.stephenkingshortmovies.com/goto.php?movies/king_london.php
20061119 King 7 november te gast in ‘This Morning’ King was te gast in ‘This Morning’, resultaat was een leuk interview!
20061112 King In Londen In Kings Things van de komende maand komen we natuurlijk uitgebreid terug op Kings bezoek aan Londen. Enkele fanclubbers zijn erheen geweest en hebben prachtige verhalen te vertellen en foto’s gemaakt. In Londen reed een reclametaxi rond, die je gezien moet hebben! Natuurlijk kun je hun verhalen ook lezen op ons forum: schrijf even in, het is GRATIS en zo gedaan!
20061110 King in Londen King bezocht Engeland. Bekijk een stukje wat hij vertelt en voorleest aan de aanwezige fans!
20061109 Nieuw boek nieuws! King vertelde in Londen, op de vraag of hij ooit nog eens onder een pseudoniem zou schrijven, aan het publiek dat er nog 1 Bachman boek bestaat. ‘Het heet Blaze’. Hij dook dat op in zijn kelder. Het wordt gepubliceerd (USA) maar het is nog niet duidelijk wanneer, aangezien het boek wel wat updating nodig heeft, aldus King.
Hopelijk kunnen we de NL-vertaling daarna ook snel verwachten…
20061106 Willa in USA Playboy december 2006 We hebben de hand weten te leggen op een teaser van het korte verhaal Willa, dat in de december editie van de Playboy is verschenen. Veel leesplezier! http://www.stephenking.nl/willa_in_playboy_december_2006.htm
20061104 Nieuwe film naar een idee van King In de 2005 her-uitagve van het boek “H.P. Lovecraft Against The World, Against Life” van schrijver Michel Houellebecq heeft King een voorwoord geschreven getiteld “Lovecraft’s Pillow”. In dit voorwoord schrijft King: “Stel je ziet een kussen te koop in de etalage van een pandjeswinkel, als nieuwsgierige schrijver loop je naar binnen en vraagt wat er bijzonder is aan dat kussen. De pandjesbaas zegt dat het kussen van H.P. Lovecraft is geweest waar hij altijd op sliep en droomde, en misschien wel stierf.” King vond dit wel een leuke gedachte en geeft het idee door aan zijn lezers om er zelf iets mee te doen. Filmmaker Mark Steensland heeft het idee opgepakt en er een korte film van ongeveer 10 minuten van gemaakt. http://www.stephen-king.tk?lovecraftspillow.htm
20061028 Trotse Papa Onze Joep (inderdaad, die in Australie) is de trotse vader geworden van zoon Jake. Op October 27th om 21.23 uur (aussie tijd) werd hij geboren. Hij weegt 3.83 kg en is 50 cm. Het kersverse gezinnetje heeft het erg naar de zin met elkaar.
We wensen Kerry en Joep heel veel plezier en geluk met hun eerste kindje, en hopen dat het in gezondheid mag opgroeien tot een volwassen King liefhebber.
20061025 Toch niet… Eerder berichtten we al dat in de nieuwste uitgave van Vel Over Been een voorproefje opgenomen zou worden van Lisey’s Verhaal. Helaas is dit misgegaan, en is deze voorproef dus niet in de boeken terecht gekomen.
Wel is inmiddels de nederlandse editie van Lisey’s Verhaal uit. Je hoeft dus niks van dit verhaal te missen!
http://www.stephenking.nl/skliseysverhaal.htm
20061022 MovieMax Moviemax, die jullie wel kennen van de sponsoring die ze eerdere fanclubdagen al gaven, heeft een onlineshop. In de shop is een uitgebreide collectie films te krijgen, van horror (natuurlijk ook vele stephen king fims – het gemakkelijkst te vinden als je op filmtitel zoekt) tot SF, actie tot cabaret van romantiek tot crime. Gewoon achter je computer te bestellen!
Onze contactpersoon bij MovieMax is nog bezig om een leuke actie voor Stephen King fans te bedenken, dus daar hoor je binnenkort vast meer over!
http://www.moviemaxfilmshop.nl http://www.moviemax.eu
20061019 Nieuwe korte film Er is weer een nieuwe korte verfilming van een King-verhaal bekend geworden. Het gaat om het verhaal Popsy, en het is verfilmd door Bryan Haynes. De film duurt 24 minuten, en is een van de inzendingen voor het New York City Horror Festival 2006, dat gehouden zal worden van 18 t/m 22 oktober.
20061019 Duma Key September en Oktober 2007 worden heel speciaal.

Niet alleen wordt Stephen King op 21 september 60 jaar, ook bestaat de fanclub diezelfde dag 5 jaar. Alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt in Oktober 2007 King’s nieuwste boek ook nog eens, Duma Key.

20061019 Radioreclame Nog maar een paar dagen, en dan ligt de nieuwe King in de winkel! Ter promotie van ‘Lisey’s verhaal’ heeft Luitingh-Sijthoff een radiocommercial laten maken. Deze kun je nu downloaden bij ons!
(klik rechtermuisknop op de link -> doel opslaan als)
http://www.stephenking.nl/King_Liseys_verhaal.mp3 http://www.stephenking.nl/skliseysverhaal.htm
20061019 Vet goed! Al eerder vertelden we je dat het verhaal Stationary Bike in Nederland uitgebracht zal gaan worden als audioboek. Nu is ook de titel bekend gemaakt; het verhaal gaat ‘Vet goed’ heten. Het zal worden voorgelezen door Bart Schoones – geen BNner, maar hij heeft wel een heel fijne voorleesstem.
20061016 The Green Mile Special Edition Op 15 november komt de Special Edition DVD van The Green Mile uit. Deze film met Tom Hanks wordt door velen gezien als een van de beste verfilmingen van Kings boeken. Op deze nieuwe uitgave zullen ook diverse extra’s te vinden zijn:

– Audio commentaar door schrijver/regisseur Frank Darabont.

– Bioscooptrailer: & The Teaser Trailer: A Case Study

– Documentaire(s): Walking the Mile: The Making of The Green Mile, Miracles and Mystery: Creating The Green Mile

– Overig: Tom Hanks Makeup Tests, Michael Clarke Duncan Screen Test

– Weggelaten scènes

http://www.stephenking.nl/skfgreenmile.htm
20061014 King krijgt Master Award <Long Text>
20061014 Duma Kye Volgens het officiele .com board heeft King de eerste versie van zijn nieuwe verhaal Duma Key voltooid, en zal deze gaan herzien zodra hij ‘m terug krijgt van zijn uitgever.
20061014 meer data voor Londen Er zijn weer meer data bekend, waar King zal zijn voor zijn tour in Engeland:

Tuesday 7th November l.00-2.00 Book signing at Borders Books and Music, Oxford Street, London

Wednesday 8th November 1-2 PM Signing at Waterstones, Leadenhall Market, London

Thursday 9th November 5.00-6.00 Book signing at Asda supermarket in Watford

Friday 10th November Time & Venue to come Book signing

20061014 Verhaal in playboy King schreef een verhaal genaamd “Willa” en presenteerde dit bij een van zijn verschijningen eerder dit jaar. Dit verhaal komt
in het december-issue van Playboy (vanaf half november verkrijgbaar).
Helaas zal dat alleen in de USA versie van Playboy zal zijn, en wordt deze niet in de Nederlandse versie opgenomen. Willa vertelt over passagiers van een trein die door een ontsporing in the middle of nowhere belanden. Al snel krijgen ze in de gaten dat er iemand in de buurt is, waarvan ze dat helemaal niet willen…
Hopelijk dan toch in een Nederlandse verhalenbundel?
20061007 Nieuwe uitgaven in oktober en november oktober 2006 boek Vel over Been 12.50 paperback 90-245-6150-7 nieuwe omslag
19 oktober 2006 DVD Cujo en Thinner op een nieuwe DVD.
24 oktober 2006 boek Lisey’s Verhaal (Nederlandse vertaling van Lisa and the Madman) 90-245-5774-7 door Luitingh-Sijthoff voor 19.95
november 2006 King Omnibus met Vlucht naar de Top, De Marathon en Werk in Uitvoering (razernij ontbreekt dus met de eerdere omnibus 4x Stephen King). ISBN 9024561310. Reuze poema pocket in formaat 12.5 x 20 cm.
12.50 euro, 864 bladzijden.
http://www.stephenking.nl/skveloverbeen.htm http://www.stephenking.nl/skliseysverhaal.htm

http://www.stephenking.nl/skomnibus.htm

20060921 King is jarig, hoera! hoera! Vandaag viert King zijn 59ste verjaardag! Wij wensen onze favoriete schrijver natuurlijk nog vele jaren in gezondheid (en met spirit om te schrijven) toe.
De fanclub bestaat vandaag 4 jaar. In Kings Things van september lees je hoe we dat vieren (niet) maar dat we er volgend jaar een heus feestje voor gaan geven!
20060916 Nieuw Stephen King boek !!!! (update) Stephen’s website www.stephenking.com meldt dat King bezig is aan een nieuw boek! Het boek zal Duma Key gaan heten. De Nederlandse titel is nog niet bekend.
In een interview met het Franse tijdschrift The Paris Review vertelt King over het boek. Het verhaal gaat over een man Edgar Freemantle genaamd, die tijdens een ongeluk een arm verliest en er paranormale- en fantoomverschijnselen aan overhoudt.
Het is nog niet bekend wanneer het boek precies zal uitkomen.
http://www.theparisreview.org/viewmedia.php/prmMID/5653
20061001 De nieuwste ziet er zo uit! 24 oktober komt Lisey’s Verhaal in de winkel. De Nederlandse cover ziet er zo uit.

Lisey’s Verhaal heeft ISBN 90-245-5774-7 door Luitingh-Sijthoff voor 19.95

In de Kings Things van oktober kun je het boek winnen!

http://www.stephenking.nl/skliseysverhaal.htm
20061001 King in Engeland! Eindelijk zijn er data bekend, waar King zal zijn voor zijn tour in Engeland:

Tuesday 7th November

l.00-2.00

Book signing at Borders Books and Music, Oxford Street, London

Wednesday 8th November

Time & Venue to come

Book signing

Thursday 9th November

5.00-6.00

Book signing at Asda supermarket in Watford

Friday 10th November

Time & Venue to come

Book signing

20060901 Kruidvat fout in Filmbox King Kruidvat bied op dit moment een DVDbox aan met 10 films van Stephen King. Zeggen ze… Want de DVD van Paranoid die in de box zit is namelijk niet de verfilming van Stephen King… Dat is namelijk een korte verfilming (dollarbaby) van Jay Holben en dat is niet wat er in de box zit. Als je je daaraan niet wilt storen, en de films De Green Mile, Rose Red, Shawshank Redemption, Hearts in Atlantis, The Shining (serie), Misery (SE), The Diary of Ellen Rimbauer (ook al niet naar een boek van King, maar vooruit), IT of Needful Things nog mist, dan is 59,99 geen geld natuurlijk…
4/9: Kruidvat heeft gereageerd: Hartelijk dank voor uw reactie. Wij zullen uw opmerking opnemen met onze leveranciers om te zien waar het is misgegaan. Zodra hierover meer bekend is, zullen we hiervan melding maken op de site.
http://www.stephenking.nl/skfparanoid.htm
20060828 DVD The Stand Navraag bij Warner Bros leerde ons het volgende:
De rechten voor The Stand zijn al in 2004 internationaal expired. Concreet betekent dit dat Warner de titel niet meer mag produceren en distribueren. Retailers die nog exemplaren in stock hebben mogen deze nog wel verkopen, maar inderdaad zal het niet meer om veel exemplaren gaan. Of Warner de rechten nog zal krijgen in de toekomst is nog onbekend.
Voorlopig dus geen aanvulling van The Stand op DVD dus…
aanvulling 3/9: het ziet er naaruit dat DVD Outlet de DVD nog wel heeft.
20060824 1500ste inschrijving op Kings Things een feit! Kings Things is het gratis maandelijks mailing magazine van de Stephen King Fanclub. Sinds 4 jaar valt er iedere maand bij degenen die hierop zijn ingeschreven, een Kings Things in de inbox. Gestaag namen de aantallen toe, en zojuist mochten wij de 1500ste inschrijving verwelkomen. Mirjam Z. werd de gelukkige! Natuurlijk wordt de winnaar eens lekker verwend en worden er 3 mooie prijzen opgestuurd.

Onder het kopje Kings Things in het menu aan de linker kant vind je meer informatie over het gratis magazine!

http://www.stephenking.nl/mailman/listinfo/fanmail
20060820 Nieuwe Vel over Been Luitingh gaat in oktober dit jaar ook het boek Vel over Been opnieuw uitgeven. Het ISBN-nummer is 90-245-6150-7. Het boek gaat 12,50 kosten, en heeft een afmeting van 13,5 x 21 cm. In het boek komt een fragment uit Lisey’s Verhaal, dat een maand later uitkomt. http://www.stephenking.nl/skveloverbeen.htm
20060820 September: twee nieuwe uitgaven Bezeten Stad (september 2006) luxe hardcover LS
deze maand in Kings Things een special voor deze uitgave-)!
en Secret Window—Tweeduister- (september 2006) poema pocket
http://www.stephenking.nl/verwachtframe.htm
20060820 Boekenpagina’s vernieuwd De pagina’s die met boeken te maken hebben, hebben we eens lekker een schoonmaakbeurt gegeven. Ze zijn nu overzichtelijker, meer geordend en verouderde informatie is verwijderd. De boeken waarbij nog de eerste regels van het verhaal ontbraken zijn aangevuld.
En nu kun je ook terug vinden welk logo van de uitgever op de rug van de boeken terug te vinden is.
Hopelijk is het naar ieders wens! En zo niet: mail ons gerust!
20060808 Thinner en Cujo S.E. op DVD Paramount Home Entertainment Benelux brengt 19 oktober 2 horror films uit op DVD van de bekende schrijver Stephen King te weten Thinner en Cujo Special Edition. Bij Thinner zal er één extra te vinden zijn: een special over de Special Effects Make-Up.
Op de Cujo S.E. zal ook een extra te vinden zijn, namelijk commentaar van de regisseur Lewis Teague.
http://www.stephenking.nl/skfthinner.htm http://www.stephenking.nl/skfcujo.htm
20060801 King Of The Road Ken je dat? Onderweg naar je werk sta je in een enorme file. Gelukkig komt Luitingh-Sijthoff met dé oplossing hiervoor: zij gaan namelijk LUISTERVERHALEN van King uitgeven! Deze voorgelezen verhalen op cd’s kun je gewoon op je cd-speler afspelen. Wedden dat je je nu nooit meer verveelt in de file!
Het eerste project waar ze mee aan de slag gaan wordt de nederlandse vertaling van het verhaal Stationary Bike. Dit verhaal verscheen in een engelse verzamelbundel, Borderlands 5, en zal nu voor het eerst in het nederlands verschijnen! Als dit aanslaat zal de serie vervolgen met de verhalen GROOTMA, NONA, DE VRACHTWAGEN VAN OOM OTTO en MEVROUW TODD GAAT BINNENDOOR, allemaal uit Duistere Krachten.
Er is nog niet bekend wie de verhalen gaat voorlezen, en ook nog geen verschijningsdatum.
20060801 Vijf Miljoen We kregen van uitgeverij Luitingh-Sijthoff te horen dat er inmiddels meer dan vijf miljoen boeken van Stephen King zijn verkocht in Nederland. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 3 Nederlanders wel een een boek van onze schrijver heeft gekocht! http://www.stephenking.nl/images/boeken/king5miljoenvolledig.jpg
20060725 2 Emmy nominaties voor Desperation De verfilming van Desperation (zie ook de nieuwtjes van vorige maand) kreeg 2 nominaties voor een Emmy. Ze zijn voorgedragen voor Art Direction en voor Sound Editing. Afwachten maar weer! http://www.stephenking.nl/skfdesperation.htm
20060711 Nieuwe boeken augustus en september Dodelijk Dilemma (augustus 2006) paperback LS
Bezeten Stad (september 2006) luxe hardcover LS —volgende maand een special voor deze uitgave!
Secret Window—Tweeduister- (september 2006) poema pocket
http://www.stephenking.nl/skdodelijkdilemma.htm
http://www.stephenking.nl/skbezetenstad.htm
http://www.stephenking.nl/sktweeduister.htm
20060615 Nieuwe uitgave Dolores Claiborne Bij de Belgische krant ‘De Gazet Van Antwerpen’ komt ook dit jaar weer een serie thrillers uit die je kunt kopen bij inlevering van een bon die in de krant staat.

Op 8/7 is het de beurt aan King’s Dolores Claiborne. De prijs is 3,95 EUR.
(met dank aan: Diane Van Nyen & Yannick van der Jonckheyd)

http://www.gva.be/acties/zomerthrillers/ http://www.stephenking.nl/skdolores.htm
20060607 The Mangler Reborn Vanaf 13 juni is The Mangler Reborn, alweer het tweede vervolg op The Mangler, te huur in de videotheken. Wanneer de film op koop-dvd uitkomt is nog niet bekend. http://www.stephenking.nl/skfmangler.htm
20060523 DVD Salem’s Lot We worden verwend de laatste tijd! Kwam op 17 mei de nooit eerder op DVD verschenen film Storm of the Century al uit, in juli is het de beurt aan de volgende Stephen King film. Op 12 juli verschijnt namelijk de originele verfilming van Salem’s Lot uit 1979!!! In deze film, geregisseerd door Tobe Hooper, speelt o.a. David Soul, bekend van de tv-serie Starsky and Hutch. http://www.stephenking.nl/skfsalemslot.htm
20060519 Top Thrillers Collectie De Belgische kranten deden het al eerder met De Shining en Tweeduister, maar nu is er ook een nederlandse boekenactie bij een krant. In de Top Thrillers Collectie vind je 7 spannende boeken, waaronder Tweeduister van Stephen King. Je kunt het boek afhalen in de winkels die op de website aangegeven staan, of het boek online bestellen. http://www.topthrillerscollectie.nl/
20060426 Verfilming Little Sisters Of Eluria Er zit weer een nieuwe dollar baby aan te komen, en deze keer is het een bijzondere: Diego Gogni heeft namelijk de rechten gekregen om het verhaal ‘the little sisters of eluria’ te verfilmen als dollar baby! Waarom is dit bijzonder? Zoals je misschien weet, geeft King geen toestemming om Donkere Toren verhalen te laten verfilmen; toch heeft hij de rechten verleend om dit verhaal, wat een soort prequel is van de DT-serie, te laten verfilmen. Pre-productie is begonnen, en we verwachten dat het filmpje in 2007 af is. We houden je op de hoogte!
20060416 Dead Zone Seizoen 2 Pre-Order Onlangs verscheen seizoen 1 van de Amerikaanse serie The Dead Zone met Anthony Michael Hall eindelijk in Nederland op DVD, nu kunnen we jullie melden dat seizoen 2 inmiddels als PRE-ORDER al te bestellen is bij Free Record Shop.
20060406 Nieuwe Poema Pocket in de winkels Vanaf NU kun je in de winkel de nieuwe poema-pocket kopen van Alles Is Eventueel. Het ISBN-nummer is 90-245-5775-5, het boek heeft 462 pagina’s en kost 7,98.
Deze verhalenbundel bevat 14 verhalen.
(Met dank aan Hongwah Liu.)
http://www.stephenking.nl/skalleseventueel.htm
20060402 Nieuwe dollarbaby SUPPR. Er is een nieuwe dollarbaby opgedoken genaamd “Suppr.” naar het Stephen King verhaal “De Tekstverwerker”. De film is gemaakt in mei 2005 door een team van de Universiteit van Caen (Frankrijk) onder leiding van Nicolas Heurtel. De film is Frans gesproken en duurt 15 minuten. De muziek voor de film werd gemaakt door Agnès Vincent, op haar website is de film te bekijken. De Tekstverwerker werd al eerder verfilmd in 1985 door Michael Gornick voor de TV serie Tales of the Darkside. http://agnes.vincent.muzika.free.fr/articles.php?l=content/articles/Suppr.fr.inc
20060402 1 april!!!! Hahaha, inderdaad…. de datum speelde een hele grote rol…. Het nieuws over de Hart van Nederland uitzending was natuurlijk onze jaarlijkse 1 april-grap!!! Niet zoveel slachtoffers deze keer, maar wij hebben ons weer uitstekend vermaakt… En wie weet hoeveel mensen afgestemd hebben op Hart van Nederland :):):):)
20060401 SKF op tv bij Hart Van Nederland Vanavond is het zover: De fanclub komt op tv met een item over Stephen King in het programma Hart Van Nederland. Naar aanleiding van de fanclubdag van afgelopen 11 maart kregen wij het verzoek om mee te werken aan een nieuwsitem over Stephen King. Kijk voor beelden van onze Chrissy over haar grootste hobby om 23:00 uur vanavond naar SBS6!!! http://sbs6.sbs.nl/modules.php?site=sbs6&name=sbs6_programma&progid=20 http://forum.stephenking.nl/viewtopic.php?p=12594#12594
20060323 Het gaat stormen…. 17 mei is het dan eindelijk zo ver:
STORM OF THE CENTURY komt uit op nederlands ondertitelde DVD! Volgens de release-lijst van Warner Bros staat deze Special Edition uitgave gepland voor 17 mei. Nu maar hopen dat er niks tussen komt; zo was Thinner al in oktober 2005 verwacht, maar die is uiteindelijk ook nooit verschenen.
http://www.stephenking.nl/skfstormcentury.htm
20060322 Eli Roth pakt de telefoon ! Onderstaande is reeds Officieel bevestigt:
Stephen King heeft “HOSTEL” regiseur Eli Roth toestemming gegevens om nijn nieuwste boek “CELL” te verfilmen. Roth las recent de thriller van King en kon maar niet stoppen met lezen. It was such a balls-out horrormovie with a smart take on the zombie genre. Aldus de regiseur die waarschijnlijk samen met Stephen King het script gaat schrijven nadat hij “HOSTEL 2” heeft afgemaakt. DVD-valley, nummer 28, april 2006.
20060321 Fanclubdag in Utrechts Dagblad Zoals velen van jullie wel weten liep er op de fanclubdag opeens een fotograaf rond van het Utrechts Dagblad. Hij schoot wat foto’s voor de krant, en er werd er eentje geplaatst onder de titel “Gruwelijk vermaak”.
De tekst onder de foto luidt:
UTRECHT – Op het eerste gezicht een onschuldige plek: basisschool de Notenboom. Maar daar was zaterdag de Stephen King fanclubdag. Morbide dingen gebeurden er, zoals ruilen en kopen van boeken -en een loterij. Wie ook wil griezelen en lid wil worden van deze orde, surf naar www.stephenking.nl (Foto: Jeroen Stoops)
20060313 Boekenleggers (bijna) gratis thuisgestuurd! De fanclub heeft een tijdje geleden een boekenleggerontwerp wedstrijd gehouden. Het winnende ontwerp werd gedrukt, en zie hier het resultaat. Deze boekenlegger kun je gratis bemachtigen! Je krijgt deze natuurlijk bij aanschaf van boeken uit het winkeltje van StephenKingFans, maar je kunt deze ook op een andere manier in huis krijgen! Het kost je alleen de verzendkosten. Stop in een envelop een naar jezelf geadresseerde en met 0.39 cent gefrankeerde envelop. Je kunt natuurlijk ook meerdere van deze enveloppen maken, en zo jezelf meerdere malen, of een vriend of vriendin blij maken met deze verrassing! De boekenlegger is 25 cm. lang, dus zorg dat je envelop groot genoeg is! Stuur de envelop (in een envelop) naar Secretaris. Zij zorgt er dan voor dat je een aantal boekenleggers thuisgestuurd krijgt. Zolang de voorraad strekt.
20060312 Fanclubdag 2006 voorbij! Het zit er weer op… de fanclubdag dit jaar.
Het was gezellig en we hopen dat iedereen een leuke tijd heeft gehad!Er zijn inmiddels foto’s te bezichtigen en er is een klein ‘verslag van de dag’ en ook het doorgeefverhaal dat de auteurs schreven op deze dag is te lezen!
http://www.stephenking.nl/fanclubdag2006.htm
20060306 Jaarverslag 2005 online Voor hen die interesse hebben in het reilen en zeilen van de fanclub het afgelopen jaar: het jaarverslag van 2005 staat nu online. http://www.stephenking.nl/jaarverslagframe.htm
20060209 The Boogeyman (Le Croque Mitaine) Uit Frankrijk ontvingen wij bericht dat er een nieuwe dollar baby in de maak is. Regisseur en screenwriter Giuliano Dinocca stuurde ons de trailer van zijn film “The Boogeyman” (Le Croque Mitaine). De planning is dat de film medio 2006 (dit jaar dus) klaar zal zijn. Dinocca verteld dat zijn film gebaseerd is op de eerdere verfilming van dit Stephen King verhaal door Jeffrey C. Schiro in 1982, en dat hij zijn eigen ideeen erin heeft verwerkt. De trailer kun je bekijken door op onderstaande link te klikken.
20060206 Nieuwe Voorzitter Fanclub We kunnen je melden dat de fanclub een nieuwe voorzitter heeft: de 25 jarige Danny Paap. Zijn voorganger Joep Buijs zal vanwege zijn verhuizing
naar Australie, in maart de hamer aan hem overdragen.
Danny is al lange tijd een betrokken crewmember en we zijn blij dat hij het voorstel van het huidige bestuur om het voorzitterschap op zich te nemen, heeft willen accepteren.
http://www.stephenking.nl/wiezijnwij.htm
20060206 Nederlandse verfilming Paul Verwijmeren wees ons op het volgende bericht:
Het verhaal Here there be tygers van Stephen King wordt verfilmd in het Nederlands. Dat meldde producent Rozemarijn in ‘t Veld maandag.
Tijgers is de eerste Nederlandstalige Stephen King-verfilming ooit. Van de populaire boeken van de Amerikaanse schrijver zijn inmiddels bijna honderd films en televisieseries gemaakt.Het verhaal vertelt over een jongetje dat op een kostschool zit en niet naar de wc
durft, omdat hij gelooft dat er een tijger achter zit. Jeroen Klokgieters, Jorik
Prins, Raymonde de Kuyper en Lisa Smit spelen de hoofdrollen. Het scenario is
geschreven door Femke Boon, de regie ligt in handen van Leyla Everaers. De makers
zijn studenten aan de Filmacademie in Amsterdam. Tijgers moet eind juni in première
gaan tijdens een presentatie van de Filmacademie.
20060124 Luister naar een bericht van SK over Cell Klik op de link om naar een bericht te luisteren dat Stephen King aan zijn lezers wil vertellen http://www.cellthebook.com/activities1/#play
20060124 Stephen King interview voor Amazon Fishbowl Stephen King gaf een kort interview (ca. 9 minuten) met Bill Maher voor de internet on-line show “Amazon Fishbowl” (januari 1006). Hij praat over ditjes en datjes, onder andere over zijn verslavingen (met een lach). Het interview is bedoeld als promotie voor zijn nieuwe boek “Cell” op Amazon.com, echter over het boek zelf wordt nauwelijks gesproken. Toch weer de moeite waard om te bekijken, Stephen King heeft zoals gewoonlijk weer een geweldig gevoel voor humor.
20060122 Nieuw boek nieuws! King was gisteren te gast op het Eckerd College en las daar een verhaal voor dat ‘Willa’ heet. Het is ongeveer 7500 woorden lang en gaat over een man die zijn vrouw kwijt is nadat ze van de trein zijn gestapt.
King vertelde dat hij het verhaal heeft gebaseerd op het einde van het verhaal, en vandaaruit verder heeft gewerkt. Er zijn levendige en goed omschreven karakters in het verhaal, dat een goed humor en een poetische toon over zich heeft. Geen woord over publicatie van het verhaal in elk geval.
King vertelde het aanwezige publiek dat hij een idee heeft over een boek over Florida, waar Tabita en hij veel tijd hebben doorgebracht. Hij wilde een goed idee hebben over het landschap voor hij erover ging schrijven.Ook zit er weer een oud detectiveverhaal in de pen, aldus King.
20060121 Lees de eerste twee hoofstukken uit Cell (Mobiel) Via Entertainment Weekly zijn de eerste twee hoofdstukken van Cell (Mobiel) gepubliceerd. Natuurlijk kun je deze via onze site ook lezen: surf naar de boekenpagina van Mobiel om de eerste twee spannende (Engelstalige) hoofdstukken te lezen! http://www.stephenking.nl/skmobiel.htm
20060120 De fanclub heeft JOUW hulp nodig! Zoals je misschien gezien hebt, zijn onze filmpagina’s hard aan wat vernieuwingen en updates toe. Hierbij hebben we echter wel jullie hulp nodig! We proberen namelijk te achterhalen welke videobanden van Stephen King films er in nederland zijn verschenen. Onze eigen collecties zijn natuurlijk niet compleet, dus daarom willen we je vragen om jouw videobanden-collectie na te lopen en ons eventueel ontbrekende covers toe te sturen.
Wij hopen om met jullie hulp onze videobanden-database up-to-date te krijgen! Alvast hartelijk bedankt!
20060101 Gelukkig 2006 Bestuur en vrijwilligers van de Stephen King Fanclub Nederland wensen je een heel voorspoedig 2006.
Natuurlijk kan je ook in 2006 weer op www.stephenking.nl terecht voor het allerlaatste Stephen King nieuws!
Chrissy, Esther, Gea, Jan, Danny, Tim, John, Marijn en Joep

 

Follow by Email
YouTube